Sanayinin başkentiyiz ama yatırım fakiriyiz
Siyaset, 13 Ekim 2017 01:33CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar Meclis de görüşmeleri devam eden İş Mahkemeleri Kanun Tasarısı görüşmelerin de söz alırken gündeminde yine Kocaeli vardı.
TBMM’de görüşmelerine devam edilen İş Mahkemeleri Kanun tasarısı görüşmelerin de CHP grubu adına söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, işçi kenti olan Kocaeli’nin her konu da en büyük mağduriyeti yaşayan kent olduğunu belirtti.
SANAYİNİN VE EMEĞİN BAŞKENTİYİZ AMA YATIRIM FAKİRİYİZ
Akar, Kocaeli’nin birçok sorunu olmasına rağmen iktidar Milletvekillerinin pembe bir tablo çizdiğinin altını çizerek önceki gün konuşma yapan AKP Milletvekili Cemil Yaman’a yüklendi. Yaman’ın Körfez'in temizlendiğini, balıkların çeşitlendiğini sözlerinin doğruyu yansıtmadığını belirten Akar, Kocaeli Çevre Mühendisleri Odası Başkanının açıklamasına dikkat çekerek "Sakın ha, Körfez'den çıkan balığı yemeyin." sözlerini hatırlattı. Kürsüden çıkıp Kocaeli’yi Mavi Bayrakla donattıklarını söyleyenlerin,43 liman ve tersaneyi ve etkilerini söylemediğini belirten Akar, Mavi Bayrak sözlerinin de aldatmaca olduğunu söyledi.
VERGİ DE 72 İLİN TOPLAMINDAN FAZLA
İktidar tarafından Kocaeli’nin önemsenmeyen kent olduğunu belirten Akar, 2016 yılında Kocaeli’nin 58 milyar vergi ve yüzde 92 oranında tahsilat ile birinci sırada olduğunu ama devletten gerekli payı alamadığını söyledi.Türkiye'de kişi başına ödenen vergiye bakıldığında 31.700 TL'yle Kocaeli’nin yine Türkiye ortalamasının 6 kat üzerinde olduğuna dikkat çeken Akar, Türkiye ortalamasının 5.747 TL olduğunu söyledi. Rakamlarla açıklamalarına devam eden CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye'deki toplam verginin yüzde 12,65'ini ödeyen Kocaeli’nin kişi başı aldığı payın 3.071 lira olmasının bu kente yapılan büyük bir haksızlık olduğunu belirtti.. Her 5 yılda bir Yalova’nın nüfusu kadar artış gösteren Kocaeli’nin yeni kamu binalarına, okullara çok ihtiyacı söyleyen Akar, Kocaeli'deüretim yapan tesislerin yaklaşık 600 tanesinin vergi dairelerinin başka illerde olduğunu bundan da Kocaeli’nin pay alamadığını ancak bu tesislerin Kocaeli’nin tüm olanaklarından, havasını kirleterek suyunu tüketerek faydalandığını söyledi.
Siyaset, 13 Ekim 2017 01:33
Yorumlar (0)
Kalan karakter : 450
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Sigaraya zam geldi!
Milletin yarısını zekata muhtaç hale getirdiniz
Çayırova’da Türk Halk Müziği korosu dinleyicilerden tam not aldı
Pazarcılar Odası Başkanı Kumsar’dan Büyükakın’a teşekkür
Derince’deki Basın Sitesi’nde öğrenciler her gün risk altında
Başkan Hürriyet: İzmit’te Ramazan boyunca sofralarımız herkese açık olacak
Özel Körfezim Eğitim Kurumları’nda anlamlı program
Zeytinoğlu bütçe gerçekleşmelerini değerlendirdi
MHP’nin yeni il başkanından, Vali Aktaş’a ziyaret
KOTO’dan Ticaret Bakanı Bolat’a kapsamlı dosya
Kocaeli’de Dermatoloji Uzmanı Doç. Dr. Hatice Kaya artık kendi kliniğinde
Dağcılar Kandıra’da denize girdi
Yaşattıklarınız sahtedir ve sahteciliktir
Bunun adı eşkıyalık! Yaşlı adama saldırdılar
Ramazan öncesi Kocaeli genelindeki fırınlar tek tek denetleniyor
Başkan Söğüt, MHP’li vekili makamında ağırladı
Emeklilere kira desteği ve yakacak yardımı teklifi
Büyükakın, Gümüşhanelilerin kurtuluş coşkusuna ortak oldu
Trafik cezaları can yakacak!
Derince Kent Lokantası'nda iftarda yemekler ücretsiz
Gölcük Değirmendere’de tekne ters döndü!
Karavan park da karavan yok!
Vatandaş yeni elbise bile alamayacak halde
Böyle olur Yozgatlıların kongresi!
Kocaelispor-Gaziantep maçında anlamlı pankart
Kocaeli Valiliği uyardı! Toz taşınımına dikkat
DEM'liler Öcalan'ı görmeden duramıyor!
Özel CHP'ye yönelik soruşturmalarla ilgili konuştu: Cumhurbaşkanı yaptırıyor!
Sevgililer Günü El Emeği Pazarına vatandaşlardan yoğun ilgi
Yoksulluğun fotoğrafı! Ucuz et kuyruğu
Emeklilere 14 bin liraya kadar geri ödemesiz nakit destek
Dünyada dolara bu kadar yüksek faiz veren başka ülke yok
Derince’de Tahtalı Köyü yoluna el atıldı
İYİ Partililer Körfez’de esnafın nabzını tuttu
İzmit’te üniversite adaylarına büyük destek
Van’dan ekmek parası için geldiği Gölcük’te inşaattan düşerek öldü
Sosyal Yaşam Merkezi’nde tempo yüksek
Bunun adı israftır
Cesedimi çiğnemeden Meclis’e giremez
