İsmet İşeri, AKP’li başkana sert çıktı
Siyaset, 12 Aralık 2017 07:39CHP Gölcük İlçe Başkanı İsmet İşeri, AKP Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp’e yüklendi.
İşte o açıklamanın içeriği: Yerel basınımızın manşetleri AKP ilçe başkanı ve partisinin zihniyetinin dışa vurumu. Ne demiş Sayın Alp ?; "Halkımız belgelere itibar etmez". Hani Genel Başkanımızın grup toplantısında açıklama yaparken, daha ne olduğunu bile görmeden sahte dedikleri, tümünün gerçek olduğu anlaşılınca, genel başkanlarının en yakınları tarafından bahse konu paraların yurt dışına gönderilmediği, yurt dışından ülkemize gönderildiği şeklinde, şüphelerin giderilmesine katkısı olmayan açıklamalara konu olan belgeler.
Bu belgelerde ne var? Devletten 12 milyar lira teşvik almış biri tarafından, kamuoyunun belki de ilk defa ismini duyduğu MAN adasında 1 sterlin sermaye ile kurulan bir şirketin, AKP Genel Başkanının yakınları tarafından gerçekleştirilen 15 milyon dolarlık döviz transferlerinde adının geçmesi var. İlgilileri tarafından ticari faaliyet, şirket satışı gibi açıklamalarla üstünü örtmeye çalıştıkları, kaynağı meçhul 15 milyon dolar.
NE KADAR BAĞIRSA DA İDRİS ALP'İN SESİ KILIÇDAROĞLU'NA ULAŞMAZ
Sayın başkan, siyasi etik, nezaket ve teamül yoksunu beyanlarını, belki yerel siyasi hedeflerine katkı vereceğini düşündüğü için, genel başkanımıza sataşmaya kadar vardırıyor. Genel başkanımız için sarf ettiği şu cümleye dikkatinizi çekerim; " Bu güçlerin içerisindeki uzantısı olan zat Kılıçdaroğlu görevini ele aldı "
Her insan söylediği sözden sorumludur, belli makamlara gelmiş insanların sorumluluğu daha fazladır. Hani bir laf var; keser döner sap döner gün gelir hesap döner. Söylediklerinizin nereye varacağının hesabını yapacaksınız. Nezaketen soralım.Amerika’da yargılanmakta olan küresel hırsızın Türkiye deki uzantılarını neden yargıdan kaçırdınız? İlgisi çok dolaylı da olsa, siyasi söylemlerini ulusal siyaset ( hatta devlet ) arenasına taşımaya hevesinden dolayı kendisine soruyorum;
- 1 sterlin sermaye ile kurulan bir şirket, ne tür bir ticari faaliyet sonucu kısa bir sürede 15 milyon dolarlık bir değere ulaşabiliyor ? Bu faaliyetlere ilişkin ödenen vergi var mı?
- Amerika'da görülen Reza Zarrab davasını bir sirk gösterisine benzetmiş. Doğrudur. Ancak AKP 'nin en tepesinden en aşağıdaki siyasetçisine hepsi Zaarab' dan bahsediyor, akıbeti konusunda Amerika'ya nota veriliyor ancak orada yargılanmakta olan TC devletine ait bir bankanın yöneticisi, hiç bir siyasinin ismini anmadığı Hakan Atilla. Neden ?
- Bakan Mehmet Şimşek ABD'nin bir Türk bankası için bilgi istediğini söyledi. O banka hangisi ve hangi konuda bilgi istendi?
- Nisan 2013 tarihinde MİT tarafından dönemin Başbakanına verilen üç sayfalık raporda bugünlerin fotoğrafı çizilmiş. O kadar net ki; o bakanların Zarrab ile ilişkileri, hayali ihracatlar, kara para aklamaları, rüşvetler vb.kirli ilişkiler yumağı tek tek raporda yer almış. Bu raporla ilgili ne yapılmış ?
- Sayın Alp bu raporla ilgili olarak o günlerde Amerika'nın Fetö üzerinden ülkemizi tehdit ettiği gibi bir derin tespit yapmış. İyi de o tarihlerde siz Fetö ile aynı menzile yürüdüğünüzü hep bir ağızdan dillendiriyordunuz. FETÖ nün adlı tetikçilerine koruma kalkanı çekiyor, hatta kendi zırhlı makam Mercedes'lerinizi onlara tahsis ediyordunuz. Biz sizi uyarırken bizi Amerikan karşıtlığı yapmakla eleştiriyordunuz. ( Bu eleştirinin ardındaki gerçek ise partimizin anti emperyalist duruşu idi ). Amerika'nın icazeti ile iktidar koltuğuna oturmuş bir parti, nasıl oldu da birden anti Amerika'ncı oldu ?
- Sayın başkanın beyanlarını okudukça vehametin boyutları daha da netlik kazanıyor. MİT in 2013 yılının Nisan ayında FETÖ ve CIA nın kontrolünde olduğunu bugün fark ettiklerini belirtiyor. Kandırılmak, kullanılmak, komploları zamanında fark edememek siyasi iktidarınızın karakteristik özelliği olduğu gün gibi aşikarken ( tabii gizli bir gündeminiz var ve bizlerin kandırılıyor olma ihtimalini de göz ardı etmiyoruz) devletimiz için bir beka riski mevcut mudur?
- Son olarak; iktidarınızın ilk yıllarından beri sistematik olarak değersizleştirmeye çalıştığınız Mustafa Kemal Atatürk'ü, çeşitli açıklama ve etkinliklerde sıklıkla anar oldunuz. Bu güzel bir şey de, ilçe yöneticilerinizden birinin İzmit basınına da yansıyan, Türk kadınının seçilme hakkını 1934 yılında değil, 2013 yılında kazandığını dile getiren garip paylaşımını beğenerek destek vermeniz, bir ikilem yaşadığınızı düşündürüyor. Tabii bir de zaman geçmesine rağmen zihinlerdeki tazeliğini koruyan kardeşiniz Yasin Alp' in paylaşımı ve Atatürk'ün fotoğrafı üzerine yaptığı kışkırtıcı montaj ve açıklama. Bu konuda atılan somut bir adım var mı?
Siyaset, 12 Aralık 2017 07:39
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
