Kaymakamlık arazisinin satılmasına tepki
Siyaset, 21 Mart 2018 05:21CHP Çayırova İlçe Başkanı Selahattin Kaya Atatürk mahallesinde kaymakamlık yeri olarak bilinen 4.700 M2 arsa ile ilgili belediye meclisinin almış olduğu takas kararı meclis tarafından kaldırılmadan satılmasının hukuka aykırı olduğunu belirterek tepki gösterdi.
Başkan Selahattin Kaya yapılan işlemin yasal olmadığını konunun yargıda olduğunu dava sonuçlanmadan ve mecliste takas işlemi iptal edilmedensatışın yapılamayacağını belirterek bu arsanın satışını yargıya götüreceklerini belirtti.
KONU YARGIDA ARSA SATIŞI HUKUKSUZ
CHP İlçe Başkanı Kaya açıklamasında şu görüşlere değindi ;Mülkiyeti Çayırova Belediyesi’ne ait Atatürk mahallesi Rahmi Dibek caddesi üzerinde bulunan 1037 ada bir nolu 4700 M² miktarlı arsa Çayırova Belediye Meclisi'nin 01.02.2017 tarihi ve 09 sayılı kararı ile oyçokluğu ile satışa çıkarılmış, ancak süreç içerisinde satılması ile ilgili hiçbir ilan yapılmamıştır.
Mevcut bu satış kararı ortada iken iptal edilmeden 02.05.2017 tarihli Meclis’te AK parti belediye meclis üyelerinin oy çokluğu ile takas kararı alınmıştır, bu işlemlere karşı CHP belediye meclis üyelerimizce Kocaeli 2. idare Mahkemesinde dava açılmıştır. Mahkeme devam ederken meclisin en son almış olduğu karar ortada iken, Belediye yönetimi mevcut arsayı başkaca bir karar bulunmamasına rağmen 09.08.2017 tarihinde 16.920.000 TL muammen bedel ile satışa çıkartmıştır. Mahkeme devam ederken ve mevcut takas kararı ortada iken bu arsanın 14.03.2018 tarihinde arsanın 13.160.000 tl ye satılmasını kabul etmek mümkün değildir.
ARSA SATIŞINDABELEDİYEYİ ZARARA UĞRATILMIŞTIR.
Arsanın satış ilanında 16,920,000 TL bedel üzerinden satışa çıkarılmasına rağmen 13.160.00 TL ye satılması bizim iddiamız olan bu satışın şaibeli olduğu tezini açıkça ortaya koymaktadır. CHP olarak Kocaeli 2. idare Mahkemesi'ni açmış olduğumuz dava dilekçesinin ekinde sunduğumuz değer tespitinde arsanın 18.800.000 TL olduğunu belirtmiştik. Yapılan değer tespiti ve satış ilanında belirtilen 16,920.000 TL muammen bedel ortada iken arsanın 13.160.00 TL ye tek bir alıcının girdiği ihalede, rekabet koşulları oluşturulmadan satılması belediyeyi ciddi zarara uğramıştır. CHP olarak bu gün olduğu gibi bundan sonrada bu tür hukuksuzluklara karşı mücadeleye devam edeceğiz.
Siyaset, 21 Mart 2018 05:21
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
Kademeli emeklilik çağrısı
İzmit Belediyesi ile Kocaeli Barosu arasındaki protokol yenilendi
TÜVTÜRK sürücüleri uyardı
TEKNOFEST’e seferler denizden ve karadan kesintisiz sürüyor
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
