Kocaeli Devlet Hastanesi çalışanlarının eylemi önemlidir
Sağlık, 30 Ocak 2018 13:44Kocaeli Devlet Hastanesi önünde çalışanlar tarafından yapıldığı iddiası ile “hastaneme dokunma”, “Hastaneme Saldırma“ adı altında yapılan basın açıklamasında iddia edilen konuların delilleri ile birlikte açıklığa kavuşmasının zorunluluk olduğu hakkında Türk Sağlık Sen Kocaeli Şube Başkanı Ömer Çeker, Şube Başkan Zekai Dumlupınar ile birlikte sendika binasında basın açıklaması yaptı.
Başkan Ömer Çeker şöyle konuştu: Geçtiğimiz günlerde Kocaeli Devlet Hastanesi çalışanları hastane ile ilgili yapılan haberlere tepki gösterip bir eylem gerçekleştirmişlerdi.
Hastaneme dokunma adıyla yapılan bu eylem çalışanların kurumlarına sahip çıkması adına önemli ve sevindiricidir. Çalışanlar kendi haklarını savunacakları gibi kurumlarına da zarar gelmesini asla istemeyeceklerdir.
Türkiye Sevdamız, Ekmek İçin Kavgamız düsturuyla çeyrek asırı geride bırakan bir sendika olarak bizlerdeasla ne kurumların ne de çalışanların zarar görmesini istemeyiz.
Çünkü kurumlar milletin ve devletindir. Yöneticilerin tapulu mülkü değildir. Bu konuda çalışanlarla aynı noktada buluştuğumuzu özellikle ifade etmek isteriz. Fakat çalışanların açıklamasında kurumla ilgili yıpratma haberlerinin sendikalar tarafından gazetelere verildiği gibi imalı cümleler sarf edilmesi de yanlıştır.
Hastane çalışanları tarafından hazırlanmış ortak bir basın açıklaması gibi kamuoyuna açıklamalarda bulunan ve Hipokrat yemininden bahsedenDoktor bu konuda bildiklerini, delilleri ve ispatları varsa bunu açıkça dile getirmelidir. Devletin bir kurumuna bir iftira atılıyorsa çıkıp bunu şunlar yaptı, bu da bunun ispatıdır demelidir.
Yoksa kınadıkları şeyi yapmış olurlar bu da çok kötüdür. Ciddi bir suçtur. Çalışanlar adına açıklama yapan değerli Doktor açıklamalarında sendikal rekabete vurgu yapmış. Sendikal rekabet keşke ülkemizde adil bir şekilde olsaydı da bizde bugün bu tür rekabetleri konuşuyor olabilseydik. İdarenin güdümünde, siyasetçinin emrinde makam ve mevki için varını yoğunu ortaya koyanların çalışmalarını sendikal mücadele olarak adlandıramayacağız.
Aksi takdirde gerçek sendikal mücadeleye ve çalışanın hak ve hukuku için yapılanemek mücadelesine büyük haksızlık olur. Bu anlamda idarenin kuklası olan ve onların talimatlarına göre ortalıkta gezenleri de çalışanlar dikkate almasınlar.
Kısacası çalışan arkadaşlarımızın kurumları için alana çıkmaları bizi çok sevindirmiştir. Kendi hakları için ileride yapacağımız eylemlere de katılacakları konusunda hiçbir tereddüdümüzün olmayacağı kesindir. Çalışanlarda bizim gibi hem devletin kurumuna hem de kendi hak ve hukuklarına her daim sahip çıkacaklardır.
Biz Türk Sağlık-Sen olarak Kocaeli Devlet Hastanesi çalışanlarının yaptıkları bu eylemi yerinde buluyor, daha net bilgilerle kamuoyunu aydınlatırlarsa veya idarenin elinde bu yönde bilgiler var ise bunu da kamuoyu ile paylaşırlar ise daha çok memnun olacağımız ifade etmek istiyoruz.
Kocaeli Devlet Hastanesi çalışanları adına basın açıklaması yaptığını iddia eden Doktor Hipokrat yemininden dem vurmakta, bu yeminin kutsiyetini kendisine hatırlatıyoruz. Sendika ismi vermeden sendikalara çamur ve iftira atarak bu iş den kurtulamaz.Sendikaları töhmet altında bırakamaz. Bahsettiği sendika hangi sendika ise cık ismini açıkla, elinde bilgi ve belge varsa savcılığa suç duyurusunda bulun.
Güç dengesine göre hareket eden köhnemiş zihniyetlerin elleri bağlı, fikirleri kiralıktır. Bize düşen de bu mihrakları deşifre etmek, ipin ucundaki Kuklanın foyasını ortaya çıkarmaktır.Bağımsız ve özgür olmayan bireylerin toplumu yönetmesi ve yönlendirmesi ile ortaya çıkacak dejenerasyona hep birlikte dur demeliyiz.
Çalışanlar adına açıklama yaptığını İddia eden Doktora Hipokrat yeminini kendisine tekrar hatırlatıyoruz. Açıklamanda hangi sendikadan bahsediyorsan sendikanın ismini ver, çalışanın mutluluğu,huzuru ve çalışanın sofrasındaki bir ekmeği iki ekmek yapmak için, emek için mücadele eden çalışanların sahibi olduğu sendikalara iftira atarak bu iş den kolayca yakanı sıyıramazsın. Hastane çalışanları, Kamuoyu, sendikalar gerçekleri açıklamanı sabırla bekliyor.
Sağlık, 30 Ocak 2018 13:44
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
Başkan Gökçe pazarda esnaflar ve vatandaşlarla bir araya geldi
Kocaeli’de 137 halk otobüsü şoförüne ceza
İmamın yaptığına bakın!
Euro'da yükseliş devam edecek mi?
Türkkan: Milletin parasını iktidarın borazanlarına dağıtıyorlar
KOTO Başkanı Bulut, CHP İl Başkanı Arcan’ı tebrik etti
İSU, kayıp kaçak oranını azalttı!
Başkan Sezer: Sadece 3 Aralık’ta değil her gün, bir ve beraberiz
Vali Aktaş ile Başkan Büyükakın Roman derneklerini dinledi!
Kandıra Meclisi’nde 12 madde karara bağlandı
