Akar’ın kanun teklifine Bakan’dan destek geldi
Siyaset, 14 Mart 2018 05:27Mecliste görüşülmesine devam edilen Torba Yasa da sık sık söz alan CHP PM üyesi Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın gündeminde Amatör Spor kulüplerinin borçları ve sorunları vardı.
SİTEM ETTİ
Geçtiğimiz dönem Amatör Spor kulüplerinin borç ve sorunlarının çözülmesi için Kanun Teklifi veren Akar, o dönem AKP Milletvekili Osman Aşkın Bak’ın buna destek verdiğini hatırlatarak şunları söyledi; ‘Sayın Bakan, beni hayal kırıklığına uğrattınız. Gençlik ve Spor Bakanı olmadan önce amatör spor kulüplerinin borçlarını çözmek ve onlara yeni gelir kaynakları kazandırmak için birlikte bir kanun teklifi hazırlamıştık, binlerce amatör spor kulübünün yöneticisini ilgilendiren bu durumu çözmek için bir çaba içerisindeydik fakat başarılı olamadık o dönemde, nedeni hep farklı bakanlıklardı. Şimdi siz Gençlik ve Spor Bakanı oldunuz. Torba kanuna bir madde koymuşsunuz, profesyonellerin alt kulüpleri olan amatör kulüplere hizmet eden bir maddeyi getirmişsiniz, bağımsız amatör spor kulüplerine hiçbir katkısı olmayacak bir madde. Şimdi ben size şunu sormak istiyorum: 2017 yılında tescilli amatör spor kulübü sayısı nedir? Bu kulüplerin devlete olan vergi borçları ne kadardır? Kaç kulübe yardım ettiniz ve yardım tutarı ne kadardır?
ÇÖZÜM İÇİN ÇALIŞMA YAPIYORUZ
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar’ın sitem ettiği Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Amatör Spor kulüpleri için Maliye Bakanı ile de görüştüğünü belirterek bu konuda bir çalışma içinde olduklarını söyledi. Bakan Osman Aşkın Bak şunları söyledi; ‘Şu anda özellikle gençlik ve spor kulüplerinin borçlarıyla ilgili bir konuyu gündeme getirdi Sayın Haydar Akar. Bu borçlarla ilgili biz, Maliye Bakanımız da yanımda, Sizin bahsettiğiniz, geçtiğimiz dönemde de gündeme getirdiğimiz, üzerinde çalıştığımız konu hakkında, Sayın Bakan da yanımda…Sayın Bakanımızla bu konuyu görüşüyoruz. Özellikle bunu spor yasası içerisinde çözmeyi planlıyoruz.Ben de amatörlerin içerisinden gelen biriyim. Buralarda yöneticilik yapan arkadaşlarımızın vergilerden, SSK'den dolayı bazı problemleri var, bunları çözmek için Sayın Bakanımızla da istişare ediyoruz. Tabii, amatör sporun yayılması için, onlara destek olmak için önemli. Biz bu noktada beraber çalışıyoruz, çözüm getireceğiz, merak etmeyin.’ Dedi. Akar, konun takipçisi olacağını belirterek Bakan Bak’dan bu dönem içinde sorunun çözülmesini istedi.
Siyaset, 14 Mart 2018 05:27
Yorumlar (0)
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
