Kocaeli’de hasarlı binalarda yaşam sürüyor
Siyaset, 14 Kasım 2017 14:00Son aylarda ülkemizin çeşitli bölgelerinde meydana gelen depremler sonrası Mecliste söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar son 17 yılda 164 bin depremin meydana geldiğini belirtti.
81 DEPREM 6 ŞİDDETİN ÜSTÜNDEAkar sözlerine önceki gün Süleymaniye de meydana gelen deprem de hayatlarını kaybedenleri anarken ülkemizin konum olarak deprem bölgesi olduğuna dikkat çekti.
17 Ağustos depremi sonrasında ülkemizde 164 bin depremin gerçekleştiğinin altını çizen Akar bunların 81’in 6 şiddetinin üzerinde olduğunu söyledi.
KOCAELİ’DE HASARLI BİNALARDA YAŞAM SÜRÜYOR
17 Ağustosta Kocaeli'de resmî rakamlara göre 17.773 kişinin hayatını kaybettiğini, 40 bin vatandaşın yaralandığını belirten Akar, Japonya da daha fazla depremin yaşanmasına rağmen 1 Milyon kişi de 1 kişinin, İtalya da 4 kişinin ama ülkemizde 1 Milyonda 16 kişinin yaşamını kaybettiğini söyledi. Kocaeli’de yaşanan deprem sonrası İstanbul’da 493 tane toplanma yerinin belirlendiğini belirten Akar bunların 400’ünün amacı dışında peşkeş çekilerek ya AVM ya da ranta kurban edildiğini söyledi.
KOCAELİ’DE DEĞİŞEN BİR ŞEY YOK
Konuşmasında Kocaeli’den örnekler veren CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, 1999 depremi sonrasında önce 617 binanın yıkılmasına karar verilirken 2012 yılında Kocaeli Valiliğinin kapsamlı yapmış olduğu çalışma sonrası bu rakamın 3756’ya çıktığını söyledi. Akar geçen 5 yılda bu konuda doğru dürüst bir çalışmanın yapılmadığını bu konutlarda 9971 ev ve işyerinin bulunduğunu söylerken, çoğu öğrenci olmak üzere bu binalarda 4200 kiracının yaşam sürdürdüğünü belirtti.
Son olarak Meclisin bu konuda insiyatif alarak biran önce çalışma yapması gerektiğini söyleyen Akar, ayrıca bu konuları gündeme getirerek her yıl yapılan anma törenlerinde konuşma yapacağını açıladıktan sonra anma törenlerine davet edilmediğini söyledi.
Siyaset, 14 Kasım 2017 14:00
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Derince’deki Senin Yuvan’da çocuklara kitap sevgisi aşılanıyor
KSO Başkanı Zeytinoğlu dış ticaret verilerini değerlendirdi: İhracat geriledi
Kartepe Çevre ve Yaşam Platformu’ndan çağrı: Akbelen’deki tahribatı durdurun!
6 yaşındaki Muhammet tramvayın sürücü koltuğuna oturdu
Dilovası’nda MHP’liler yaşı küçük, yüreği büyük genci onurlandırdı
Bu sahtekârlık değil, topluma ihanet!
Muhtarhane projesi büyük beğeni topluyor
İzmit’te pazarcıları üzen haber!
Hayat Holding açıkladı: O destek programı 1 yılda 7 bin aileye ulaştı
Kartepe’de araç şarj istasyonunda bariyer engeli
Kocaeli vekilinden Erdoğan’a salvolar!
Büyükşehir’den bir proje daha: Gönül Bahçem
Kayıp çocuklar bulundu
Tanıklara İmamoğlu'na iftira at baskısı mı yapıldı?
Tanju Özcan neden hala cezaevinde?
Ümit Özdağ'dan diğer partilere işbirliği çağrısı!
Derince’de Başkan Gökçe sürekli halkın içinde
İşte Çayırova’da Nisan ayı tiyatro takvimi
Kocaeli Bölge Tiyatrosu’ndan yine bir prömiyer!
Vali Aktaş, İYİ Partilileri ağırladı
Burada ne zaman gerekli çalışma yapılacak?
Kartepe Kent Konut Evleri’nde kaba inşaat tamamlandı
Manavların kültür hafızası bu kitapta toplandı
Eski bakan Günay'dan ucube sisteme sert sözler!
Körfezli 3 küçük karateci milli takıma davet edildi
LPG'ye dev zam yolda!
Yüzde 3.600’lük artışlar trafik güvenliğini sağlamadı, vatandaşın belini büktü
Erdoğan yine kendisini savunmadı, saldırdı!
İstanbul'da deprem oldu, Kocaeli'de hissedilmedi!
PKK canisine İmralı'da konut yapılacak mı?
Karamürsel Saadet Partisi’nden Esnaf Odası’na tebrik ziyareti
Metroda sorun yok diyenler suçu örttü!
Dilovası’ndaki faciada suçu ölen babalarına atıp kurtulmaya çalışıyorlar
İflasların ardı arkası kesilmiyor
AKP'li Külünk bunları çocukluk arkadaşı Erdoğan'a bizzat söyleyemiyor mu?
İzmit’e yeni hizmet araçları
Bir dolandırıcının lafına bakılarak başkan mı gözaltına alındı? Doğruysa yuh olsun!
Hiç utanmıyor musunuz!
Milli takımın zaferi Kocaelileri sokaklara döktü!
