Dubai Port’un peşini bırakmıyorlar
Gündem, 13 Aralık 2017 11:10Sivil toplum örgütleri Dubai Port’un peşini bırakmıyor.
2009 yılında, Körfez’in yok oluşuna sebep olacak Dubain Port Limanı’nın iptali için Kocaeli Sivil inisiyatif platformunun organizesi ile dava açan sivil toplum örgütlerinin temsilcileri, ÇEKÜL adına Numan Gülşah, MARSİAD adına Bahri Odabaş, KYÖD adına, Mustafa Küpçü, Kocaeli Turizm Derneği adına, Soner Kılıç, MAZLUMDER adına, Çetin Tahtacı, ÇYD Körfez adına Serap Baykurt, Hereke Çevre Derneği adına Hayri Altunok, yıllarca mücadele vererek iptal kararı çıkmasına rağmen iktidar yetkilileri mahkeme kararlarını uygulamadığı için Liman yapılarak faaliyete geçirilmiştir.
Şimdi Kaçak Limana kılıf uydurmak için tekrar mahkeme tarafından bilirkişi incelemesine karar verilerek 19.12.2017 tarihinde bilirkişiler tarafından Liman sahasında inceleme yapılacak. Bu nedenle Sivil Toplum kuruluşları, tüm siyasi parti il Başkanlarından bilgilendirme ve destek için randevu talep ettiler. İlk randevuyu veren CHP Kocaeli İl Başkanı Av. Cengiz Sarıbay’ı makamında ziyaret eden ,Kocaeli Sivil İnisiyatif Platformu Genel Sekreteri Bahri Odabaş, ve Yönetimden Numan Gülşah ve Soner Kılıç Bilirkişi kararını Cengiz Sarıbay’a teslim ederek bilgi verdiler ve destek istediler.
Ziyarette İl Başkanı Cengiz Sarıbay ve Yönetim Kurulu üyeleri ve Körfez İlçe Başkanı ve Yönetimi hazır bulundu, Ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade eden Cengiz Sarıbay, duyarlılık ve mücadelesinden dolayı sivil toplumu tebrik ve takdir ettiklerini gerek il olarak ve gerekse Körfez ve Derince İlçe örgütleri ile konunun takipçisi olacaklarını ve her türlü desteği vereceklerinin sözünü verdi.
Gündem, 13 Aralık 2017 11:10
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Tavuk eti tüketiminde düşüş
Kandıra Ağva Yolu’nu kullanan sürücüler dikkat!
Büyükakın’dan 15 Temmuz mesajı: Tek yürek olmaya devam edeceğiz
Muhalefete yönelik davalardan adalet çıkmaz
Kocaeli’nde her gün yüzlerce kişi bu numarayı arıyor!
Ormanya’da yavru leyleklere de sahip çıkıldı
Büyükşehir, Yenilikçi Uygulamalar Ödülü’ne layık görüldü
Haluk Levent'ten şaşırtan açıklama!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
GTÜ'de mezuniyet coşkusu
Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi: Endişe ediyoruz
Gölcük’te plaj voleybolu turnuvası sona erdi
KOTO'dan Hollanda, ABD ve Macaristan iş dünyasıyla temaslar
Maaşları eksik yatacak!
Başiskele’de motor sporu tutkunlarını buluşturan yarış
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
İzmit’teki o şehitlikte Türk bayrağı yeniden dalgalanmaya başladı
İnsanların mahkemede savunmalarını özgürce yapmaları lazım
Kocaeli’nde bu sistemle ağır vasıta trafiği 7/24 izlenecek
Dondurulmuş meyve yerken hastalanmayın!
Bu yolu kullanan sürücüler dikkat!
Tarım Kredi Marketlerinde işçi kıyımı
Ömer Çeker’in amcası vefat etti
Beklenen büyük depremle ilgili dikkat çeken sözler
Zincir marketteki o ürünler toplatıldı
Kadın kadına konak buluşmalarında bu hafta ne konuşuldu?
Kandıra’da meydan mesaisi
