Çanakkale ruhu, İzmit’te yaşatıldı
Gündem, 16 Mart 2018 09:53İzmit Belediyesi tarafından Çanakkale Zaferinin 103. yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.
Yahya Kaptan Mahallesi’ndeki Kınalı Asker Parkı’nda düzenlenen Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma etkinliğine İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’ın yanı sıra İlçe Müftüsü Musa Bilgiç, AK Parti İzmit İlçe Kadın Kolları Başkanı Betül Yazıcı, siyasi parti, sivil toplum örgüt temsilcileri belediye meclis üyeleri, gaziler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.
MEHTERAN COŞTURDU
Kınalı Asker Parkı’nda yapılan anma etkinliği saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Mehteran takımın gösteri ve marşlarıyla ayrı bir heyecan kattığı etkinlikte günün anlam ve önemiyle ilgili konuşmalar yapılıp şiirler okundu, şehitler için dualar edildi. Cepheye mermi taşıyan ninelerin sahnesi, siperlerde askerin mektup okuması, askerlerin siperlerde ekmeğini yemesi, siperlerde mevzi almış askerler, yaralanan düşman askerine Türk askerinin merhameti, Seyit Onbaşı’nın kahramanlığının yer aldığı Çanakkale konulu tiyatral gösteriler yapıldı.
CAN VERİR, ÖZGÜRLÜĞÜMÜZÜ VERMEYİZ
Etkinlikte konuşan Başkan Doğan “ Türk milleti binlerce yıldır var olan bir millettir. Bunu özellikle geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin, yavrularımızın köklü bir geçmişimizin olduğunu unutmaması gerekir. Bizler, Anadolu coğrafyasında bin yıldır varız. Sultan Alpaslan’ın torunlarıyla. Selçuklu devleti de bizimdi, yedi cihana hükmeden Osmanlı da bizimdir. Çanakkale’de dünyanın en güçlü devletleri Osmanlı’nın üstüne çullandılar. Ama şunu bilmiyorlardı; Türk milleti canını verir, ülkesini, toprağını, özgürlüğünü vermez. Bizler canımızı verir, bayrağımızı yere indirtmeyiz. Mustafa Kemal’de bir Osmanlı evladıydı, Selçuklu torunuydu. Kökleri çok derinde olan bir milletin çocuklarıyız. Türk milletinin gücü derinlerden gelir.
HER ZAMAN KAYBEDECEKLER
Türkiye Cumhuriyeti devleti bizim son devletimizdir. Bizi köklerimizden kopartmak isteyenler boşuna uğraşıyorlar. Çanakkale’de Dünya’ya ders verilmiştir. Çanakkale’de nasıl mertçe savaşılır, düşmana bile bir insan olduğu için nasıl insanlık dersi verilir onu bütün dünyaya gösterdik. Ne toplar getirdiler, Çanakkale’yi geçemediler. Bu mücadele bin yıllardır, dünya var olduğundan beri süren hak ile batılın mücadelesidir. Emperyalistler ile haksız güçlüler ile haklı güçsüzlere kol kanat geren bir milletin mücadelesidir. Emperyalist emeller, haçlı zihniyetleri hiç bitmedi. 15 Temmuz’da Türk askeri kılığına girmiş hainler Türk milletinin iman dolu göğsünde eridi gitti. Biz gönlümüzdeki vatan, millet, bayrak sevgisiyle saldırdık. Türkiye Cumhuriyet Devleti Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu, Selçuklu’dan gelen güçlü devlet, güçlü millet olduğunu en iyi şekilde gösteriyor. Liderimiz Cumhurbaşkanımız önderliğinde emperyalistlere haçlı zihniyetlerine gereken ders veriliyor ve verilmeye devam edecektir.
AFRİN’DE DESTEN YAZIYORUZ
Bu mücadele sonsuza dek sürecek. Haklının her zaman hakkını alana kadar, zulüm, sömürü bitene kadar sürecek, Çanakkale’de o destanı yazan atalarımız bizden de aynı iradeyi istiyorlar. Vatan bayrak denildi mi bizim gibi koşun diyorlar. Aynı zamanda bize düşen bulunduğumuz yerde işimizi en iyi şekilde yapmaktır. Değerlerimize sahip çıkmaktır. Çanakkale destanının yıl dönümünde o destanı yazanlara ne desek az olduğunu biliyoruz. Bizler her zaman haklının mazlumun yanında olduk. Bugün Afrin’de yeni bir destan yazılıyor. Dualarımız kahraman güvenlik güçlerimiz içindir” şeklinde konuştu. Konuşmalar sonrasında şehitlerimiz için İzmit Müftüsü Musa Bilgiç tarafından dua yapıldı. Anma etkinliğinin sonunda katılımcılara Çanakkale Savaşlarındaki askerimizin yiyeceği olan buğday aşı çorbası ve somun ekmeği ikram edildi.
Gündem, 16 Mart 2018 09:53
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
İzmit ve Gebze’de Ramazan ayına özel her gün onlarca etkinlik
Buna İmamoğlu'nun cezaevinden açıklama yapmasından da rahatsız oluyorlar denir!
Ramazan'da zincir marketlerde indirim!
Erdoğan'ın seçimde verdiği sözleri çiğnedi!
Kocaeli’de bir kez daha Basketbol Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Ramazan kolisi yüzde 1500 zamlandı
