Türkiye’de bir ilk daha Kartepe’de
Gündem, 17 Ekim 2017 21:59Kartepe’nin doğal güzelliklerini ortaya çıkarmak ve doğa turizmini desteklemek amacıyla hazırlanan Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi, aynı zamanda ekoturizm alanı ilan edilen bir proje olma özelliğini detaşıyan ilk yer.
Kartepe’de farklı vizyon projelere imza atan Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez’in, seçim vaatleri arasında yer alan, Karatepe’den başlayıp Maşukiye’ye kadar uzanan ve yerleşim merkezlerinden bağlantılı 24.27 kilometre uzunluğundaki Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu Projesi hayat buldu. Proje aynı zamanda Türkiye’de ilk ekoturizmalanı ilan edilen proje olma özelliğini de taşıyor.
EKOTURİZMİN AMACI
Proje hakkında bilgi veren Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez “Ekoturizm doğanın ve yerel kültürlerin güzelliklerini tanıtırken bir yandan da çevreyi koruyan, çevre bilinci aşılayan, düşük ziyaretçi etkisi bırakan ve turizm öznesi durumundaki bölgenin yerli halkını da sosyo-ekonomik olarak sürece dahil eden bir turizm anlayışını ifade ediyor.Sürdürülebilir turizm, sorumlu turizm ya da yeşil turizm gibi isimlerle de anılan ekoturizm, turizmin doğal, kültürel ve çevresel bağlamda olumsuz etkilerini en düşük düzeye indirip, olumlu etkileri sürdürülebilir biçimde en yüksek düzeye çıkarmayı amaçlıyor” sözlerine yer verdi.
ÜLKEMİZDE İLK DEFA
Kartepe’nin ülkenin turizm merkezi haline geleceğinin altını çizen Başkan Üzülmez “Bu tabiki uzun vadeli vizyonumuz. Akşamdan sabaha böyle bir şey olmasını beklemiyoruz. Ancak bütün yatırım ve proje planlarımızı bu vizyonumuza uygun olarak dizayn ediyoruz. Projenin hayata geçmesiyle birlikte vizyon projelerimizden birini daha başarmanın gururunu yaşıyoruz. Kartepemiziturizmiyle öne çıkarmak için hedef belirlemiştik. Kartepe’nin güzelliklerini, doğasını bozmayacak şekilde daha çok insanla buluşturmak hedefimizdir. Bir çok projemiz hayata geçmektedir. Dağ Altı Yürüyüş ve Bisiklet Yolu projesi ile alternatif tatil yapmak isteyen vatandaşlarımıza imkan sağlamaktadır. Türkiye’nin ilk ekoturizmalanını da içinde barındıran projemiz, Kartepemize ve ülkemize hayırlı, uğurlu olsun” ifadelerini kullandı.
Gündem, 17 Ekim 2017 21:59
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
