Körfez’de yeni dolandırıcılıklar türedi!
Gündem, 16 Ekim 2017 15:06Tüketici Hakları Derneği Körfez Temsilcisi Rasim Kırveli ‘Körfez’de yeni dolandırıcılıklar türedi’ dedi ve vatandaşları uyardı.
İşte o açıklamanın içeriği: Körfez ilçemizde yeni dolandırıcılık yöntemleri türemiştir. Geçtiğimiz hafta bir tüketicimiz şu şekilde dolandırılmıştır. Müşterimiz bankamatiğe hesap ekstresi almaya gittiğinde, birde görüyorki adına 15000 TL kredi çekilmiş ve krediye yapılan sigorta kesintisini görmüştür.
Hemen bankaya gidiyor. Bankadan beklediği yardımı alamayınca bankanın genel merkezini aramıştır. Bankanın genel merkezi tüketiciye bir dilekçe yazıp dilekçeyi genel merkeze fakslamasını istemişler. Tüketicimiz banaulaştı.
Bende derhal Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazmasını belirttim. Müşteri olayın sıralamasını anlatmasına gore: müşterinin adına diyalog yöntemiyle Tütünçiftlik HalkBankası’ndan telefon üzerinden 15000 TL lik kredi çekilmiştir.
Bende derhal Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe yazmasını belirttim. Müşteri olayın sıralamasını anlatmasına gore: müşterinin adına diyalog yöntemiyle Tütünçiftlik HalkBankası’ndan telefon üzerinden 15000 TL lik kredi çekilmiştir.
Şimdi diyalog yöntemiyle dolandırıcının muhtemelen krediyi tüketici adına çekme yöntemi şu şekildedir: Tüketicinin kimlik fotokopisiyle tüketicinin kullandığı operatörün bayisine gidip sim kartı kaybettim diyip, yeni sim kart çıkartıyor. Bu sim kartı çıkardıktan hemen sonar telefondan diyalog yöntemiyle krediye başvuruyorlar.
Tüketicinin numarasına gelen onay kodu ile kredi onaylanıyor ve tüketici adına dolandırıcı 15000 TL lik parayı çekiyor. Tabi burada yeni sim kartı veren operatorün bayisi veya bayisinde çalışanda bu dolandırıcıyla ortak olabilir. Çünkü kimlik fotokopisindeki resme bakıp, hizmet talebinde bulunan kişi kimlikteki kişiyle aynı kişi mi, değil mi? bir bakmak gerekir.
İnsanların bilgilerini 3.şahıs ve kişilerle paylaşmamak gerekir. Siz siz olun, kimlik fotokopinizi verdiğiniz yerlere dikkat edin. Uyarı yapın. Çünkü adınıza kart açılabilir, kredi çekilebilir.Suç işlenebilir. Bu konularda lütfen dikkatli olun.Tüketicimizle ilgili gerekli mercilere şikayet başvurusunda bulunduk.
İnşallah mahkeme kararıyla sim kartı yenileyen operator bayisinden kamera kayıtlarıyla adalet yerini bulacaktır. Emniyetimiz ve diğer kurumlar dolandırıcılıklarla ilgilivatandaşı bilgilendiriyorlar. Hiç bir kamu çalışanı vatandaştan para istemez. Kısaca ıslak imzasız işlem yapamaz.Bunu unutmayalım.
Gündem, 16 Ekim 2017 15:06
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yangın söndü, bina çöktü, sorumsuzluk devam ediyor
Başkan Gökçe park ve bahçeler personeliyle kahvaltıda buluştu
Kocaeli vekili Gergerlioğlu o cinayetle ilgili konuştu!
Kartepe Evleri’nde anahtar teslimi için gün sayılıyor
Dilovası Meclisi’nde hangi kararlar alındı?
Denize giren 26 vatandaş daha son anda boğulmaktan kurtarıldı
KOTO toplantısında özel hastanelere iyi haber
Akaryakıtta zam baskısı sürüyor
Büyükakın: Kurtuluş Savaşı ve 30 Ağustos ruhunu hiç kaybetmeyeceğiz
Tek bir çocuğun bile burnu kanamasın!
SEDAŞ, çalışanlarını bu yöntemle eğitiyor!
Körfez Gençlerbirliği sporcuları madalyaları topladı
Denizde kaza: Gemi Kocaeli'den Silivri'ye gitmiş
KOÜ’de lojman yüzsüzü MHP’li akademisyeni Bahçeli mi kolluyor?
Gazeteci Ali Çınar vefat etti
Gölcük’te riskli metruk bir bina daha yıkıldı
Bir zam haberi daha
KO-MEK’te yeni eğitim dönemi 14 Eylül’de başlıyor
Saadet partililer gençleri Akçakoca’da buluşturdu
Derince’de Taşköprü Festivali için geri sayım
İzmit’te asırlık çınarlara dijital dolandırıcılığa karşı farkındalık eğitimi!
Soğanın bile ithal edilir hale gelinmesine tepki
Özgür Özel'den hakkımı helal etmiyorum çıkışı
İSU’nun Kandıra’nın 9 mahallesindeki kazı çalışmasında sona gelindi
Siyasi partiler kanunu değişsin çağrısı!
O ilçede Halk Eğitim Merkezi Müdürü kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti
KOTO’nun bu etkinliğinde iş görüşmesi rekoru kırıldı
Altında çarpıcı tahmin!
Bu şartla emekli olanların maaşı kesilir!
Büyükşehir personeli kansere yenildi
Kadın polislerin de kıyafetlerine kafayı taktılar!
Bunlar Atatürk alerjisi içinde dedirten anlar!
Büyükakın: Bizler milletimiz için varız
Büyümenin nimetleri sermayeye, maliyeti emekçiye
O dev şirket de iflas etti
Eşme sahilindeki Bostanlar Kafe Kartepe Belediyesi tarafından kapatıldı
İzmit’te Türk Halk Müziği Uygulama Topluluğu ve Gençlik Korosu için başvurular başlıyor
Hangi parti birinci?
Dilovası’nda binlerce kişi bu festivalde buluştu
