Dilovası’nda insanlar kansere mahkum ediliyor
Siyaset, 30 Kasım 2017 09:50CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, Dilovası’nda vatandaşların üzerine kömür yağdıran Kömürcüler OSB’yi meclise taşıdı.
Kocaeli’nin Dilovası ilçesinde faaliyet gösteren ve ilçeye kömür tozu yağdırarak bölgede kanser riskini arttıran Dilovası OSB mecliste gündeme geldi. CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “Dilovası’nda insanların ölümüne göz yumuluyor” dedi.
VATANDAŞ CAMINI DAHİ AÇAMIYOR
CHP Milletvekili Hürriyet, “Hava kirliliği nedeniyle akciğer kanseri gelişme riski 7 kat daha fazla olan Kocaeli'nin Dilovası ilçemizde Kömürcüler OSB'den yerleşim yerine kömür tozları yağıyor. Kömürcüler İhtisas Sanayi bölgesinde bulunan 15 kömür tesisi yılda yaklaşık 1,5-2 milyon ton arasında üretim faaliyeti gösteriyor. Kayapınar ve Turgut Özal mahallelerinde bulunan evlerin üzerine kömür yağması sebebiyle burada oturan vatandaşlarımız evlerinin camını dahi açamıyor üstelik burası hastane ve okulun hemen yakınında bulunuyor.
AKP’Lİ VEKİLLER SÖZLERİNİ NE ZAMAN TUTACAK?
Dilovası’nda yaşayan insanların kömür tozlarını soluduğunu ve bu şekilde kansere yakalanma risklerinin katbekat arttığını da dile getiren Milletvekili Hürriyet, “Oradaki insanlarımız kömür solumak zorunda kalıyor ve maalesef ki kanser hastalığı ya da solunum enfeksiyonu sebebiyle hayatlarını kaybetme riskiyle karşı karşıya kalıyorlar. Bu insanların bile bile ölümlerine göz yumulmamalıdır. Bir an önce önlem alınması şarttır. "Sizi bu tozun, pisliğin içinden kurtaracağız." diye söz veren AKP'li vekiller ne zaman sözlerini tutacaklardır?” açıklamasında bulundu.
Siyaset, 30 Kasım 2017 09:50
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
İzmit Milli İrade Meydanı’nda konser coşkusu
Darıca’daki o sokakta kapsamlı yenileme
Kuruyemiş almak bile artık lüks
Silahlı kavga ihbarında olay yerine giden 2 polis şehit edildi
İzmit Belediyesi’nden sinek mesaisi
Sanat tarihçisi Şerif Yaşar İzmit’teki o merkeze hayran kaldı!
İzmit İlçe Sağlık Müdürü Arslan öğretmen gibi davranıyor!
İzmit Çınar Akademisi pilav gününde buluşturdu
O parkta yeterli ağaç yok!
Ben sadece tatsız değil ürkütücü buldum videoyu
Körfez’de aşıklar gecesi böyle geçti!
Erdoğan’dan Kocaeli’ye övgü
Bayram tatili öncesi turizm sektöründe hareketlilik
Başkan Büyükakın’dan 19 Mayıs mesajı
Bu politikaların bedeli ağır olacak
19 Mayıs’ta ulaşım ücretsiz
Çocuk yaşta evliliği meşrulaştırdılar
Erdoğan CHP'den yeni transfer mesajı verdi
Erdoğan İzmit'te gençlere seslendi
Bu anketten iktidarı üzecek sonuçlar çıktı!
Başkan Turhan’a 41 numaralı forma hediye edildi
Yön tabelası sürücüleri yanlış yönlendiriyor
Başkan Can’ın yıllardır söylemekten dilinde tüy bitti! Konu sokak köpekleri
Miniklere uygulamalı trafik güvenliği eğitimi
Gebze’ye yakışmayan manzara!
Fatma Başkan Çin’den döner dönmez yeniden sahaya indi
Kocaeli’deki müzenin bahçesinde sanatseverleri bir araya getiren organizasyon
Otobüs firmaları artık yolcuya böyle davranamayacak!
SEDAŞ’ın Mutlu Yarınlar etkinliği konsept değiştirdi!
Kocaeli Büyükşehir’in o projesi İstanbul’a taşındı
Kızılay saraya bağlanıyor tepkisi
O vekil eşine de sahte sigorta yaptırmış
Darıca’da trafiğe nefes aldıracak hamle
ATM'lerde nakit krizine sokan kısıtlama!
Cephanelik projesi Başkan Hürriyet’in takibinde
Büyükakın, özel bireylerin ilk iş gününde de yanlarındaydı
Manavların unutulmaya yüz tutmuş sözleri kayıt altına alınıyor
Altında şok düşüş!
Çayırova’da el emeği göz nuru eserler sergileniyor
