Kadınlarımız ağlıyor!
Siyaset, 08 Mart 2018 13:04Saadet Partisi Kocaeli İl Kadın Kolları Başkanı Reyhan Şengün 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Bugün Kapitalist çarkın dişleri arasında ezilen kadınlar ağlıyor. Şiddet gören kadınlar ağlıyor. Tacize uğrayan kadınlar ağlıyor. “Acaba başına bir iş gelir mi?” korkusuyla evlatlarını sokağa salamayan kadınlar ağlıyor. Bu kadınlar bizim kadınlarımız. Kadınlarımızdan yükselen bu feryada kulak tıkayamayız! Kadınlarımızın dertlerine deva olması için bu iktidar döneminde kurulan bir Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı var, ancak politikası yok. Dolayısıyla çözüm de yok. Bu böyle devam edemez. Bu milletin kalkınmasını isteyenler önce aileyi kalkındırmalıdır. Ailenin kalkınması ise, kadınlarımızın feryatlarını dindirerek, çözüm üreterek gerçekleşir. Toplumun kalbi olan aile kurumundaki çöküntüyü dehşetle izliyoruz. Artık kadınlarımız bulamadıkları huzuru dizilerde arar oldular.
İmzalanan uluslararası sözleşmelere, yapılan yasal düzenlemelere rağmen ülkemizde ve dünyada, kadın için ”onurlu yaşam şartlarının” oluştuğunu söyleyemeyiz. Tam aksine kadın, vahşi kapitalist ekonominin, adaletsiz çalışma şartlarına mahkum olmaktadır. Sigortasız, sosyal hakları olmadan,düşük ücretlere çalıştırılmaktadır. Ekonomik sıkıntılardan ötürü çok kötü şartlarda çalışmak zorunda kalan kadınlarımız; evlatlarına vakit ayıramaz, onlarla ilgilenemez oldu.
HİÇBİR KADINA GÜNEŞTEN DAHA FAZLA MESAİ YAPTIRAMAZSINIZ!
En doğal hakkı olan “annelik” hakkını elinden alan sistem, anneyi evladına hasret bırakmaktadır. Hiçbir kadına güneşten daha fazla mesai yaptıramazsınız! Bizler kadını cinsiyetsizleştiremeyiz. Bir kadının, erkek gibi görülmesine ve kadınlarımıza, erkeklere yüklenilen sorumlulukların yüklenmek istenmesine karşıyız. Bu zulmü onlara reva gören Batı uygarlığının bakışıyla kadına bakamayız.
Kadınlarımız; medya ve reklam dünyasında ”cinsel bir meta” olarak kullanılarak “istismarın” en acımasızı yaşatılarak bize Cahiliye dönemi diri diri gömülen kız çocuklarını hatırlatmaktadır.
Çeşitli ailesel ve çevresel nedenlerle, eğitim ve sağlık hizmetlerinden, hak ettiği gibi yararlanamamaktadır. Töre cinayetleri, çocuk yaşta, zorla yapılan evlilikler, ülkemizin en derin yaralarıdır.
Siyasal, hukuksal, sosyal düzenlemelere rağmen, şiddet her geçen gün artarak binlerce can almıştır. Devlete sığınıp devletin koruyamadığı kadınların cesetleriyle karşı karşıya kalınmaktadır.
Bu gün kadınlar olarak, anneler olarak bir araya geldik…
“Evlatlarımız” için ,
“memleketimiz” için ,
“umutları tekrar yeşertebilmek”,
“insanca onurlu yaşabilmek” için bir araya geldik….
Kocaeli’de daha 17 yaşındayken öldürülen Ecem Balcı için bir araya geldik… Çünkü anneyiz.
Sakarya’da karnındaki bebeği, elindeki çocuğuyla katledilen, bu millete Suriye’den emanet gelen, ama emanete sahip çıkamadığımız emani için bir araya geldik. Çünkü kardeşiz. Bu gün Helin Palandöken için, 3 yaşındaki yavrunun hakkını sormak için , İsmini sayamadığımız öldürülen kardeşlerimiz için bir araya geldik. Çünkü insanız! Biz insanın ölümünü alemin ölümü olarak biliriz.
