İstiklal Marşı’nda bunu yapmak bölücülüktür
Siyaset, 22 Mart 2018 21:15CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet İstiklal Marşı’nın bestesi ile güftesi arasında ayrım yapmak bölücülüktür’ dedi.
İşte o açıklamanın içeriği: İstiklal marşımızı bestesini ve güftesini birbirinden ayırmak bölücülüktür. AKP Genel Başkanı Erdoğan bir gün kalkıyor “İstiklal Marşı'nın bestesi değişmeli” diyor, oradan neyin sevdalısı olduğu belli olamayan güruh, yeni bir İstiklâl Marşı arayışına geçiyor.
Daha bir hafta önce 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulünün yıldönümünde marşımız yerlere göklere sığdırılamazken, daha haftası dolmadan halkımıza İstiklal Marşımız tartıştırılmaya çalışılıyor. 12 Mart'ta esnafa İstiklal Marşı dağıtan AKP'li gençlik kolları bugün İstiklal Marşının değiştirilmesinin savunucusu olabiliyor.
İstiklal Marşımız bestesi ve güftesi ile ayrılmaz bir bütündür. Bir marşı beste ve güftesi diye ayırmak bölücülüktür. Özellikle Milli Marşımızı, İstiklal Marşımızı değiştirmeyi düşünmek vatana ihanet, bu ülkenin değerlerine hakarettir. Anayasamızda da açık açık belirttiği gibi bu ülkenin milli marşı ‘İstiklal Marşı’dır. Değiştirilemez ve değiştirilmesi teklif dahi edilemez.
Özellikle son dönemde Erdoğan’ın değişebilir dediği İstiklal Marşı bestesinin ilahi ve mehter eşliğinde çalınması, buna iştirak edilmesi ve neredeyse İstiklal Marşımızın yerine konulmaya cüret edilmesi edepsizliktir. Bu şekilde Saraya yaranma çalışmaları ise acziyettir.
Yandaş ve Saraya yaranma düşkünlerinin akıl fikirleri bu gibi şeylere çalışacağına, bu milletin çalınan geleceğine, çocuklarımızın mahvedilen eğitim sistemine, gençlerimizin talan edilen hayallerine, tecavüz edilen çocuklarımıza, şiddete kurban giden kadınlarımızın sorunlarının çözümü için çalışsa çok farklı bir Türkiye’de yaşıyor olurduk. Son olarak; bestesi ve güftesiyle bir bütün olan İstiklal Marşı’nı değiştirilmesinin halkımıza düşündürülmesi dahi kabul edilemez. Bunun yapılabileceğini düşünmek ise açık açık bölücülüktür ve biz bu bölücülüğe asla izin vermeyeceğiz.
Siyaset, 22 Mart 2018 21:15
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
