CHP’li vekiller işten atılan 12 işçiyi işe geri aldırdı
Siyaset, 17 Aralık 2017 16:24Mecliste sık sık Posco’dan çıkarılan işçiler için karşı karşıya gelen CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar ve AKP Kocaeli Milletvekili Zeki Aygün dün Meclis bütçe görüşmelerinde Çankaya Belediyesi üzerinden karşı karşıya geldi. Bakın sonra ne oldu. İşte ayrıntılar..
Mecliste söz alan AKP Milletvekili Zeki Aygün Çankaya Belediyesinden 12 işçinin işten çıkarıldığını iddia ederek CHP Milletvekili Haydar Akar’ı göreve davet etti.Aygün İşçilerin CHP Genel Merkezine yürüyeceğini ifade ederek Akar’dan bu konuda girişimde bulunması ve geri alınmalarını istedi. Aygün bu konuyu çözmemeleri halinde Akar’ın Poco çalışanlarına söylediklerin boş tenekeye vurma olacağını sözleri üzerine Akar cevap verdi.
AYGÜN İLK KEZ İŞÇİ HAKLARI DİYOR
Meclis kürsüsünden Zeki Aygün’ün iddialarına cevap veren Akar, ilk defa Zeki Aygün’ün işçi hakkını aradığına dikkat çekerek, konuyu bilmediğini söyledi. Akar, olayın Çankaya Belediyesi ile alakası olmadığını belirterek hizmet alım yöntemi alınan 600 işçinin bulunduğu şirket tarafından böyle bir durumun yaşandığını Aygün’ün bu konuda 12 işçiyi Meclise getirebileceğini söyledi. Aygün’ün kendi kentindeki işçilere derman olması gerektiğini belirten CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar konu ile de ilgileneceğini söyledi.
AKAR’DAN JET ÇÖZÜM
Yaklaşık üç saat sonra Mecliste tekrar söz alan ve açıklama yapan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar şunları söyledi; ‘Biraz evvel Kocaeli Milletvekili Sayın Zeki Aygün bizi göreve davet etmişti, Fatma Hürriyet Kaplan ile beni göreve davet etmişti. Nedeni, Çankaya Belediyesinden atıldığı iddia edilen 12 işçiyle ilgiliydi. Aslında atılan arkadaşlar Çankaya Belediyesinden değil, hizmet aldığı bir firmadandı. Başkanımızla yaptığımız görüşme sonrasında Başkanımız derhâl konuyla ilgilenmiş, firmayla görüşmelerini sağlamış ve 12 işçinin tekrar işe döndürülmesi sağlanmıştır. (CHP sıralarından alkışlar) Evet, Çankaya Belediye Başkanımız Alper Taşdelen'e teşekkür ediyoruz emeğe verdiği değerden dolayı. Ben de şimdi sevgili arkadaşım, milletvekili sevgili arkadaşım Zeki Aygün'ü bizim gibi şov yapmaya davet ediyor ve Posco işçilerinin de sorununu çözmesini bekliyoruz.
Siyaset, 17 Aralık 2017 16:24
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmitli esnafa bayram öncesi kolaylık
İzmit Belediyesi’nde toplu sözleşme sevinci
İzmit Marina’daki Sahil Güvenlik Botu 19 Mayıs’ta ziyarete açılacak
Başkan Çiftçi’den 19 Mayıs mesajı
Anayasanın hangi maddelerini değiştireceksiniz?
Altın o rakamı görecek!
Körfezli özel sporcu Bahar yüzmede Türkiye ikincisi oldu
Büyükkakın: Çiftçimize desteğe durmadan devam edeceğiz
Kurban uyarısı: Artan et tüketimi kalbi zorlayabilir
Kurban Bayramı öncesi fahiş fiyat denetimi
Her 10 kişiden 3'ü işsiz
Başkan Gökçe’den 19 Mayıs mesajı
Kocaeli’de seracılık yaygınlaşıyor
Kocaeli vekili Yargıtay önünde fenerle adalet aradı!
Başkan Sezer: Kutlu bir gündür 19 Mayıs
Emekli ve memur maaşında yeni rakamlar
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
