Gebze Sporcu Eğitim Merkezi’nin temeli atıldı
Gündem, 25 Mart 2018 09:33Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin Gebze’de projelendirdiği sporcu eğitim merkezinin temel atma töreni gerçekleşti.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Gebze’ye sporcu eğitim merkezi kazandırıyor. Bu kapsamda Gebze Sporcu Eğitim Merkezi’nin temel atma töreni Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu’nun katılımıyla gerçekleşti. Yüklenici firmaya yer tesliminden sonra temeli atılan proje, pek çok spor dalında sporcu yetişmesine imkân verecek. Temel atma törenine Başkan İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter İlhan Bayram, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, İl Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürü Muzaffer Cintimar, KASKF Başkanı Murat Aydın katıldı. Seka Sporcu Eğitim Merkezi’nin (SEKASEM) ardından Gebze’deki proje ikinci eğitim merkezi olacak. Yapı, Gebze bölgesinde yaşayan sporcuların antrenman yapacakları ve eğitim görecekleri modern bir spor merkezi olacak.
EN DEĞERLİ VARLIĞIMIZ, GENÇLERİMİZ
Gebze Sporcu Eğitim Merkezi’nin temel atma töreninde konuşma yapan Başkan Karaosmanoğlu, yapılan eğitim merkezinin yerinin Gebze’mizin en kıymetli yeri olduğunu belirterek; “En değerli yerimizi spora, gençlerimizin spor yapması için ayırıyoruz. En değerli varlığımız, geleceğimiz, istikbalimiz gençlerdir. Gençlerimizin sağlıklı yetişmesi geleceğe iyi hazırlanması, bedenen ve ruhen sağlıklı insanlar olarak buralarda yetişmesini istiyoruz. İnsan boş kalınca canı sıkılıyor, boş işlerle uğraşıyor. Biz gençlerimizin yanlışa gitmesini arzu etmiyoruz. Gittiği yeri bilen, hedefine kararlı adımlarla yürüyen ve geleceğe umutla bakan enerji dolu, bilgili, ahlaklı heyecanlı tarihini bilen, üreten ve topluma faydalı insanlar olarak gençlerimizi hazırlamak istiyoruz. Onun için spora önem veriyoruz.
RUHEN VE BEDENEN SAĞLIKLI OLMAK GEREKİR
Spor gençlerimizin boşluğunu, en güzel şekilde doldurarak onları geleceğe bedenen ve ruhen sağlıklı yetiştirmek için bir araçtır. Sağlık bozulursa her şey bozulur. O yüzden insanımızın ruhen ve bedenen sağlıklı olması gerekiyor. Ahlakıyla, bilgisiyle, karakteriyle sağlıklı insanlardan ülke insanına fayda gelir. Onun için bizler de hiç üşenmeden değer vererek gençlerimizi önemsiyoruz. Aynı zamanda annelerimizin de her yerde spor yapabileceği alanları oluşturuyoruz. Sağlıklı anne demek sağlıklı nesil demektir. Bu tesislerin gençlerimizin geleceğini iyi yönde etkileyen güzel yerler olmasını diliyorum. Şimdiden Gebze’mize Kocaeli’mize hayırlı olsun.” İfadelerini kullandı.
D-100’ÜN KENARINDA
Büyükşehir Belediyesi kente yeni spor tesisleri kazandırmaya devam ediyor. Bu kapsamda Gebze Hacı Halil Mahallesi’nde yapılacak olan tesis toplam 15 bin 590 metrekare inşaat alanına sahip olacak. Şantiye kurulumu tamamlanan projede temel kazı çalışmaları sürüyor. Gebze D-100 yan yol kenarında inşa edilen yapıya ulaşım da rahat olacak.
15 BİN 590 METREKARE İNŞAAT ALANI
Bodrum kat, alt zemin, zemin ve bir kat şeklinde yapılacak olan eğitim merkezi pek çok branşta eğitim verecek. Yapının alt zemin katı 3 bin 752 metrekare kullanım alanına sahip olacak. Bu bölümde kat fuayesi, güreş salonu, judo salonu, karate ve okçuluk salonu yer alacak. Her branş için ayrı soyunma ve duş alanları bulunacak. Antrenör odaları ve 210 kişilik seminer salonu bu katın bölümlerinden olacak.
ÇOCUK BAKIM ALANI
Yapının üst zemin katı ise 3 bin 730 metrekare ölçülerinde olacak. Bu bölümde giriş fuayesi, jimnastik salonu, eskrim salonu, masa tenisi salonu, bayanlar fitness salonu, bayanlar plates salonu yapılacak. Her branş için soyunma ve duş alanları ile gündüz bakım ve çocuk oyun alanı ile kafeterya yer alacak.
138 ARAÇLIK OTOPARK
Merkezin 2 bin 502 metrekarelik birinci katında da boks salonu, taekwondo salonu, rezerv spor salonu, soyunma ve duş alanları bulunacak. Bu bölüm idari birimler toplantı odası ve 120 kişilik seyirci tribününü barındıracak. Bodrum kat mahallerinde ise ısıtma ve soğutma sistemleri yer alacak. Merkezin ayrıca 138 araçlık bir de açık otopark yapılacak.
Gündem, 25 Mart 2018 09:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
İzmit ve Gebze’de Ramazan ayına özel her gün onlarca etkinlik
Buna İmamoğlu'nun cezaevinden açıklama yapmasından da rahatsız oluyorlar denir!
Ramazan'da zincir marketlerde indirim!
Erdoğan'ın seçimde verdiği sözleri çiğnedi!
Kocaeli’de bir kez daha Basketbol Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Ramazan kolisi yüzde 1500 zamlandı
