Kadınlara 1 milyon 257 bin lira kredi desteği
Gündem, 10 Mart 2018 20:41İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, kadın esnaf ve işletmecilerle bir araya geldi. İzmit Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Girişimci Kadın Komisyonu tarafından organize edilen kahvaltı programına İzmit’te faaliyet gösteren 50’den fazla kadın katıldı.
HAYATIN HER ALANINDA
Kadın işletmecilerin motive edilmesi ve aralarında kaynaşmanın artırılması amacıyla organize edilen buluşmada konuşan Başkan Doğan “kadın hayatımızın her alanında, her anında var olan yüce insandır. Bir anne, bir eş, bir evlat, bir kardeş, komşu, arkadaş olan kadın, hepsinden önce bir insandır. Onlara saygı ve sevgimizi göstermeli, hak ettikleri değeri onlara vermeliyiz. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ünde ifade ettiği gibi “dünyada her şey kadının eseridir”. Bu gerçeği asla unutmamamız gerekmektedir. Yüce dinimiz ve medeniyetimiz de her zaman kadına özel bir önem vermiş ve kadınlarımızın hak ve hukuklarının çiğnenmemesi hususunun altını önemle çizmiş “kadınların haklarına riayet ediniz. Onlara şefkat ve sevgiyle muamele ediniz” şeklinde buyurmuştur.
KADINA EL KALDIRMAK ACİZLİKTİR
Türk kadını tarihin her döneminde büyük bir fedakârlık göstermiş ve ailesine, ülkesine elinden gelen desteği fazlasıyla vermiştir. Kurtuluş Savaş’ında en az erkekler kadar çalışmıştır. Cumhuriyet dönemi ile birlikte yasal olarak hakları genişletilen Türk kadını modern yaşamdaki yerini almıştır. 15 Temmuz hain girişimin engellenmesinde de kadınlarımızın rolü herkes tarafından bilinmektedir. Ancak, üzülerek belirtiyorum ki, ülkemizde kadın hakları bazı kendini bilmezlerin ayakları altına alınmaya çalışılmakta ve ihlal edilmektedir. Kadınlarımıza şiddet uygulanmakta, eğitim ve iş yaşamında olmaları engellenmektedir. Bu şiddeti uygulayan her kim olursa olsun bu kişi ne erkeklikten ne de insanlıktan nasibini almamıştır, acizdir. Bir insana şiddet göstermek en büyük acizliktir. Erkek olmak kadın dövmek, kadına şiddet uygulamak değildir. Kadına şiddet uygulayan kişi ne erkek olmayı ne de insan olmayı becerememiş bir zavallıdır, hastadır.
1000’DEN FAZLA KADINA 1 MİLYON 257 BİN KERDİ
Kadın sorunu ekonomik, sosyal, siyasal, kültürel bir konudur. Kuşkusuz sorunun çözümü için hepimizin üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Hakları ihlal edilen, obje olarak görülen, şiddet uygulanan kadın sadece bunu yapanın değil hepimizin ayıbıdır. İzmit Belediyesi olarak bu konuda üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız. İzmitli kadınlar için güzel ve faydalı çalışmalar yapmayı bir borç biliyorum. Özellikle sizler gibi kadın esnaf v işletmecilerimizin sayılarının artması için gerek eğitim gerekse ekonomik destekler sağlıyoruz. Mikro kredi projemizle 1000’den fazla kadına 1 milyon 257 bin TL kredi verilerek kendi işyerini açma imkânı sağlandı. Sizler yeter ki girişim yapmak isteyin biz her zaman yanınızdayız” dedi.
ŞANSLIYIZ
İzmit belediyesinin kadın çalışmalarının anlatıldığı sunum sonrası memnuniyetlerini kadın esnaf ve işletmeciler de “bu buluşmaya vesile olan ve her zaman biz kadınların yanında olan ve olduğunu hissettiren belediye başkanımıza teşekkür ediyoruz. İzmit’te faaliyet gösterdiğimiz için çok şanslıyız” şeklinde konuştular.
Gündem, 10 Mart 2018 20:41
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gölcüklü çocuklara iyi haber!
Altında yön ne olacak?
Büyükakın’dan Ramazan mesajı: Özümüze dönüşün vaktidir
KO-MEK kursiyerleri 40 yıllık tiyatroculara taş çıkarttı
Kocaeli Saadet Partisi’nden kayıp çocuklar çağrısı
Ramazanda Darıca’da her gün ihtiyaç sahiplerine sıcak yemek
Derince Yelken Kafe Restoran’da iftar menülerinin fiyatı açıklandı
MHP Dilovası İlçe Başkanı Turhan’dan Türkiye ikincisi Boz’u tebrik etti
Ekonomideki kötü gidişat bir firmayı daha iflasa sürükledi
İzmit’te yeni sahne kapılarını açıyor
Beyaz unlu ekmek tamamen tarihe karışıyor
144 konutluk Kartepe Kent Konut Evleri’nde durum ne?
KOTO ve KOSAD’dan kredi süreçlerinde sigorta dayatmalarına karşı ortak duruş
Erbakan, İYİ Parti ile ittifak sinyali verdi
Büyükakın: Toplumda iyiliğin rengi hakim olsun
Paranın itibarı kalmadıysa sorumlusu millet değildir
Söyle bakalım Lozan'la, Atatürk'le barışık mısın?
Erdoğan’ın tutmadığı seyyanen zam sözüne tepki
Son 4 ayda binlerce kişi işsiz kaldı
Körfez RAM’dan BDT eğitimi
Saadet’in Kartepe kongresinde dikkat çeken sözler
Körfez’de denizden 50 araç lastiği çıktı
Çocuğun anlayacağı basit bir şeyi Erdoğan'a yıllarca anlatamadılar
Eleştiren ve düşünenler, kendini akademide değil cezaevinde buluyor
Eski Başbakan Davutoğlu: Maddi sıkıntı yaşıyorum
Başkan Gökçe’den Ramazan’da dayanışma ve birlik, beraberlik çağrısı
Gürkan Karaçam yeni bir kavram ortaya attı! Zihinsel egemenlik
Mehmet Ali Kâğıtçı Dokümantasyon Merkezi hizmete girdi
Ramazan boyunca zam yapılmayacak!
Çayırova’da Ramazan coşkusu
Güneşi görenler soluğu Ormanya’da aldı
MHP Dilovası’nda en genç üye bayrağı el değiştirdi!
Gebze Ticaret Odası önce ihracatın liderlerini ödüllendirdi, sonra istişare için toplandı
İzmit’te Kent Lokantalarında ücretsiz iftar
Başkan Gökçe iş insanlarına DERTAŞ’ı anlattı
Kartepe’deki o cami ilk teravihle açılıyor
Gölcük’te çocukların yüzlerini güldüren gösteriler
Danışmanlık Sektörü KOTO’da buluştu
Tren bilet fiyatları çok yüksek! Yaparsa kim yapar?
