KHK'ya göre değil, hakka göre kadro!
Siyaset, 15 Mart 2018 09:48CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Karayolları Genel Müdürlüğü’nde asıl işi yapmalarına rağmen kadroya alınmayan taşeron işçilerin sorunlarını meclise taşıdı.
CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, kadroya alınmayan taşeron işçilerin yaşadıkları mağduriyeti mecliste dile getirmeye devam ediyor. Karayolları Genel Müdürlüğü’nde asli işleri yapan karayolları işçilerinin kadroyu hak ettiklerini belirten Hürriyet,“KHK'ya göre değil, hakka göre alım yapılması gerekiyor” dedi.
KAR, KIŞ KIYAMET DEMEDEN ÇALIŞIYORLAR
Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet şunları kaydetti; Karayolları Genel Müdürlüğünde sayıları binlerle ifade edilen ve yol yapan, yol açan, yol onaran yani Karayollarının asli ve sürekli işlerini ifa eden işçiler de maalesef kadroya alınmıyorlar. Ağırlıkla anahtar teslim yapım işi ihalelerinde çalıştırılan bu işçiler personel çalıştırılmasına dayalı ihale kapsamına girmedikleri gibi yasal anlamda taşeron işçi de kabul edilmiyorlar. Oysa bu işçiler kadroya alınan taşeron işçilerin dün yaptıkları işi bugün de yapmayı sürdürüyor dolayısıyla kadroya alınmayı sonuna kadar hak ediyor. Aslında, Karayolları işçilerine o kadar da yabancı değilsiniz, bu insanlar Ankara'ya gelip giderken otoyolda sıklıkla gördüğünüz insanlar; kar, kış kıyamet demeden çalışıyorlar ama kadroya layık görülmüyorlar. KHK'ya göre değil, hakka göre; KHK'yı değil, herkesi kapsayan bir düzenleme yapılması gerekiyor ve binlerce insan bu düzenlemeyi bekliyor” açıklamasında bulundu.
Siyaset, 15 Mart 2018 09:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
Darıca’da trafiğe nefes aldıracak hamle
ATM'lerde nakit krizine sokan kısıtlama!
Cephanelik projesi Başkan Hürriyet’in takibinde
Büyükakın, özel bireylerin ilk iş gününde de yanlarındaydı
Manavların unutulmaya yüz tutmuş sözleri kayıt altına alınıyor
Altında şok düşüş!
Çayırova’da el emeği göz nuru eserler sergileniyor
