Minik arkeologlar iş başında!
Gündem, 06 Kasım 2017 02:36Müze Müdürlüğü’nün bir ilke imza atarak başlattığı Gezici Bavul Müze projesi, “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla anaokullarını gezmeye başladı.
Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gezici Bavul Müze projesi okul öncesi eğitim kurumlarının şimdiden büyük ilgisini çekti. “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla yola çıkan ekip ilk olarak Özel Seymen Anaokulu sonrasında ise DarıcaFaik Şahenk Anaokulu minikleriyle buluştu. Sınıflarda gerçekleşen çalışmalarda ise miniklerin yaptıkları arkeolojik deney ve sonrasındaki sevinç ise görülmeye değerdi.
BULAN KADIN, ONARAN ADAM
"Dikkat Bu Sınıfta Müze Var" projesi kapsamında "Bulan Kadın ( arkeolog)" ve "Onaran Adam (Restoratör)" ilk olarak Seymen Koleji Anaokulundaydı. Toprak altında insanlara ait her ne varsa; evleri, sarayları, eşyaları "Bulan Kadın" ve minikler arkeolojik bir kazı sürecini hep beraber yaşadı. Kırılan kalpler dışında her şeyi onaran, çocukların görmesi için onları koruyan "Onaran Adam" ise toprak altından çıkan nesnelerin konservasyon sürecini çocuklarla beraber deneyimledi.
EN GÜZEL HEDİYE MUTLULUKLARI
GeziciBavul Müze projesinin ikinci durağı iseDarıca Faik Şahenk Anaokulu oldu. Proje kapsamında miniklerin anlayacağı ifadeyle Bulan Kadın (Zuhal Abla) ve Onaran Adam (Onur Abi) bu okulda da büyük ilgiyle karşılaştı. Minikler yapılan çalışma ile keşfetmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müze ekibi ise oldukça keyifli geçen bu projeye karşılık;en güzel hediyenin miniklerin gülüşü ve mutluluğu olduğunu söyledi. Ses getiren bu proje ile Bulan Kadın ve Onaran Adam pek yakında sizin okulunuzda da karşınıza çıkabilir.
Gündem, 06 Kasım 2017 02:36
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Dilovası’nda MHP’lilerden şehit ailelerine ve gazilere saygı
İstanbul vekili Bayhan, Gebze’de grevdeki işçilerle bir araya geldi
İzmit Belediyesi’nden duyuru: Vezneler açık olacak
Derhal kurultay yapılmalıdır
Vali Aktaş, şehit aileleri ve gazilerin bayramlaşma programına katıldı
Kandıra’da yol konforunu artırmak için bir ihale daha yapılacak
AKP iktidarının planı CHP'nin kontrollü şekilde parçalanması
Özgür Özel nerede, Kocaeli’deki CHP’liler orada!
Büyükşehir heyeti Hollanda’da teknik temaslarda bulundu
İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu itirafı!
Hain demişti, helallik istediği ortaya çıktı!
Aziz Yıldırım yarın Kocaeli’de
Buna bilimsel eğitim sistemini yok etmeye çalışmak denir!
KOÜ öğrencileri Kızılay ile örnek bir projeye imza attı
Antikkapı, karlı dağda unutulmaz bir kış deneyimi yaşattı!
Erdoğan isim vermeden İmamoğlu'na yürüdü!
Ekonomik kriz kurbanı da vurdu!
Kocaeli’de kütüphaneler haftanın 7 günü açık olacak
Çocuklar okul sıraları yerine çocuk işçiliğine ve açlığa mahkum ediliyor
Gölcük’te sel sularına kapılan anne ile oğlu boğularak öldü
Ekonomide karanlık bir döneme giriyoruz
Kocaeli’de sıfır atık için ortak koordinasyon
Yollar genişliyor, trafik rahatlıyor!
Emeklileri isyan ettiren karar!
Dilovası’nın tanınmış isminden acı haber
Karamürsel’den Güney Kore’ye gitti, hastalanarak öldü
Çayırova’da ulaşım konforu artıyor
Ağzı olan konuşuyor! Seçim yapılmayacakmış
Derince’de motosiklet tutkusu ölüme götürdü!
Gram altınla ilgili tarih verildi!
Korkutan tahmin! İnsanlık tarihinin en sıcak yılı
Kocaeli Şehir Hastanesi hemşiresi Filiz Öner Uyar’a anlamlı ödül
Burası buz pateni değil, Milli İrade Meydanı!
Yayaları ve sürücüleri düşünen yok!
IBAN'a para gönderirken bunu yapmayın!
Kocaeli polisine yangın eğitimi
Lahmacunu 1450 TL'ye satan işletmeye ceza yağdı
İzmit’te et bağışı kampanyasıyla dayanışma büyüyor
Karamürsel güreş ağası Tacettin Aslan vefat etti
