Nevzat Doğan, CHP’lere kentsel dönüşümü anlattı
Gündem, 24 Mart 2018 07:12İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, CHP’lilere Cedit Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
İzmit Belediyesi’ndeki Kentsel Dönüşüm Ofisi’ndeki bilgilendirme toplantısına CHP İzmit İlçe Başkanı M. Ümit Küçükkaya, aralarında mimarlarında bulunduğu yönetim kurulu üyeleriyle CHP’li belediye meclis üyeleri katıldı. Bilgilendirmede İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Adnan Pala ve teknik ekip de hazır bulundu.
MODEL OLACAK
Cedit Mahallesinde başlatılan kentsel dönüşüm çalışması kapsamında proje ve uzlaşma görüşme detaylarının anlatıldığı buluşmada, vatandaşların ofise gelişleriyle başlayan ve imzayla sonuçlanan süreçle ilgili akış hakkında bilgi verildi. Cedit’teki kentsel dönüşüm projesinin Türkiye’ye örnek olacağını belirten Başkan Doğan “ projeyle ilgili hak sahipleriyle uzlaşma görüşmelerimiz başladı. İlk günden itibaren bu dönüşüm projesinin tüm Türkiye’ye model olacağını söylüyoruz.
ŞEFFAF BİR ŞEKİLDE ANLATTIK
Proje ile imar emsali düşürülüyor ve dönüşümde belediye olarak üzerine para ilave ediyoruz. Bunun anlamı da; bu dönüşümle kazanan tamamen vatandaşımız ve şehir olacağı demektir. Cedit’te yeşil alanın arttığı, içerisinde sosyal tesislerin olduğu, vatandaşın kendi oturduğu yerde yeni evine kavuştuğu bir dönüşüm olacak. CHP ilçe başkanına, yönetimine ve meclis üyelerine, bir vatandaşımızla görüşme sürecinin hangi aşamalardan oluştuğunu, görüşmelerde hangi kriterler kullanıldığı, vatandaşımıza nasıl bir seçenek yolu sunulduğu şeffaf bir şekilde anlatıldı. Projenin içeriğini, maliyetlerini, değerini, zorluklarını avantajlarını tek tek örnekleriyle kendilerine anlatmaya çalıştık.
ÖRNEK OLACAK, HERKES DÖNÜŞÜM İSTEYECEK
Kentsel dönüşüm projesindeki gayemiz, olası bir deprem felaketinde riskli bölge olan bu mahallemizde can kayıplarının yaşanmaması için bir an önce çağdaş, depreme dayanıklı, sosyal donatı alanları olan bir yaşam alanı sağlamaktır. Bu proje, yerinde dönüşüm özelliği taşıyan, tamamen vatandaşımızın kazancının hedeflendiği bir çalışmadır. İzmit’te yapacağımız ve Türkiye’ye model olacak çalışma ile diğer şehirlerdeki dönüşüm süreci de hızlanacak ve vatandaşlar dönüşümü kendileri isteyecek ve sahiplenecektir. Hak sahipleriyle görüşmelerimiz son derece verimli geçiyor ve bir çoğu da ilk görüşmede imza ile sonuçlanıyor. Şimdiye kadar da projenin her aşaması hakkında bilgilendirmede bulunduğumuz CHP’liler son sunumumuzdan da son derece memnun kaldıklarını belirttiler ”dedi.
Gündem, 24 Mart 2018 07:12
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
