Öğrenciler okulda sebze meyve sattı
Gündem, 10 Aralık 2017 16:09Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler, Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve Hali’nden aldıkları yerli malı ürünleri okulda kurulan pazarda sattılar.
Yerli Malı Haftası etkinlikleri kapsamında Körfez Fatih İlkokulu öğrencileri Büyükşehir Belediyesi Sebze ve Meyve halini ziyaret ederek yerli malı ürünlerini yerinde görme fırsatı buldu. Öğrenciler, yerli malı ürünlerin tarladan pazara, oradan da sofralara olan yolculuğu hakkında yetkililerden bilgi aldılar. Meyve Sebze Hali’nde yaşanan süreci görerek öğrenen öğrenciler, halden satın aldıkları meyve ve sebzeleri okulda kurdukları pazarda sattılar. Etkinlik, Yerli Malı Haftası kapsamında, farkındalık yaratmak ve öğrencilerin sosyal sorumluluklarını artırmak amacı ile düzenlendi. Öğrenciler satıştan kazandıkları parayı eğitim öğretim için harcanmak üzere okul aile birliğine teslim ettiler.
OKULDA PAZAR KURDULAR
Körfez Fatih İlkokulu 4. sınıf öğrencileri yerli malı haftası nedeniyle, üretimden tüketime kadar farkındalık yaratmak adına sebze meyve halini gezdiler. Ülkemizde yetişen ürünleri yerinde görüp incelediler. Daha sonra halden aldıkları ürünleri Yerli Malı Haftası etkinleri çerçevesinde farkındalık yaratmak adına okulda kurulan pazarda sattılar. Okulda kurulan pazardan elde edilen gelirin tamamı, eğitim öğretim giderlerine harcanmak üzere okul aile birliği hesabına aktarıldı. Öğrenciler böyle bir projenin içinde bulunarak hem yerli malı ürünleri yerinde görmüş oldu hem de pazar esnafının çalışma şartlarını gördü.
GÖREREK VE YAŞAYARAK ÖĞRENDİLER
Okulda verilen eğitimlerin yanı sıra bu tür projelerin de, öğrencilerin sosyal olarak gelişimine katkı sağladığını belirten okul müdürü Atilla Öztürk; “Çocuklarımız bu etkinliklerle kendi ayakları üzerine durmayı öğreniyorlar. Kendilerini hayatta ne tür zorlukları beklediğini böylelikle görüyorlar. Çocuklarımız üretimden tüketime kadar olan sürecin kolay olmadığını gördüler. Üretime katkı sağlamaları adına, büyüyünce kendi ayaklarının üstünde durabilmesi adına bu tür çalışmaları yapıyoruz” dedi. Öğrencilerin bu sayede ürünün nasıl alındığını, kaça alınıp kaça satıldığını yaşayarak gördüklerini söyleyen Atilla Öztürk; “Para kazanmanın kolay olmadığını, o zorlukları görerek yaparak yaşayarak öğrendiler. Burada bir çocuğun babasına “gel meyvenin iyisi burada” diye söyleyip babasından para kazanmaya çalıştığına şahit olduk, ne mutlu bize” ifadelerini kullandı.
Gündem, 10 Aralık 2017 16:09
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Serdar Mahallesi’nde yeni merdiven ve istinat duvarı mesaisi
Boğulma tehlikesi geçiren 38 kişi daha zamanında kurtarıldı
Gebze ve diğer ilçeler kendi kaderine terk edildi
Kocaeli’nde tarla ve bahçeler suya doydu
Vali Aktaş, Derince'deki o okul inşaatını yerinde inceledi
Bir komedyene daha espri yaptı diye hapis cezası
Başkan Çiftçi’den 15 Temmuz mesajı: Gurur duyuyorum
Bahçeli'nin danışmanı ne demek istedi?
Gölcük'te Atık Getirme Merkezi gün sayıyor
Akılları telefonlara da zam yolda!
Öldürme ve yaralama da çocuğa indirim kaldırılıyor
Tavuk eti tüketiminde düşüş
Kandıra Ağva Yolu’nu kullanan sürücüler dikkat!
Büyükakın’dan 15 Temmuz mesajı: Tek yürek olmaya devam edeceğiz
Muhalefete yönelik davalardan adalet çıkmaz
Kocaeli’nde her gün yüzlerce kişi bu numarayı arıyor!
Ormanya’da yavru leyleklere de sahip çıkıldı
Büyükşehir, Yenilikçi Uygulamalar Ödülü’ne layık görüldü
Haluk Levent'ten şaşırtan açıklama!
Kocaeli Büyükşehir’den ibadethanelere 32 milyon liralık destek
Benzine de büyük zam yolda!
GTÜ'de mezuniyet coşkusu
Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi: Endişe ediyoruz
Gölcük’te plaj voleybolu turnuvası sona erdi
KOTO'dan Hollanda, ABD ve Macaristan iş dünyasıyla temaslar
Maaşları eksik yatacak!
Başiskele’de motor sporu tutkunlarını buluşturan yarış
Kocaeli vekilinden çağrı: Önlem alınsın başka ölümler yaşanmasın
Bakan Gürlek Kızılay'a 150 bin TL bağışladı!
Altın Kiraz Festivali’nde Emre Fel konseriyle muhteşem bir final
Haluk Levent hayırsever mi, dolandırıcı mı?
Gölcük’te nefes kesen at yarışı
Son anketten çıkan sonuçlar şaşırttı!
Savcılıktan Haluk Levent kararı! Gözaltına alındı
Çık karşıma, ikinci kez yarışalım, ikinci kez seni yenelim!
İzmit Gündoğdu’ya yeni beton kaldırım
Gölcük'te köy takımları yeşil sahada kapıştı! Hasaneynspor şampiyon oldu
Ümit Özdağ'dan DEM'li Sakık'a sert sözler
Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
