Gölcük’te dilencilere fırsat verilmiyor
Gündem, 13 Ekim 2017 12:26Gölcük Belediyesi Zabıta ekipleri, halkın duygularını istismar ederek, haksız kazanç elde eden dilencilere yönelik operasyonlarını sürdürüyor. Ülkemizde dilenmek kanunlarla yasaklanmıştır. Bu çerçevede Gölcük Belediyesi Zabıta Ekipleri denetimlerine aralıksız olarak devam ediyor.
Dilencilere yönelik rutin denetimlerine devam eden Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, halkımızın iyi niyetini suistimal eden dilenciler ve cami önleri, üstgeçitler ve Gölcük Çarşısı civarında yoğun olarak görülen vatandaşların dini duygularını istismar eden dilencileri de toplayarak, şahısları Zabıta Müdürlüğü’ne getiriyorlar. Adres ve kimlik tespiti yapılan dilencilerin üzerinden çıkan bozuk paralar da zabıtalar tarafından tek tek sayılarak ve tutanakla kayıt altına alınıyor. Ayrıca dilencilere 5326 sayılı Kabahatler Kanunu’nun 33. Maddesi gereğince yasal işlem ve cezai işlem uygulandı.
Dilencilere yönelik operasyonların kararlılıkla süreceğini belirten Zabıta ekipleri, "Gölcük halkının bu tür insanlara aldanmamalarını, yardım ettikleri insanları iyi tanımalarını belirterek hiçbir emek ve menfaat mukabili olmaksızın, başkalarından para veya yardım isteyen, çalışma gücüne sahip olduğu halde iş yapmaktan kaçınıp, merhamet duygularını istismar eden ve bunu alışkanlık haline getiren dilencilerle mücadelemiz devam edecektir” mesajını verdi. Zabıta Ekipleri, vatandaşların duygularını istismar ederek dilenciliği bir meslek haline getirmiş bu ve bu gibi kişiler ile ilgili olarak 153 numaralı hattın aranarak şikayette bulunulmasını istiyor.
Gündem, 13 Ekim 2017 12:26
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Bahçeli yine CHP'yi hedef aldı
Derince’de kahkaha ve sanat aynı sahnede buluştu
Kocaelili üreticilere bir zirai don uyarısı daha
Ağzını açsa soruşturma açılıyor!
Körfezli İsmail Çelik’ten 8 yıldır haber alınamıyor
Milli maçta o golü atan Aktürkoğlu’ndan Büyükakın’a milli forma
Körfez Kent Konseyi Kadın Meclisi’nden özel annelere dayanışma mesajı
Kocaeli Valiliği’nden zirai don uyarısı
400 TL’lik yolculuk vatandaşı eziyor
ABD kağıttan imparatorlukmuş
Bu işler bu kadar ucuz mu?
Birçok insan masum ve tamamı tutuksuz yargılanmalı
Başiskele’deki projeler Başkan Özlü’nün takibinde
Dilovası’nda MHP’ye yeni genç üyeler
Başkan Bıyık o okulda da derse girdi
Kitap tutkunu Maksut amca, Alev Alatlı Kütüphanesi’ne hayran kaldı
Zamlar, enflasyonda ciddi artışın habercisi olabilir
Körfezli Rafet ile Poyraz’dan Kick Boksta gururlandıran başarı
MHP'de işler böyle! Görevden alındılar
İzmit’teki Bağ Projesi’nde eğitim süreci başladı
O çay markasından boya çıktı!
Gölcük Saraylı’daki tarihi yapı yeniden ayağa kaldırıldı
Başkan Gökçe sporu sevdiriyor!
Elif Rana Aksoy, Çayırova’daki ses yarışmasının kazananı oldu
Eski bakandan Erdoğan'ı çıldırtacak sözler!
Gazeteci Sadun Çetin’in annesi vefat etti
Tarihin en büyük zammı geliyor!
Erdoğan, Altaylı'yı kuzuya çevirdi!
Doğayla iç içe unutulmaz bir deneyim yaşadılar
Milli iradeye darbe ve milli irade hırsızlığı
Şair, yazar Yılmaz Köksal yeni kitabını Gölcük’te tanıttı
Enflasyon verileri olduğundan daha düşük gösteriliyorsa bu katmerli hırsızlıktır
Karamürselli çocuklara güzel haber!
Mansur Yavaş aday olursa İYİ Parti'nin oyu yüzde 15'e dayanır!
Dilekçe Komisyonu'na binlerce başvuru
Gebze bölgesine dev yatırım
MHP’nin Dilovası yönetimi Erzurumlularla buluştu
Kocaeli’de dijital kart sistemi ile kolay ulaşım
Motosiklet sayısında patlama!
