Üretim ve kapasite de 15 Temmuz'un izleri silindi
Ekonomi, 26 Aralık 2017 05:11KSO Başkanı Zeytinoğlu kapasite kullanım oranlarını değerlendirdi.
Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre aralık ayı ve 2017 yılı geneline ilişkin kapasite kullanım oranlarını değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, hem Kocaeli, hem Türkiye genelinde sanayinin kapasite kullanımında artış olduğuna dikkat çekerek, "Bu artışla 15 Temmuz darbe girişiminin izlerinin silindiğini görüyoruz ve ekonomimiz açısından olumlu değerlendiriyoruz. Artış eğiliminin önümüzdeki dönem ivmelenerek devam etmesini bekliyoruz." dedi.
Merkez Bankası ve Kocaeli Sanayi Odası verilerine göre yılın başından bu yana kapasite kullanım oranlarının 2016'nın üzerinde olduğunu vurgulayan Zeytinoğlu, "Yılın tamamına baktığımızda, Türkiye geneli ortalama kapasite kullanım oranı yüzde 78.5 ile geçen yılın 1.1 puan üzerinde. Kocaeli'de ise yüzde 71.1 ile geçen yılın 0.8 puan üzerinde. Bu artışlarla 15 Temmuz'un izlerinin silindiğini memnuniyetle görüyoruz. Ve artışların üretime, ihracata ve büyüme oranlarına da olumlu katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Umarız 2018'de devam eden teşviklerle birlikte verimlilik ve yatırımlar daha artar. Kapasite kullanım oranlarındaki artışlar ivmelenerek devam eder." dedi.
Kocaeli sanayinin otomotiv, kimya ve metal sanayine dayanması nedeniyle bu sektörlerdeki artışı ayrıca önemsediklerini belirten Zeytinoğlu, "2017 yılında Türkiye genelinde yüzde 86.3 kapasite kullanım oranı ile otomotiv sanayi zirveye oturdu. Kimya ve metal sanayinde ise bu oran yüzde 79.2 oldu. Genel imalat sanayi ortalamasının üzerinde gerçekleşen bu artışları sevindirici buluyoruz ve olumlu yansımalarını ilimizde de göreceğimizi düşünüyoruz.” dedi.
KSO Başkanı Zeytinoğlu ayrıca aralık ayı kapasite kullanım oranını da değerlendirerek, "Kocaeli’de üretim yapan sanayi kuruluşlarının kapasite kullanım oranlarının genel imalat sanayine paralel artış gösterdiğini görüyoruz. Aralık ayı kapasite kullanım oranı geçen yıla göre Türkiye’de yüzde 78.1’den yüzde 79'a 0.9 puan ve Kocaeli’de yüzde 70.4’ten yüzde 70.7’ye 0.3 puan arttı." dedi.
Ekonomi, 26 Aralık 2017 05:11
Yorumlar (0)
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
İzmit’te Sevgililer Günü coşkusu
Gıda enflasyonunda diğer ülkelere fark attık
Millet Bahçesi’ne dönüştürülen eski fuar alanına yeni spor aletleri
Halkın yüzde 40'ı protein alamıyor
Doğalgaz bağlantı bedeli ile ilgili yeni karar
Dilovası’nda MHP’li kadınlar baş tacı!
Barış Manço Gebze’de şarkıları ile anıldı
Tek kişilik ordu: Ömer Çeker!
Semih Yalçın'dan ortaya karışık sözler!
İzmit Yenice’de üreticilerle buluştular
AKP'li başkan kelimeye takıldı!
Büyükakın sanayicilere ve iş insanlarına böyle seslendi!
Alikahya TEM Bağlantı Yolu Projesi’nde durum ne?
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar destekçileriyle gövde gösterisi yaptı
Erbakan: Tek haneli enflasyon 2027 için de hayal oldu
İzmit ve Gebze’de Ramazan ayına özel her gün onlarca etkinlik
Buna İmamoğlu'nun cezaevinden açıklama yapmasından da rahatsız oluyorlar denir!
Ramazan'da zincir marketlerde indirim!
Erdoğan'ın seçimde verdiği sözleri çiğnedi!
Kocaeli’de bir kez daha Basketbol Şampiyonası heyecanı yaşanacak
Ramazan kolisi yüzde 1500 zamlandı
