İlimizde o belediyelerde grev kapıda
Gündem, 12 Mart 2018 00:54Hizmet-İş Sendikası ile İzmit, Gebze, Darıca ve Çayırova Belediyeleri adına işveren sendikası Yerelsen ile yürütülen Toplu-İş Sözleşmelerinde 60 günlük yasal müzakere süreci bitti ve daha sonra yapılan resmi arabulucu toplantılarında da bir sonuç çıkmadı. Yasal prosedür gereği bir haftaya kadar işyerlerinde ilgili sendika tarafından grev kararı alınıp grev oylaması yapılma sürecine girilecek.
Hizmet-İş Sendikası Kocaeli Şube Başkanı İdris Ersoy’un aynı konuyla ilgili yaptığı açıklamanın içeriği şöyle: Sendikamız ve çalışanlar olarak, bütün iyi niyet duygularımız ve toplu-iş sözleşmesinin masada bitirme çabamıza rağmen işverenlerimiz ve işveren sendikasının anlaşılmaz tutumunu çalışanlar olarak anlamamız mümkün olmamıştır.
01.01.2018 tarihinden itibaren geçerli olacak ve TÜİK’in açıklamış olduğu 2017 yılı yıllık enflasyonun %11.92 çıktığı bir ortamda işveren sendikasının (%0-%6- %9) ücret zammı teklifleri üyelerimizi üzmüştür.
Bir dönem önceki, sözleşmeler normal süreçlerde bitmiş ve ortalama bir ücret zamlarıyla bağıtlanmış iken, Ülkemiz ve siyasetin hassas bir süreçten geçtiği dönemde işverenler her zamankinden daha olumlu ve yapıcı olması gerekirken yapılan bu tekliflerle üyelerimiz üzülmüş-kırılmış ve enflasyonun altına bir ücrete mahkum edilmek istenmiştir. Bu tutum ve davranışlara çalışanlar olarak anlam veremediğimiz gibi inanıyoruz ki kamuoyu da anlam veremeyecektir.
Hizmet-İş Sendikası olarak kimse bizden enflasyonun altında bir ücreti kabullenmemizi beklemesin. Sendika ve çalışanlar olarak sabırla ve soğukkanlılıkla bu süreci takip ederek üyelerimize kazanımların sağlanacağı bir sözleşme sürecini, mücadelesini hep birlikte vereceğiz.
Gündem, 12 Mart 2018 00:54
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
