Her türlü yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele tavizsiz verilecektir
Siyaset, 27 Eylul 2026 19:42Fon krizinde milyonlarca liralık işlemlerle adı anılan AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın "görevinden affını istemesinin" ardından AKP'den ilk açıklama geldi. AKP Sözcüsü Çelik "her türlü yanlış, yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele 'tavizsiz' verilecektir" dedi.
AKP Sözcüsü Ömer Çelik, fon vurgunu iddialarıyla gündeme gelen AKP Genel Başkan Yardımcısı Fatma Betül Sayan Kaya'nın istifasının ardından sosyal medya hesabından fon krizine ilişkin bir açıklama yayınladı.
Çelik açıklmasında fon krizi olarak anılan süreçle ilgili "her türlü yanlış, yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele “tavizsiz” verilecektir" dedi.
Çelik'in açıklaması şöyle:
"AK Parti’miz her zaman “doğru”ların yanında “yanlış”ların karşısındadır. AK Parti’mizin “kuruluş felsefesi” ve “varlık sebebi” budur.
Fon krizi olarak adlandırılan gündemin her bir maddesi ve detayı, Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımızın talimatıyla ilk andan itibaren partideki yetkili kurumlarımız tarafından titizlikle takip edilmekte ve değerlendirilmektedir. Bu değerlendirmeleri yaparken temel ilkemiz, Cumhurbaşkanımız ve Genel Başkanımızın “sorumluluğu olan kim varsa hesap sorulacaktır” ifadesidir. Bu ilke çerçevesinde, her türlü yanlış, yolsuzluk, istismar ve usulsüzlükle mücadele “tavizsiz” verilecektir.
Fon krizi olarak adlandırılan bu süreçten olumsuz etkilenen vatandaşlarımızın hak ve hukuku titizlikle ele alınacaktır. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla, Adalet Bakanlığımız ile Hazine ve Maliye Bakanlığımız başta olmak üzere tüm kurumlarımızın tam bir koordinasyon içinde kapsamlı çalışmaları, olayların tüm boyutlarını açığa çıkaracak, karanlıkta hiçbir şey kalmayacak ve gereği yapılacaktır. Ortada bir iddia varsa araştırılacaktır. Tüm usulsüzlükler ortaya çıkarılacaktır. Yanlış yapanlar, hukuk önünde hesabını verecektir. Finansal sistemimize ve Türkiye ekonomisine yönelik sistemik bir risk yoktur. Temellerimiz sağlamdır.
Sermaye piyasalarının sınırlı bir bölümünde, belli sayıda fonda ortaya çıkan bir sorundur. Bu sorunun üzerine gidilirken, Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi, “benzer bir problemin yaşanmaması için hukuki ve idari düzenlemeler dahil hangi tedbirlere ihtiyaç duyuluyorsa bunların da hayata geçirilmesini sağlayacak” çalışmaları kapsamlı bir şekilde yapıyoruz. Tüm denetim kurumları görevinin başındadır. Şeffaflık, denetim ve hesap verilebilirlik ilkelerini koruyacak ve güçlendireceğiz. Milletimizin her alandaki emanetine sahip çıkma irademiz tamdır. Milletimizin emanetine sahip çıkarken hiçbir taviz, istisna ve kararsızlık söz konusu olamaz. AK Parti’mizde “siyasetimizin alfabesi” her türlü yanlışla sonuna kadar mücadele etmektir."
NE OLMUŞTU?
Fatma Betül Sayan Kaya hakkında ÖZATA Denizcilik hisse işlemlerine yönelik iddialar ortaya atılmıştı. Kaya ailesinin 5 ay içinde 2 milyar TL’den fazla para kazandığı öne sürülmüştü. YENİ Parti Sözcüsü Zeynel Emre "255 liradan ÖZATA hisseden 250 bin adet satın alıyor. Eylül ayına geldiğinde ise bu hisseleri 4 bin 482 liradan satmış. Ne kadar yatırmış? 63 milyon 359 bin lira yatırmış. 4 ay içinde 1 milyar 344 milyon lira çekmiş" demişti.
Hakkındaki iddiaların ardından Fatma Betül Sayan Kaya dün akşam saatlerinde görevinden affını istemişti.
Siyaset, 27 Eylul 2026 19:42
Yorumlar (0)
TBB seçimini hangi aday kazanacak?
Yerli ve millî söylemi, borsa vurgunlarının üzerini örtme kalkanı olamaz!
Zeytinoğlu: Gelirlerdeki artışın harcamaların gerisinde kalması bütçe açığını artırıyor
Başiskele’de eski muhtar Gedikli sel sularına kapılarak hayatını kaybetti
Gebze Ticaret Odası üyeleri yabancı firma yöneticileri ile bir araya getirildi
Cadde üzerinde kasis var, uyarı tabelası yok!
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım otizm sınıfına sponsor oldu
Kocaeli’de pazartesi gününe kadar okul yok!
Erdoğan kimsenin gözünün yaşına bakmayacak!
Gölcük’te yeni Kültür Merkezi için o tarihte ihale yapılacak
Çayırova’da da ekipler yağmur mesaisinde
284 eski vekilden Halk TV çağrısı
Kandıra’da Kapalı Pazara el atıldı
Kocaeli’de yağmur, sel ve su baskını alarmı
Sel ve su baskınlarının önüne geçmek için gayret ediyorlar
Kocaeli’de kriz merkezi kuruldu
Down Kafe’de Glutensiz Mutfak Atölyesi gerçekleştirildi
Başkan Özlü’den evleri alev alan aileye ziyaret
Şirket sahiplerine kritik uyarı!
Her noktada çalışma var
Kredi kartında taksit sürelerine sınırlama
Araç sahipleri dikkat! Acil haller dışında trafiğe çıkmayın
MHP’de şoke eden ölüm!
Kocaeli’de de okullar tatil edildi
Kocaeli Valiliği’nden dikkatli olalım uyarısı!
Bu kadarı da olmaz! Kira desteğini kestiler
Körfezli iş insanlarından Büyükakın’a TBB desteği
Çayırova’da kış spor okulları için kayıtlar başladı
Büyükakın'ın aday olduğu TBB seçiminde CHP kimi destekleyecek?
Derince’de öğrencinin seçim vaadi gerçek oldu!
AKP’li Dokuzlar’dan Rumeli Balkan Dernekleri yöneticilerine sürpriz!
Körfez'de Ralli heyecanı! 42 otomobil ve 84 sporcu katılacak
Diliskelesi’nin çehresi değişiyor
Ömer Uçar Dost Parti’nin Kocaeli İl Başkanı mı olacak?
Usta sanatçı Alpay hayatını kaybetti
Körfezli kadınlar kendi mumlarını hazırladı
Çayırova’da pilates kursları kadınları bekliyor
Darıca’da MHP’liler afet farkındalık seminerinde yerlerini aldılar
Umuttepe’de yürüyen merdivenler duracak!
