Çayırova Belediyesi, denetimi engeldi mi?
Gündem, 25 Mart 2018 12:40CHP’liler Çayırova Belediyesi’nin denetimi engellediği gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulundu.
Çayırova Belediyesinde 5393 sayılı Belediyeler kanunun 24. Ve 25. maddeleri, Belediye çalışma yönetmeliğinin 22. maddesine istinaden, belediyede 2017 yıl hesaplarını incelemek üzere seçilen denetim komisyonun görev süresini tamamlaması nedeniyle yazılı basın açıklaması yapan CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya, denetim komisyonu 45 gün süren denetim görevini tamamladı. Denetim komisyonu yasa gereği denetim süresi içerisinde kendilerine tahsis edilen denetim odasında, denetim görevini yerine getirmekle görevli olup bu süre içerisinde talep ettikleri evrak ve dosyalar ilgililer tarafından geciktirilmeden denetim odasına getirilmek zorundadır.
Ancak denetim komisyonunda partimiz adına görev yapan Belediye Meclis üyemiz Halis Koç’un hiçbir talebi yerine getirilmemiş denetim görevini yerine getirmesi engellenmiştir. Yaşanan bu olumsuzluklar sesli ve görüntülü olarak izlenen denetim odası kayıtları ile meclis üyemiz tarafından yapılan yazılı başvuru dilekçeleri ile sabittir. Komisyon üyemizin denetim görevini yapması açıkça engellendiğinden suç duyurusunda bulunduk.
MECLİS ÜYESİ KOÇ’ DANSAVCILIĞA SUÇ DUYURUSU
Belediye meclis ve denetim komisyonu üyesi Halis Koç ,da yaptığı açıklamada, kamu kurumları, adil, şeffaf ve hesap verebir olmalıdır. Ancak Çayırova belediyesini yönetenler bunlardan uzak denetim görevimizi engellemek için birim amirlerine verilen talimatlarla istediğimiz evrakları denetim odasına getirmemiştir. Belediye Başkanı Şevki Demirci’nin talimatları ile hareket ederek hangi evrakları getirip getirmemelerinin talimatını Başkandan almıştır. Yapılan bu uygulama yasaya açıkça aykırıdır kabul edilmesi mümkün değildir.Tüm bu yaşanan olumsuzluklara sessiz kalmamız mümkün değildi, İlçe Başkanımız ve belediye meclis üyelerimiz ile Cumhuriyet Başsavcılığına,belgeleri ile başvurarak suç duyurusunda bulunduk ve sorumluların cezalandırılmasını talep ettik dedi.
Gündem, 25 Mart 2018 12:40
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
