Sefa Sirmen’e şok!
Gündem, 07 Aralık 2017 07:47İzmit Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Sefa Sirmen, çocukları ve eşi ile ortak olduğu şirketi için mahkeme “iflas” kararı verdi. Bu kararla birlikte Sirmen ailesinin şirketi Başiskele Petrol için tasfiye süreci de başlamış oldu. Mahkeme, Sirmen’in mali zorluk içindeki inşaat şirketi için ise iflas erteleme talebini geri çevirdi. Böylece bu şirket de hacizlere karşı korumasız hale geldi.
Üç dönem yaptığı İzmit Büyükşehir Belediye Başkanlığı yanı sıra, 2002- 2007 döneminde Kocaeli Milletvekili olarak Meclis’de de görev alan Sefa Sirmen, mali sıkıntıya düşen şirketlerini kurtarmak için geçen yıl mahkemeye başvurmuştu. İflaserteleme talebi ile yapılan başvuru sonrası mahkeme denetim kayyumu atamıştı.
Ancak mahkeme, yapılan yargılama sonrası Başiskele Petrol Ürünleri İnş. Nak. Gıda Otom. San. ve Tic. Limited Şirketi için iflas kararı verdi. 29 Kasım günü verilen karar sonrası şirketin dosyası İstanbul Anadolu 3. İcra Dairesi’ne gönderildi. Mahkeme, iflas erteleme talebinde bulunan Direnç İnşaat Taahhüt ve Tic. Limited Şirketi için ise, borca batık olmadığı gerekçesi ile, iflas erteleme talebini geri çevirdi. Ret kararı ile birlikte Direnç İnşaat, olası hacizlere karşı korumasız hale geldi.
'KARARI TEMYİZ EDECEĞİZ'
Sirmen Ailesinin şirketleri adına davayı takip eden İstanbul Barosu'na üye avukat Şerafettin Yavuz, "Mahkemeye iki şirket için iflas erteleme talebimi vardı. Mahkeme bir şirketin iflasına karar verdi. Diğer şirket için ise talebimizi geri çevirdi. Bu durum, şirket için verilen tedbir kararının da kalması anlamına geliyor. Şirket, olası hacizlere karşı korumasız hale geldi. Karara karşı temyiz başvurularımızı yapacağız” dedi.
Başiskele Petrol’ün ortakları arasında, 13 yıl boyunca Kocaelispor Kulüp Başkanlığı da yapan Sefa Sirmen’in yanı sıra eşi Kamuran ve çocukları Tolga ile Aygül Sirmen Engiz bulunuyordu. Her iki şirketin ticaret sicil kayıtlarının daha önce Kocaeli’ndeydi. Ancak, iflas erteleme başvurusu gündeme gelince şirketlerin sicil kayıtları İstanbul’a taşınmıştı. Bir milyon lira sermayeli Başiskele Petrol’e bağlı ise İzmit ve Gölcük’de akaryakıt istasyonlarının olduğu belirlendi.
Kaynak: Hürriyet
Gündem, 07 Aralık 2017 07:47
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
TBB seçimini YENİ Parti adayı kazandı
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
