Kaymakamlık arazisinin satılmasına tepki
Siyaset, 21 Mart 2018 11:09CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya Atatürk mahallesinde kaymakamlık yeri olarak bilinen 4.700 M2 arsa ile ilgili belediye meclisinin almış olduğu takas kararı meclis tarafından kaldırılmadan satılmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi.
Başkan Selahattin Kaya yapılan işlemin yasal olmadığını konunun yargıda olduğunu dava sonuçlanmadan ve mecliste takas işlemi iptal edilmedensatışın yapılamayacağını belirterek bu arsanın satışını yargıya götüreceklerini belirtti.
KONU YARGIDA ARSA SATIŞI HUKUKSUZ
CHP İlçe Başkanı Kaya açıklamasında şu görüşlere değindi ;Mülkiyeti Çayırova Belediyesi’ne ait Atatürk mahallesi Rahmi Dibek caddesi üzerinde bulunan 1037 ada bir nolu 4700 M² miktarlı arsa Çayırova Belediye Meclisi'nin 01.02.2017 tarihi ve 09 sayılı kararı ile oyçokluğu ile satışa çıkarılmış, ancak süreç içerisinde satılması ile ilgili hiçbir ilan yapılmamıştır.
Mevcut bu satış kararı ortada iken iptal edilmeden 02.05.2017 tarihli Meclis’te AK parti belediye meclis üyelerinin oy çokluğu ile takas kararı alınmıştır, bu işlemlere karşı CHP belediye meclis üyelerimizce Kocaeli 2. idare Mahkemesinde dava açılmıştır. Mahkeme devam ederken meclisin en son almış olduğu karar ortada iken, Belediye yönetimi mevcut arsayı başkaca bir karar bulunmamasına rağmen 09.08.2017 tarihinde 16.920.000 TL muammen bedel ile satışa çıkartmıştır. Mahkeme devam ederken ve mevcut takas kararı ortada iken bu arsanın 14.03.2018 tarihinde arsanın 13.160.000 tl ye satılmasını kabul etmek mümkün değildir.
ARSA SATIŞINDABELEDİYEYİ ZARARA UĞRATILMIŞTIR.
Arsanın satış ilanında 16,920,000 TL bedel üzerinden satışa çıkarılmasına rağmen 13.160.00 TL ye satılması bizim iddiamız olan bu satışın şaibeli olduğu tezini açıkça ortaya koymaktadır. CHP olarak Kocaeli 2. idare Mahkemesi'ni açmış olduğumuz dava dilekçesinin ekinde sunduğumuz değer tespitinde arsanın 18.800.000 TL olduğunu belirtmiştik. Yapılan değer tespiti ve satış ilanında belirtilen 16,920.000 TL muammen bedel ortada iken arsanın 13.160.00 TL ye tek bir alıcının girdiği ihalede, rekabet koşulları oluşturulmadan satılması belediyeyi ciddi zarara uğramıştır. CHP olarak bu gün olduğu gibi bundan sonrada bu tür hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz.
Siyaset, 21 Mart 2018 11:09
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
Darıca’da trafiğe nefes aldıracak hamle
ATM'lerde nakit krizine sokan kısıtlama!
