Selin izlerini silmek için tüm imkânlar seferber edildi
Gündem, 19 Ekim 2026 19:50Başiskele Belediyesi, şiddetli yağışların ardından ilçede meydana gelen sel ve su baskınlarının olumsuz etkilerini gidermek amacıyla ilgili kurumlarla koordineli olarak hafta sonu boyunca yoğun bir çalışma gerçekleştirdi.
Kocaeli genelinde etkili olan sağanak yağışların Başiskele’de yol açtığı hasarların giderilmesi için ekipler sahadaki müdahalelerini yoğunlaştırdı. Bir yandan sel sularının taşıdığı çamur ve atıklar temizlenirken diğer yandan zarar gören altyapının onarılması, ulaşımın güvenli hale getirilmesi ve afetten etkilenen hemşehrilerin ihtiyaçlarının karşılanması için çalışmalar yürütüldü.
142 ARAÇ VE 337 PERSONELLE YOĞUN MESAİ
Başiskele Belediyesi, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve ilgili kurumların koordinasyonunda yürütülen çalışmalarda toplam 142 araç ve 337 personel görev aldı. Selden etkilenen mahallelerde su tahliyesi, yol temizliği, çamur ve atıkların kaldırılması ile dere yataklarında oluşan tıkanıklıkların giderilmesine yönelik müdahaleler gerçekleştirildi. Yağışların cumartesi günü de etkisini sürdürmesi üzerine riskli bölgelerde önlemler artırılırken ekipler, yeni olumsuzlukların yaşanmaması için çalışmalarına devam etti.
BAŞKAN ÖZLÜ ÇALIŞMALARI YERİNDE TAKİP ETTİ
Başiskele Belediye Başkanı M. Yasin Özlü de hafta sonu boyunca selden etkilenen bölgelerde incelemelerde bulundu. Yeşilyurt ve Yeniköy Merkez mahalleleri başta olmak üzere zarar gören evleri ziyaret eden Başkan Özlü, hemşehrilerle bir araya gelerek yaşanan sorunları ve talepleri dinledi. Sahada görev yapan ekiplerden son duruma ilişkin bilgi alan Başkan Özlü, ilgili birimlerle koordinasyon içerisinde yürütülen müdahaleleri yerinde takip etti.
ALTYAPIDA OLUŞAN HASARLAR GİDERİLİYOR
Şiddetli yağışların içme suyu hatlarında meydana getirdiği hasarların giderilmesi amacıyla İSU ekipleri tarafından onarım çalışmaları yürütüldü. Gerçekleştirilen müdahaleler sonucunda ilçenin yüzde 99'una yeniden içme suyu sağlandı.
Doğantepe Mahallesi'nin üst kesimlerinde suyun bulanıklaşması nedeniyle yaşanan sorunun giderilmesine yönelik çalışmalar devam ederken temiz su ihtiyacı bulunan hemşehrilerin talepleri de ilgili birimler tarafından değerlendiriliyor.
.gif)
AFETTEN ETKİLENEN HANELERE DESTEK
Sel nedeniyle ev ve iş yerlerinde zarar oluşan hemşehrilerin mağduriyetlerinin giderilmesi amacıyla hasar tespit ve sosyal destek süreçleri de yürütülüyor. Kocaeli Valiliği, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, AFAD ve Başiskele Belediyesi iş birliğinde afetten etkilenenlere yönelik nakdi destek sağlanması planlanıyor.
ÇAĞRI MERKEZİ AFET SÜRECİNDE 2 BİN 217 ÇAĞRI ALDI
Sel ve su baskınlarının yaşandığı süreçte Başiskele Belediyesi Çağrı Merkezi de hemşehrilerin talep ve ihbarlarının ilgili birimlere ulaştırılmasında önemli rol üstlendi. 15-18 Ekim tarihleri arasında 444 41 10 numaralı Çağrı Merkezi'ne toplam 2 bin 217 çağrı gelirken bunların 1.909'u yanıtlandı. Yanıtlanan çağrıların 1.177'si başvuruya dönüştürülerek ilgili birimlerin değerlendirmesine sunuldu. Afet sürecinde yoğunlaşan çağrı trafiğine rağmen yüzde 86,1 cevaplama oranına ulaşan Çağrı Merkezi, hemşehrilerden gelen bildirimlerin alınması ve sahadaki çalışmaların yönlendirilmesine katkı sağladı.
TALEP VE İHBARLAR 444 41 10 HATTINDA
Başiskele Belediyesi, selin izlerinin silinmesi ve ilçede günlük yaşamın normale dönmesi amacıyla ilgili kurumlarla koordinasyon içerisinde çalışmalarını sürdürüyor. Hemşehriler, yağışlardan kaynaklanan talep, ihbar ve destek ihtiyaçlarını 444 41 10 numaralı Başiskele Belediyesi Çağrı Merkezi üzerinden iletebiliyor.
Gündem, 19 Ekim 2026 19:50
Yorumlar (0)
Beraat edeceğime inanıyorum
Dilovası’nda Muhtarlar Günü böyle kutlandı!
Hava nasıl olacak?
Bultürk Kocaeli Temsilciliği’nden Bulgaristan seçimleri açıklaması
İzmit Belediyesinden öğrencilere kek ve mandalina
12 yıl hapis cezası ile aranan zanlı yakalandı
BTP’liler Ulus Pazarı’na gidenleri de partilerine üye kaydetti!
Üreticilere yeni gelir kapısı: Mantar üretim çadırı
Çayırova’da Kitap Günleri kapılarını 7’inci kez ziyaretçilerine açtı
İYİ Parti çatısı altında buluşalım teklifi Ağıralioğlu'nu kızdırdı!
Körfez Yeşil Vadi Koleji’nden Vali Aktaş’a ziyaret
Bu ülkede hiç bir dönem her hafta bir başkan hapse atılmadı!
En düşük emekli maaşının yükseltilmesi istendi
Selde zarar gören araçların zararını belediyeler karşılar mı?
Dilovası’nda MHP’lilerin taşımalı eğitimle ilgili çabaları sonuç verdi
KSO Başkanı Zeytinoğlu’ndan üretilen araçlarla ilgili o karara tepki
Kandıra’ya doğru giden ve çöken yolla ilgili yeni karar!
Benzine indirim geliyor
Altın yükselişte
Başkan Özlü Başiskele’nin dört bir yanında incelemelerde bulundu
Vali Aktaş mahalle kahvesine gitti
Dolar yükselirken euro değer kaybetti
Ali Mert Gümüşkaya vefat etti
Ömer Türkçakal Bulvarı’nda ulaşımın çehresi değişiyor
Kocaeli Rallisi nefes kesti, kazanan Soylu-Tamer ekibi oldu
Ayarı düşük ikinci baskı altın uyarısı
Vatandaşın sırtına yeni yük
Fon skandalı AKP'den yüzde kaç oy götürdü?
İzmit’te gıda güvenliği söyleşisi
Vali Aktaş Muhtarlar Günü’nü unutmadı!
Körfez'de amatör spor kulüplerine 6,5 milyon TL nakdi destek
AFAD kriz masası görevini tamamladı
Dere taşkınında zarar gören yol yeniden ulaşıma açıldı
Selin izleri siliniyor
Körfez'in 2027 bütçesi belli oldu
Hasan Koç vefat etti
Emeklilerin ocak zammı için ilk üç aylık veri
Yağmur, sel, su baskınları sırasında sahada olanlara teşekkür
Bırakın tasarrufu sayısı iki kat arttı
