İlimizde o belediyelerde grev kapıda
Gündem, 12 Mart 2018 16:08Hizmet-İş Sendikası ile İzmit, Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyeleri adına işveren sendikası Yerelsen ile yürütülen Toplu-İş Sözleşmelerinde 60 günlük yasal müzakere süreci bitti ve daha sonra yapılan resmi arabulucu toplantılarında da bir sonuç çıkmadı. Yasal prosedür gereği bir haftaya kadar işyerlerinde ilgili sendika tarafından grev kararı alınıp grev oylaması yapılma sürecine girilecek.
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un aynı konuyla ilgili yaptığı açıklamanın içeriği şöyle: Sendikamız ve çalışanlar olarak, bütün iyi niyet duygularımız ve toplu-iş sözleşmesinin masada bitirme çabamıza rağmen işverenlerimiz ve işveren sendikasının anlaşılmaz tutumunu çalışanlar olarak anlamamız mümkün olmamıştır.
01.01.2018 tarihinden itibaren geçerli olacak ve TÜİK’in açıklamış olduğu 2017 yılı yıllık enflasyonun %11.92 çıktığı bir ortamda işveren sendikasının (%0-%6- %9) ücret zammı teklifleri üyelerimizi üzmüştür.
Bir dönem önceki, sözleşmeler normal süreçlerde bitmiş ve ortalama bir ücret zamlarıyla bağıtlanmış iken, Ülkemiz ve siyasetin hassas bir süreçten geçtiği dönemde işverenler her zamankinden daha olumlu ve yapıcı olması gerekirken yapılan bu tekliflerle üyelerimiz üzülmüş-kırılmış ve enflasyonun altına bir ücrete mahkum edilmek istenmiştir. Bu tutum ve davranışlara çalışanlar olarak anlam veremediğimiz gibi inanıyoruz ki kamuoyu da anlam veremeyecektir.
Hizmet-İş Sendikası olarak kimse bizden enflasyonun altında bir ücreti kabullenmemizi beklemesin. Sendika ve çalışanlar olarak sabırla ve soğukkanlılıkla bu süreci takip ederek üyelerimize kazanımların sağlanacağı bir sözleşme sürecini, mücadelesini hep birlikte vereceğiz.
Gündem, 12 Mart 2018 16:08
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Serdar Mahallesi’nde yeni merdiven ve istinat duvarı mesaisi
Boğulma tehlikesi geçiren 38 kişi daha zamanında kurtarıldı
Gebze ve diğer ilçeler kendi kaderine terk edildi
Kocaeli’nde tarla ve bahçeler suya doydu
Vali Aktaş, Derince'deki o okul inşaatını yerinde inceledi
Bir komedyene daha espri yaptı diye hapis cezası
Başkan Çiftçi’den 15 Temmuz mesajı: Gurur duyuyorum
Bahçeli'nin danışmanı ne demek istedi?
Gölcük'te Atık Getirme Merkezi gün sayıyor
Akılları telefonlara da zam yolda!
Öldürme ve yaralama da çocuğa indirim kaldırılıyor
Tavuk eti tüketiminde düşüş
Kandıra Ağva Yolu’nu kullanan sürücüler dikkat!
Büyükakın’dan 15 Temmuz mesajı: Tek yürek olmaya devam edeceğiz
Muhalefete yönelik davalardan adalet çıkmaz
Kocaeli’nde her gün yüzlerce kişi bu numarayı arıyor!
Ormanya’da yavru leyleklere de sahip çıkıldı
Büyükşehir, Yenilikçi Uygulamalar Ödülü’ne layık görüldü
Haluk Levent'ten şaşırtan açıklama!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
GTÜ'de mezuniyet coşkusu
Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi: Endişe ediyoruz
Gölcük’te plaj voleybolu turnuvası sona erdi
KOTO'dan Hollanda, ABD ve Macaristan iş dünyasıyla temaslar
Maaşları eksik yatacak!
Başiskele’de motor sporu tutkunlarını buluşturan yarış
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
