Sefa Sirmen’e şok!
Gündem, 07 Aralık 2017 19:25İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Sefa Sirmen, çocukları ve eşi ile ortak olduğu şirketi için mahkeme “iflas” kararı verdi. Bu kararla birlikte Sirmen ailesinin şirketi Başiskele Petrol için tasfiye süreci de başlamış oldu. Mahkeme, Sirmen’in mali zorluk içindeki inşaat şirketi için ise iflas erteleme talebini geri çevirdi. Böylece bu şirket de hacizlere karşı korumasız hale geldi.
Üç dönem yaptığı İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanı sıra, 2002- 2007 döneminde Kocaeli Milletvekili olarak Meclis’de de görev alan Sefa Sirmen, mali sıkıntıya düşen şirketlerini kurtarmak için geçen yıl mahkemeye başvurmuştu. İflaserteleme talebi ile yapılan başvuru sonrası mahkeme denetim kayyumu atamıştı.
Ancak mahkeme, yapılan yargılama sonrası Başiskele Petrol Ürünleri İnş. Nak. Gıda Otom. San. ve Tic. Limited Şirketi için iflas kararı verdi. 29 Kasım günü verilen karar sonrası şirketin dosyası İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi’ne gönderildi. Mahkeme, iflas erteleme talebinde bulunan Direnç İnşaat Taahhüt ve Tic. Limited Şirketi için ise, borca batık olmadığı gerekçesi ile, iflas erteleme talebini geri çevirdi. Ret kararı ile birlikte Direnç İnşaat, olası hacizlere karşı korumasız hale geldi.
'KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ'
Sirmen Ailesinin şirketleri adına davayı takip eden İstanbul Barosu'na üye avukat Şerafettin Yavuz, "Mahkemeye iki şirket için iflas erteleme talebimi vardı. Mahkeme bir şirketin iflasına karar verdi. Diğer şirket için ise talebimizi geri çevirdi. Bu durum, şirket için verilen tedbir kararının da kalması anlamına geliyor. Şirket, olası hacizlere karşı korumasız hale geldi. Karara karşı temyiz başvurularımızı yapacağız” dedi.
Başiskele Petrol’ün ortakları arasında, 13 yıl boyunca Kocaelispor Kulüp Başkanlığı da yapan Sefa Sirmen’in yanı sıra eşi Kamuran ve çocukları Tolga ile Aygül Sirmen Engiz bulunuyordu. Her iki şirketin ticaret sicil kayıtlarının daha önce Kocaeli’ndeydi. Ancak, iflas erteleme başvurusu gündeme gelince şirketlerin sicil kayıtları İstanbul’a taşınmıştı. Bir milyon lira sermayeli Başiskele Petrol’e bağlı ise İzmit ve Gölcük’de akaryakıt istasyonlarının olduğu belirlendi.
Kaynak: Hürriyet
Gündem, 07 Aralık 2017 19:25
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit’te Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu ve Gençlik Korosu için başvurular başlıyor
Hangi parti birinci?
Dilovası’nda binlerce kişi bu festivalde buluştu
MHP eski il başkanı Ünlü, Vali Aktaş’ı ziyaret etti
Zeytinoğlu büyüme ve işsizlik oranlarını değerlendirdi
Halkevi’nde yeni dönem kayıtları başlıyor
Ülkücü şehit Erhan Cengiz kabri başında dualarla anıldı
Hakkında soruşturma açılan Melih Gökçek'le ilgili yeni gelişme!
Körfez’de minik futbol şenliği
Erdoğan yüzde 50+1'li sistemde seçilememe endişe içinde mi?
Açlık sınırı 37 bin lirayı aştı
İzmitli umre yolcuları kutsal topraklara uğurlandı
İşsizlikte büyük artış
Altında düşüş sürüyor!
Motorinde fiyatlar bu gece değişecek!
Binlerce kişiye istihdam!
Önce fener alayı, sonra konser
Fatma Başkan’ın 30 Ağustos mesajı İzmitlilerle paylaşıldı
Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusu’na yoğun katılım
Kocaeli’de Türk Ocakları’nın mecmuası Genç Mergen’in ilk sayısında dikkat çeken yazı
Esnaf yeni bir borç düzenlemesi istiyor!
Büyükşehir’in tesisi fındık üreticisini rahatlattı
Marmara'da 185 sarsıntı: Büyük deprem kapıda mı?
MHP’liler Dilovası’nda stant açtı bayrak dağıttı
Eski Belediye Başkanı Cevdet Bağdat’tan üzücü haber
Gölcük’teki bu parkta önlem alınması isteniyor
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Ne mutlu Türk’üm diyene
Büyükakın, judoda göğsümüzü kabartan sporcuyu kutladı
Okullara personel alımı için İŞKUR ile protokol imzalandı
Kademeli emeklilik için tarih verildi!
Milyonlarca genç sistem dışına itildi
Kartepe’deki Ultra Trail organizasyonuna katılan sporcular bakın ne dedi!
Erdoğan'ın kafasındaki plan ne?
Derince’de konserli büyük zafer coşkusu!
Vali Aktaş’tan 30 Ağustos mesajı
Kartepe’deki yarışta kupalar sahiplerini buldu
MHP Dilovası’ndan o kütüphaneye kitap desteği
Kıbrıs gazisi Remzi Kar son yolculuğuna uğurlandı
İzmit Körfezi’nin geleceği bilimsel verilerle şekillenecek
