SEKA Park- Plajyolu tramvay hattı başlıyor
Gündem, 20 Şubat 2018 00:46Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan SEKA park – Plajyolu hattı çalışmaları kapsamında yetkili firmaya yer teslimi gerçekleştirildi.
Sekapark – Playyolu arasında yapılacak olan Tramvay Hattı projesinde yüklenici firmaya yer teslimi gerçekleştirildi. İki kısım halinde yapılan olan Sekapark – Plajyolu hattı projesinde 4 istasyon yapılacak. Çalışmalar kapsamında eski olan menfez ve köprüler yıkılarak yenileri inşa edilecek. Tramvay şantiyesi ise Seka – Hastane geçişini sağlayan köprünün ayağında bulunan müsait alana kurulacak.
YER TESLİMİ YAPILDI
Kocaeli’de yaşayan vatandaşların tercihi Akçaray Tramvayı Sekapark – Plajyolu hattıyla uzatılıyor. Gerçekleştirilen ihale sonrasında yer teslimi yapılarak projeyle ilgili tabelalar dikildi. Yer teslimiyle birlikte menfez geçişlerinin ayaklarına yapılacak olan kazıklar için sondaj çalışmalarına başlandı. Sekapark – Plajyolu güzergâhı üzerinde bulunan iki menfez ve bir köprü yıkılarak yenileri inşa edilecek. Ayrıca güzergâh üzerinde bulunan bir bina da kamulaştırma yapılacak.
İKİ KISIMDAN OLUŞUYOR
Büyükşehir Belediyesi 2.2 km’lik proje kapsamında gerçekleştirilen ihale sonucunda, ihaleyi kazanan firmadan işin iki kısımda yapılacağını belirtecek. Bin 600 metre Seka Devlet Hastanesi – Okullar Bölgesinden oluşan birinci kısım, 300 günde yapılarak özellikle öğrenim gören öğrencilerin hizmetine sunulacak. Projenin devamındaki 600 metrelik ikinci kısım 240 günde tamamlanacak. Projenin tamamı 540 günde bitirilecek.
4 YENİ İSTASYON YAPILACAK
Günlük kullanım rekorlarıyla Kocaeli halkının beğenisini kazanan Akçaray Tramvay hattına 4 yeni istasyon yapılacak. 2.2 km uzunluğundaki hattaki istasyonlar Seka Devlet Hastanesi, Kongre Merkezi, Okullar Bölgesi ve Plajyolu mevkilerinde bulunacak. Gidiş-dönüş 15 km’lik mevcut tramvay hattına 5 km’lik tramvay hattının eklenmesiyle Kocaeli’ndeki tramvay hattı uzunluğu 20 km’ye çıkartılmış olacak.
BÜYÜKŞEHİR YERLİ ÜRETİME DESTEK VERİYOR
Büyükşehir Belediyesi mevcut tramvay hattında çalışan 12 araçların yanı sıra yeni Tramvay hattı projesi için 6 yeni tramvay aracı alınacak. İlgili bakanlığın genelgesi gereği alınan tramvay araçlarının en az yüzde 51’i yerli üretimle üretilen araçlardan oluşuyor olacak. Büyükşehir Belediyesi böylelikle elinde bulunan 12 tramvay araca ilave olarak 6 yeni tramvay aracı eklenmesiyle bu sayı 18’e yükselecek.
Gündem, 20 Şubat 2018 00:46
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Belediyesi’nde hedef 2027’de 400 araç
Çayırova’da dev adamlar özel çocuklarla buluştu
Gebze Ticaret Odası, iş insanları ile yerel yöneticileri bir araya getirdi
Türk Bayramı değil, bir PKK dayatmasıdır
Başkan Söğüt özel gereksinimli öğrencilerle bir araya geldi
Bir haftada 22 milyar dolar eridi!
Kandil'den talimat alanları reddediyorum
SEDAŞ ve TES-İŞ arasında toplu sözleşme görüşmeleri başladı
İzmit’te çift taraflı parka müdahale!
Bu yolda yayalar tehlikede!
Kandıra’da bir anlamlı etkinlik daha
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
