Keyfiyete göre atama yapılmamalıdır
Sağlık, 28 Mart 2018 11:29İzmit İlce Sağlık müdürlüğünün kurum içerisinde yapmış olduğu usulsüz uygulamaların yerel basında yer alması ve yönergeye aykırı hareket edilerek Sağlık Bakanlığının yok yasılması hakkında Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Yardımcısı Zekai Dumlupınar’ın katılımı ile Şubede basın açıklaması yaptı.
İşte o açıklamanın içeriği: Türk Sağlık Sen olarak her zaman yapılacak her atamada ehliyet, liyakat ve mevzuat dedik. Bunu dile getirmekteki temel amacımız kamu hizmetlerini daha nitelikli yürütülmesi, kamu kurum ve kuruluşlarında adaletin tesis edilmesi olmuştur. Ne yazık ki kamuya ait sağlık kurum ve kuruluşlarında çalışma barışını ve huzurunu bozan usulsüz iş ve işlemler hakkında ısrarlı vurgularımıza rağmen yapılmaktadır. Bunun son örneklerinden biri İzmit ilçe sağlık müdürlüğünde yaşanmıştır.
İzmit İlce Sağlık müdürlüğü hakkında yerel basında çıkan haberler ile ilgili yapmış olduğumuz araştırmada basında çıkan haberler doğru ve gerçeği yansıtmakta olduğuna şahit olduk. Olay tam Nasrettin hoca fıkralarını aratmayacak kadar komik bir o kadarda düşündürücü,devlet işlerinde Kanun ve yönetmeliğin nasıl yok sayıldığına ben yaptım oldu, mantığı ile devlete ait sağlık kurumlarının yönetilmeye çalışıldığı görülmüştür.
Birim sorumlularının nasıl belirleneceği açık ve net bir şekilde T.C. Sağlık Bakanlığı’nın 07.11.2017 tarih, 51275 sayılı Bakanlık oluru ile yürürlüğe konulan Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı Kadro Standartları İle Çalışma Usul Ve Esaslarına Dair Yönerge’nin İlçe Sağlık Müdürlüğünün kuruluşu başlığı ile düzenlenmiştir.Mevzuat yok sayılmış, kanun yerine orman hükümleri uygulanmıştır.
Kurulacak birim sayılarının ilçe nüfusuna göre belirleneceği ve birim sorumluluğunun şube müdürleri veya uzmanlar tarafından yerine getirileceği yönerge ile düzenlenmiştir. İzmit İlçe Sağlık müdürlüğü tarafından düzenlenen işlemde ise birim sorumlusu olarak görevlendirilen ve imza yetkisi verilenlerin şube müdürü ve/veya uzman olup olmadığına bakılmaksızın usulsüz işlem tesis edilmiş olupaçıkça hukuk çiğnenmiştir.
Sağlık Bakanlığı baypas edilmek suretiyle yok sayılmıştır. Bu kurumda benim düdüğüm öter anlayışı ile kurum usulsüz bir şekilde sevk ve idare edilmeye çalışılmıştır. İdarelerinbazı konularda takdir yetkisi vardır. Fakat bu yetki sınırsız değildir.Bu durum idarelere keyfiyet tanımamaktadır. Amir takdir yetkisini kullanırken kamu yararı ve hizmet gereklerini esas almalıdır. Yüksek mahkemelerin bu konuda kararları da açıktır.
Buna rağmen bu tür keyfi işlemlerin yapılması bir anlamıyla da görevi kötüye kullanmaktır. Verilen yetkileri kamu yararı yerine başka kıstaslara dayandırarak tasarruflarda bulunmaktadırlar. Bu da yanlıştır. Türk Sağlık-Sen olarak yapılan bu birim sorumlusu görevlendirilmelerinin tekrar değerlendirilmeli Sağlık Bakanlığının yönergesine uygun görevlendirme yapılmalıdır. Bunu da kamu idaresi ve kamu yararı açısından şart olduğu ortada. Umarız ki bu hatadan kısa zamanda dönülür.
Sorumlu sendikal anlayışımız gereği konu hakkında kamuoyunun daha sağlıklı bilgilendirilmesi ve usulsüz işlem yapanların yaptıklarının yanlarına kar kalmaması içinkonu hakkında 4982 Sayılı Bilgi Edinme Hakkı Kanunu çerçevesinde19/03/2018 tarihinde 52 Sayılı yazımızla kuruma baş vuru yaparak gerekli bilgi ve belgeleri istedik. Belgeler sendikaya ulaştığında konu ile ilgili kamuoyu sağlıklı bir şekilde bilgilendirilecektir.
Usulsüz işlem yapan idareler hakkında ilgili kurum ve kuruluşlara gerekli müracaatları yapmak suretiyle hukuki süreci başlatacağız. Tüm sürecin takipçisi olacağız. Konu hakkında hukuki mücadelemizi her platformlarda sürdüreceğimiz bilinsin. Kurum amirlerinin keyiflerine göre kurumları yönetmelerine müsaade etmeyeceğiz.
Sağlık, 28 Mart 2018 11:29
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ara seçim formülü gerçekçi değil
Sakın terörist başını affetmeye kalkmayın!
Elektrik ve doğalgaza zam
Dilovası’na gelen bakanı AKP ve MHP’liler karşıladı
Uçkuruna düşkün başkan AKP'li olunca başka türlü davranılıyor!
Körfez Gençlerbirliği Spor Kulübü’nün başarılı oyuncusu Berk’e milli davet
Gebze’de Saadet partililerden anlamlı ziyaret
Zeytinoğlu: Sanayicimizi rahatlatacak adımların atılması oldukça önemli
Çayırova’da spor lisesi projesi Başkan Çiftçi’nin takibinde
Kadınlar için uygulamalı eğitim alanı Ana Kafe hizmette
Kamu araçları kişisel işlerde mi kullanılıyor?
Saadet Partisi Kocaeli İl Başkanı Sarıdoğan’dan İran uyarısı
Göreve iade edilmeyen hâkim üzüntü nedeniyle kanserden öldü
Vatandaşın sofrasından her ay 468 ekmeği çaldılar
Gölcük’te denizaltı faciası böyle anılacak
Trollerin kimlikleri açığa çıkacak!
İzmitlileri sanat müziğine doyurdular!
Gökçe: Okuyan, araştıran ve düşünen nesillerle geleceğimiz çok daha aydınlık
İYİ Parti Kocaeli’den ziyaret atağı
AKP'lilere soruşturma izni yok! İşte adil düzen
Kartepe’deki bu dereye her an bir vatandaş düşebilir!
İzmit’te sahil kenarında yer alan karavanlar o parka gitmedi!
Sosyal medyada yer o görüntüler Dilovası Belediyesi yetkililerini harekete geçirdi
Sigaraya bir zam daha
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
