Nikah maskesi altında tecavüzü aklama
Gündem, 13 Ekim 2017 19:48CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet, müftülere nikah kıyma yetkisini getirmesi planlanan tasarıya ilişkin mecliste yaptığı konuşmasında, “Kadınlarımızın yüreğindeki ve bileğindeki güç bu karanlığı yırtacaktır” diyerek tepki gösterdi.
Tasarıyla ilgili olarak mecliste konuşan TBMN Başkanlık Divanı Kâtip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, Türkiye’nin dört bir yanından gelen kadınların mecliste gerçekleştirdiği basın toplantısını örnek göstererek, “Müftülere nikâh kıyma yetkisine karşı bugün onlarca kadın kardeşlerimizle Mecliste bir araya gelerek, ‘Haklarımıza kimse dilediği gibi saldıramaz’ diye haykırdık. Bu yetki medeni haklarımıza alenen saldırıdır. Alenen küçük yaşta evlilikler, kız çocuklarımızı zorla evlendirmenin resmî hâle getirilme çabasıdır. Küçük çocuklara, nikâh maskesi altında, tecavüzün yasallaşmasının önünü açacak bir düzenlemedir”
BUNUN GARANTİSİNİ KİM VEREBİLİR?
Açıklamasına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Hürriyet müftülere verilecek olan nikah kıyma yetkisinin getireceği olumsuzluklardan da bahsederek, “Bu yetki tanındığı takdirde 18 yaş altındaki çocuklara el altından dini nikah kıyıp sonrasında ise ‘Yaşı tutunca resmî nikâh kıyarız’ diyerek görevi kötüye kullanmayacaklarının garantisini kim verebilir? Tabii ki kimse bu garantiyi veremez” dedi.
KADIN HAKLARIYLA DEĞİL TECAVÜZLE MÜCADELE EDİN
Milletvekili Hürriyet açıklamasının devamında ise "Medeni haklarımızı teker teker dinî makamlara teslim etmek kadınları ayrıştırıyor ve toplumsal baskıyı artıyor. Kararı bizim adımıza çevremiz almasın diye bu yasa derhâl geri çekilmelidir. Kadınların haklarıyla uğraşacağınıza yoksullukla, yolsuzlukla, şiddetle, tecavüzle mücadele edin ve çözüm bulun. Biz korkmuyoruz, müftülere nikâh yetkisi vermeye çalışanların karşısındaki duvar elbette kadınlar olacaktır. Kadınlarımızın yüreğindeki ve bileğindeki güç bu karanlığı yırtacaktır" açıklamasında bulundu.
Gündem, 13 Ekim 2017 19:48
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Büyükakın’dan metro ve otobüs sürücü koltuğuna oturmak isteyen kadınlara çağrı
İzmit’te ücretsiz yüzme eğitimi başladı
Tepkiler yöneticilere 30 bin TL zam teklifini geri çektirdi
Gölcük’te terk edilmiş bir bina daha yıkıldı
Karanlıkta okula giden çocukların bedeli inatla ödenemez!
Bir köklü firmadan daha kötü haber!
Açlık sınırı 30 bin, engelli maaşı 7 bin!
BTP’liler Ankara’ya akın edecek!
Büyükakın: Biz bu temizliği yapmazsak yarın yeni nesillerin denize girme şansı olmayacak
Kocaeli Büyükşehir mezbahası örnek tesis olacak
Gebze’de 3 aydır maaş alamayan işçilere EMEP’ten destek
Başkan Gökçe Körfezkent esnafıyla bir araya geldi
Başkan Sezer Kadın Hakları Günü’nü kutladı
Tramvay hattında aydınlatma lambaları gündüz de yanıyor
Tepkilerden sonra memur zamları geri mi çekiliyor?
TRT'de yayınlanan o haber Mansur Yavaş'ı kızdırdı
Sigaradan akaryakıta o zamlar otomatiğe bağlandı!
Erdoğan, Kocaeli’de’deki Gonca efelerini tebrik etti
Başiskele’de Özel Kübra Sapmaz Yetenek Kursu açıldı
Kartepe Stadyum Yolu’nda tehlikeli hareketler
İngiltere'ye kaçan o soyguncu Fesli Kadir sever çıktı!
İmralı konusunda CHP ve DEM'den ortak tepki!
İYİ Parti Kocaeli’de görev dağılımı da tamam
O cadde karanlık ve tehlikeli
Körfezli yüzücü Trabzon’da madalyayı kaptı!
Sahte diplomalılar yönetim kademelerinde, Atatürkçü teğmen bakkallık yapıyor
Çayırova’da alkışlar özel bireylere
Vali Aktaş Kandıra’da şehit ve gazi yakınlarını ziyaret etti
Hürriyet bir kez daha Büyükakın’a seslendi: Kimi koruyorsunuz?
Hani pazarlık yoktu! PKK Öcalan'ın serbest bırakılmasını şart koşuyor
İzmit’te Engelliler Günü’nde dayanışma mesajı
Başkan bir tepsi baklava ile Kocaelispor tesislerine gitti
KSO Başkanı Zeytinoğlu ihracat rakamlarını değerlendirdi
Kocaeli’de susuzluk alarmı! Muhtarlar da devreye girdi
Maaş zam oranı zam büyük ölçüde belli oldu
Bizimköy’de çalışanlar ve yönetim hep birlikte pasta kesti
Başkan Büyükakın’dan yaşlılara: Sizler başımızın tacısınız
Körfez’de belediye ve Kızılay el ele verdi, sevgi mağazası açıldı
Maske takma zorunluluğu geri mi dönüyor?
