AKP ile sıfır sorundan sıfır ilişkiye
Siyaset, 16 Ekim 2017 08:58CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşma da AKP’nin dış politikalarını eleştirerek ‘Sıfır sorun diyerek bugün komşularımızla sıfır ilişkiye getirdiniz’ dedi.
AZERBEYCAN BAYRAKLARI STADYUMLARA SOKULMADI
Akar; 2011 yılında Mecliste ilk yapmış olduğu konuşmaya dikkat çekerek; ‘O gün düşündüm ne söyleyebilirim diye. Şöyle bir gözden geçirdim.Mesela, sizin hemen iktidara geldikten sonra bir politikanız vardı komşularla sıfır sorun, sıfır problem diye yola çıktınız. Aslında doğru bir tespitti değil mi komşularımızla iyi olmamız gerekiyordu, onlarla ekonomik iş birliğini geliştirmemiz gerekiyordu, aramızda küskünlükler dargınlıklar, sıkıntılar varsa bunları çözmemiz gerekiyordu. Bundan doğalı olamazdı. Politikaya baktığınız zaman doğru bir politikaydı ve o dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Abdullah Gül ilk temasını Ermenistan'la yapmıştı. Hatırlayın, Ermenistan'ı ziyaret etmişti, Türkiye-Ermenistan millî maçı vardı, daha sonra Türkiye'de tekrarlandı ve o maçta Bursa'da Azerbaycan bayrağını Bursa Stadyumu'na sokmamıştık, yasaklama kararı almıştık, "Bayraklarla girilmeyecek." demiştik. "Bir komşumuzla ilişkilerimizi iyileştirelim." derken o kadim dostumuz "Bir kardeşiz." dediğimiz Azerbaycan'la da ilişkilerimiz bozuluyordu hatırlayın o günlerde.Peki, yaklaşık on beş yıldır iktidardasınız, bu politikada bir gelişme oldu mu? Bir değişiklik olmadı. ‘dedi.
KIRMIZI ÇİZGİLER DE YALAN OLDU
Akar, Irak ile kurulan ilişkilerdeki politikaların yanlışlığına değinerek; Irak'ta kırmızı çizgileriniz vardı. Hatırlıyor musunuz kırmızı çizgilerinizi? Musul, Kerkük kırmızı çizginizdi. Orada bağımsız bir Kürdistan'ın kurulmaması Kuzey Irak'ta kırmızı çizginizdi. Yine, PKK terörünün orada artması veya desteklenmesi konusundaki tutumu kırmızı çizginizdi. Sonra, Irak Merkezî Hükûmetini dışladınız, bu kırmızı çizgilerin tümünü terk ettiniz Amerika'nın müdahalesiyle birlikte. Bu kırmızı çizgilerin tümü terk edildi. Irak Merkezî Hükûmeti mezhepçilik ve başka nedenlerden dolayı dışlandı, oradaki özerk yapıyla ilişkiler geliştirildi, bugün de bu yanlış politikaların sonuçlarını hep beraber görüyoruz. dedi.’
ECEVİT ÖRNEK ALINMASI GEREKEN BİR LİDER
Akar; Son olarak Suriye ile yaşanan gelişmelerin altını çizerek, bugün, Ecevit'in o hasta hâliyle oturuş şeklini tasvir eden, kamuoyuyla paylaşan AKP Genel Başkanı bir şeyi unutuyor, Ecevit Suriye'deki terörist Abdullah Öcalan'ı oradan çıkarabilmek için riski göze almıştı ve Genelkurmay Başkanını, kuvvet komutanlarını sınıra yollamıştı ve Suriye'yi terk etmek zorunda kalmıştı; hatırlayın o günleri. Ve sonra Suriye'ye dostluğumuz gelişti, ilişkilerimiz gelişti ve bundan memnun olduk çünkü 8 milyar dolarlık ihracat yapmaya başlamıştık Suriye'ye. Suriye'nin en yakın komşusu olarak Suriye'nin birçok tüketim malı ihtiyacı, inşaat ihtiyacı Türkiye tarafından karşılanıyordu, 8 milyar dolardı. Ancak burada da yanlış politiklar sergilenerek bütün ilişkileri sıfırladınız’ dedi.
Siyaset, 16 Ekim 2017 08:58
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Emekli ve memurun maaş zammı hesaplandı
Günlerdir kayıp olan genç ölü bulundu
AKP’ye geçmek yargıdan kaçış kapısı, siyasi dokunulmazlık ve suçtan arınma merkezi olamaz
İzmit’te 800 kilo nohut sıcak yemek olarak vatandaşın sofrasına ulaştırılacak
Başkan Sezer’e TEKNOFEST Mavi Vatan anı plaketi
SEDAŞ’ın çalışmasında bozulan yollar yenilendi
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzaladı
Bir ömür iktidarda kalmak için parlamenter sisteme dönelim!
Mobil bankacılıkta yeni dönem! Limitler yükseltildi
Büyükakın rekor kıran Teknofest ile ilgili konuştu: Büyük gurur yaşadık
Körfezli genç karateci Elif gururlandırdı
Zehirli diyerek ürünleri kapıdan geri çeviriyorlar
Gebzeli iş insanları Suriye’nin yeniden inşasına katkı sunacak
Derincelileri konserli 30 Ağustos coşkusu bekliyor
TCDD'nin borcu katlanarak artıyor
CHP'deki figüran iddiasında yalan söyledim itirafı
Elektrikli araçlara olan talep her geçen gün artıyor
Erdoğan'ın danışmanı Uçum tehdit etti!
Rektör Cantürk’ün annesi vefat etti
Akşener o vekil için Erdoğan'ı mı aradı?
Gece bu saatlere dikkat!
Asgari ücret her ilde farklı mı olacak?
Gebze’de orman yangını alarmı! Kontrol altına alındı
Son anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı
AKP'liler bu sefer üyeleri Yeniden Refah'a kaptırdı!
TEKNOFEST Mavi Vatan’a Gölcük Belediyesi’nden kesintisiz destek
İzmit’in tanınan ismi Adil Kaya vefat etti
Genel af mı geliyor?
İğneci İsmail hayatını kaybetti
Kışın zamlar cep yakacak!
Muhalefetin ortak liste çıkarması zorlaştırılacak!
Dilovası’na dev yatırım
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