Görüşleri, düşünceleri, hayat tarzları, farklı olsada… Hepimiz insanız.... Onlar bizim kardeşimiz..Ablamız..Evladımız..Annemiz…
Ve bizler Onların hakkını aramak, adalet istemek için buradayız.
Biz, küçük yaşta, zorla evlendirilen çocuklarımız için buradayız.
Biz,bir evladı askerde,bir evladı dağda olan annemizin, çaresizliği için buradayız. Biz,ağır ekonomik şartlar altında ezilen kadınlarımız için buradayız….
ÇÖZÜM BATI POLİTİKALARINDA DEĞİL; MİLLİ GÖRÜŞ İKTİDARINDA
Batının bize dayattığı, çözümsüzlük getiren uygulamalar yerine,sorunların çözümünü Milli Görüş iktidarında görüyoruz. Hamasi söylemlerle bu sorunlara çözüm üretilemez. Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığına bir kadını atamak, kadına değer vermek değildir. Bu çerçevede;
1-Kadının, aile ve toplumsal hayattaki yerine ait zihniyetin,
Kadına yönelik bakış açısının, inancımızın ve medeniyetimizin bildirdiği referanslar çerçevesinde değişmesi gerekmektedir.
2-Eşitlik kavramının uygulaması kadının mağduriyetini giderememiş, adalet tesis edilememiştir. Toplumsal huzur ve mutluluk ancak, adalet ile gerçekleşecektir.
MESEL KADIN DEĞİL İNSANDIR
Bu meselelerin kadın üzerinden değil insan üzerinden ele alınması gerektirir.
Bu yüzden,
hak ve adalete dayalı ‘’Yeni Bir Dünya’’nın kurulumunu keyfiyet değil,zaruret görüyoruz…
Bu gün, bizlere düşen görev, bu hassasiyeti gösteren bütün kardeşlerimizle biraraya gelmektir.
Biz bunu yapabiliriz…
Bu ülkenin, özlediği gibi kucaklaşabiliriz.
Tüm farklılıklarımıza rağmen ellerimizi tutabiliriz.
Yarınlarımız için önyargılarımızı bir kenara bırakabiliriz.
Kadınlar olarak önce biz,huzur ve barışı mayalayabiliriz. Hak ve adalet içinde, hep birlikte mutlu yarınlara…
Siyaset, 08 Mart 2018 13:04
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yeni yargı paketinde kritik düzenlemeler
Kocaeli’de afet risklerinin azaltılması için ortak çalışma
İzmit Milli İrade Meydanı’nda nefes kesen gösteri
Büyükşehir çalışanlarını üzen ölüm
Gölcük Belediyesi’nin araç filosuna 5 yeni araç daha
Kocaeli’ye ilk dört ayda 2 bin 737 gemi uğradı
19 Mayıs ruhunu yaşatmaya devam edeceğiz
Yaya üstgeçidini kullananlar araçlarla burun buruna geliyor
Bu dönel kavşakta önlen alınmazsa her an kaza olabilir
Borcu borçla kapatma dönemi başladı
Başkan Ömeroğlu´ndan 19 Mayıs mesajı: Bağımsızlığımıza atılan ilk adım
Körfez Yarış Pisti’nde zorlu hafta sonu
Gebze Ticaret Odası Başkanı Aslantaş’tan da 19 Mayıs mesajı geldi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’a İzmit’te forma imzalatıldı
Körfezim Eğitim Kurumları'nda gençlerin coşkusu görülmeye değerdi
Ormanya’da uçamayan leylekler aşka geldi!
İzmit’te şok ölüm! 5. kattan yere çakıldı
Başkan Söğüt: Gençlerimiz ülkemizi daha güçlü seviyelere taşıyacak
Gölcük İhsaniye’deki o çalışma ne zaman bitecek?
Derince’de Engelliler Haftası buluşması
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
