Engellilerin şarj engeli kalktı
Gündem, 25 Ocak 2018 03:55Körfez’de engelliler, ilçenin dört farklı noktasına konulan Engelli Araç Şarj İstasyonu sayesinde akülü araçlarını şarj ederek yollarına devam edebilecek.
Körfez Belediyesi, ‘engel tanımayan’ vatandaşlara yönelik hayata geçirdiği projelere bir yenisini daha ekledi. Engel tanımayan vatandaşların akülü araçlarını şarj edebilecekleri istasyonlar ilçe genelinde Engelliler Derneği ve Körfez Kent Konseyi Engelli Meclisi’nin de verdiği görüş doğrultusunda dört farklı noktaya koyuldu.
DÖRT FARKLI NOKTA
Şehir merkezinde gezerken, araçlarının şarjı bittiği için evlerine dönmek zorunda kalan engelli vatandaşlar için yapılan şarj istasyonları; Tütünçiftlik sahil (KOBİS yanı) Mimar Sinan Mahallesi (Mimar Sinan Camii yanı) Hereke (Cumhuriyet Meydanı) ve Şehitler ve Demokrasi Meydanı’na (Tütünçiftlik Kültür Merkezi önü) koyuldu.
BAŞKAN BARAN’A TEŞEKKÜR
Yetkililer, “Şarj istasyonlarımız dört noktada hizmet verecektir. Bu dört noktadaki hizmetimizin, engellilerimizin yaşamını kolaylaştırmada, engellilerimizin sosyal hayata katılımını sağlamada önemli bir görev olacağına inanıyoruz” dedi. Dernek ve Engelliler Meclisi üyeleri ise Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ve ekibine teşekkür etti.
AYNI ANDA ÜÇ ARAÇ
Şarj istasyonunda en az üç adet akülü sandalyeyi şarj edebilecek şarj ünitesi mevcut. Şarj üniteleri ayrı ayrı 24volt, 24ah ile 55ah arası aküleri kısa sürede şarj edebilecek kapasitede. Şarj ünitelerinin çıkışları oluşabilecek kısa devrelere karşı korumalı. Şarj üniteleri 1,5 metre uzunluğunda ve 3 pinli soket yardımı ile tekerlekli sandalyelere bağlanabiliyor. Ayrıca şarj olurken engelliler USB aracılığı ile telefonlarını da şarj edebiliyor.
Gündem, 25 Ocak 2018 03:55
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Ey siyaset bunu yapmaktan vazgeç!
En İyi Narkotik Polisi Anne eğitimi
Yine mi sen Kartepe!
Kocaeli’de 24 saat kesintisiz ulaşım
Yıpranan şadırvan yenilendi
Bayram ikramiyesi için net rakam
Sınır tanımadan haysiyet cellatlığı yapıyorsunuz
Gebze Ticaret Odası üyelerine güç katacak hamleler
Özel Kocaeli Bilnet Okulları öğrencisinden gururlandıran başarı
MHP’liler Körfez’de sahada
Gebze Eskihisar Sahili’nde dip temizliği
MHP Dilovası’nda yeni görevlendirme
Erdoğan konuşurken alanı terk ettiler
Kocaeli Valiliği’nden uyarı: Kuvvetli yağış bekleniyor!
Halkın yüzde 70'i iktidar değişmeli dedi!
Tarihi İzmit Saat Kulesi’nde son rötuşlar
Kartepe karanlığa terk edildi
Derince Belediyesi’nden ücretsiz resim ve İngilizce kursu
Depremde hayatını kaybedenlerin anısına İzmit’te çorba ikram edildi
Halk Ekmek’te Ramazan pidesi 10 TL daha ucuz!
Haine hain demek suç değildir
Sigara ile ilgili yeni yasaklar!
Diliskelesi Kültür Merkezi için ilk kazma vuruldu
MHP’de Kamil Akın Kocaeli il Başkanı oldu
Tehdit ve taciz iddiaları gündeme gelen MHP İl Başkanı Batı istifa etti
Başkan Söğüt, 6 Şubat deprem şehitlerini unutmadı
Kocaelispor maçında tribünden düşerek hayatını kaybetmişti, toprağa verildi
Kızılay'da sapık şoku! Telefonundan görüntüler çıktı
KOTO’dan deprem ve hazırlık gerçeğini hatırlatan sergisi
İzmit’te muhtarların talep ve önerileri dinleniyor
Gram altına yoğun talep
Erdoğan'a hakaret davalarında rekor artış!
Memurlar bu pazar seçim olsa bakın kime oy veriyor
İzmit Belediyesi, MHP’li Kazan’ın iddialarını yalanladı
Büyükakın: Asıl sıkıntı, afetlere hazırlık süreci
Türkkan, İSU ihalelerini TBMM gündemine taşıdı
Deprem şehitleri Derince’de anıldı
Kocaeli’nin tüm ilçelerinde entegre gece hatları oluşturulacak
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Depremin yıkıma dönüşmesi kader değil
