Körfez’de 40 yıllık sorun için önemli adım
Gündem, 10 Aralık 2017 20:04Körfez’de 1977’den bu yana gelen sorun için Başkan Baran’ın girişimleri sonuç verdi.
Körfez Çamlıtepe’de yaklaşık 40 yıldır süren sorun için Ankara’daki girişimler sonuç verme aşamasına geldi. Milletvekili İlyas Şeker ile birlikte Körfez’e gelen Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, bölgeyi inceledi. Körfez Çamlıtepe’de üzerinde şu an birçok evin ve yaşam alanının bulunduğu bölge, Orman Arazisi olduğu gerekçesi ile boşaltılması istenmiş, vatandaşlar konuyu yargıya taşımıştı. Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran ise göreve gelir gelmez konunun çözümü için hem Kocaeli Milletvekilleri ile defalarca görüşmüş hem de Ankara’ya giderek bizzat Bakan ve Bakanlık yetkilileri ile konunun çözümü noktasında girişimde bulunmuştu.SORUN NEYDİ?
1958 yılında Yarımca kadastro çalışmasında bölge mera olarak işlemiş. 1977 yılında belediye bu alanları mülke dönüştürmüş. Ve bölgenin gece kondu alanına dönüşmemesi için araziler parseller halinde satılmış. Orman Bakanlığı ‘normal orman arazisi’ olarak sınıflandırılmış olan bölgeyi ‘Özel Orman Arazisi’ statüsüne sokunca vatandaşların evlerini boşaltmalarını istemiş ve ev sahipleri ‘işgalci’ konumuna dönüşmüştü.
YILLARDIR ÇÖZÜM BEKLİYOR
Vatandaşların uzun süredir yargı mücadelesi verdiği konuyla ilgili olarak göreve geldiği gün çözümü noktasında gayret sarf edeceği sözünü veren Başkan İsmail Baran, bir çok kez Ankara’ya giderek Çevre ve Orman Bakanlığı’nda görüşmelerde bulunmuştu. Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ve milletvekillerinin de konuyu takip etmeleri ile birlikte çözüm noktasında önemli bir adım atıldı.
BÖLGEYİ İNCELEDİLER
AK Parti Kocaeli Milletvekili İlyas Şeker, Orman Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Zeki Temur, Sakarya Orman Bölge Müdürü Okan Kurşun ve İzmit Orman İşletme Müdürü Abdullah Duman, önceki gün Körfez’e geldi. Başkan İsmail Baran ve Başkan Yardımcısı Selattin Kabadayıoğlu önce sorunla ilgli olarak bilgileri aktardı. Brifing sonrasında ise bölgeye gidilerek incelemelerde bulundu.
VATANDAŞ TEŞEKKÜR ETTİ
Şu an konuyla ilgili olarak yargıya taşınmış 108 dava bulunduğu, bunların 41 tanesiyle ilgili yargı sürecinin tamamlandığı öğrenildi. Vatandaşların evlerine kavuşması için bölge ‘özel orman arazisi’ olmaktan çıkarılacak ve 2B statüsüne getirilecek. Bölgede oturan vatandaşlar da yetkililerin alanda yaptığı incelemeyi yakından takip etti. 40 yıllık sorun için önemli bir adım atıldığını söyleyen vatandaşlar, Başkan İsmail Baran’a ve Milletvekili İlyas Şeker’e teşekkür etti.
Gündem, 10 Aralık 2017 20:04
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
Kocaeli’de Anahtar partililer eğitildi
Önemli sanatçıların eserleri İzmit’te görücüye çıkacak
