Minik arkeologlar iş başında!
Gündem, 06 Kasım 2017 06:49Müze Müdürlüğü’nün bir ilke imza atarak başlattığı Gezici Bavul Müze projesi, “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla anaokullarını gezmeye başladı.
Kocaeli Müze Müdürlüğü tarafından hayata geçirilen Gezici Bavul Müze projesi okul öncesi eğitim kurumlarının şimdiden büyük ilgisini çekti. “Dikkat Bu Sınıfta Müze Var” sloganıyla yola çıkan ekip ilk olarak Özel Seymen Anaokulu sonrasında ise DarıcaFaik Şahenk Anaokulu minikleriyle buluştu. Sınıflarda gerçekleşen çalışmalarda ise miniklerin yaptıkları arkeolojik deney ve sonrasındaki sevinç ise görülmeye değerdi.
BULAN KADIN, ONARAN ADAM
"Dikkat Bu Sınıfta Müze Var" projesi kapsamında "Bulan Kadın ( arkeolog)" ve "Onaran Adam (Restoratör)" ilk olarak Seymen Koleji Anaokulundaydı. Toprak altında insanlara ait her ne varsa; evleri, sarayları, eşyaları "Bulan Kadın" ve minikler arkeolojik bir kazı sürecini hep beraber yaşadı. Kırılan kalpler dışında her şeyi onaran, çocukların görmesi için onları koruyan "Onaran Adam" ise toprak altından çıkan nesnelerin konservasyon sürecini çocuklarla beraber deneyimledi.
EN GÜZEL HEDİYE MUTLULUKLARI
GeziciBavul Müze projesinin ikinci durağı iseDarıca Faik Şahenk Anaokulu oldu. Proje kapsamında miniklerin anlayacağı ifadeyle Bulan Kadın (Zuhal Abla) ve Onaran Adam (Onur Abi) bu okulda da büyük ilgiyle karşılaştı. Minikler yapılan çalışma ile keşfetmenin heyecanını ve mutluluğunu yaşadı. Müze ekibi ise oldukça keyifli geçen bu projeye karşılık;en güzel hediyenin miniklerin gülüşü ve mutluluğu olduğunu söyledi. Ses getiren bu proje ile Bulan Kadın ve Onaran Adam pek yakında sizin okulunuzda da karşınıza çıkabilir.
Gündem, 06 Kasım 2017 06:49
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
