Bakan Ersoy’un Kocaeli temasları
Gündem, 11 Eylul 2026 15:02Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kocaeli temasları kapsamında kentin turizm yatırımlarını yerinde inceledi, sektör ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Turizm sektörünün ağırlıklı gündem maddesi olduğu toplantıda Kocaeli için turizm master planı hazırlanması, turizmin dört mevsime yayılması, kentin sahip olduğu potansiyelin daha etkin değerlendirilmesi ile sektörün talep ve önerileri ele alındı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Kocaeli’de turizm ve kent yaşamına katkı sağlayan farklı noktaları ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı.
Bakan Ersoy, programı kapsamında Körfez Aqua Akvaryumu ve İzmit Millet Bahçesi’ni ziyaret etti. Daha sonra Kocaeli Valiliğine geçen Ersoy, Vali İlhami Aktaş ile bir araya geldi. Programın devamında Ersoy, Kuzuyayla Tabiat Parkı’ndaki Kartepe Teleferiği’nde incelemelerde bulundu. Ersoy’un Kocaeli programında bu durakların yanı sıra Kocaeli Ticaret Odası’nda gerçekleştirilen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle toplantı da yer aldı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un STK’larla bir araya geldiği toplantıya; Kocaeli Valisi İlhami Aktaş, AK Parti Kocaeli Milletvekilleri Sadettin Hülagü, Veysal Tipoğlu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın ve AK Parti Kocaeli İl Başkanı Şahin Talus da eşlik etti.
.gif)
TURİZM SEKTÖRÜNÜN TALEPLERİ DOĞRUDAN BAKAN ERSOY’A İLETİLDİ
Kocaeli Ticaret Odasında gerçekleştirilen buluşmada Bakan Ersoy, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileriyle bir araya geldi. Kocaeli turizminin ağırlıklı gündem maddesi olduğu toplantıda, şehrin sahip olduğu turizm potansiyeli, sektörün mevcut ihtiyaçları ile kentin turizmden daha fazla pay almasına yönelik talep ve öneriler değerlendirildi.
Toplantıda, Kocaeli’nin turizm potansiyelinin bütüncül bir yaklaşımla ele alınması amacıyla turizm master planı hazırlanması ve turizm hareketliliğinin dört mevsime yayılması başlıkları da gündeme geldi. Kentin doğa, kıyı, kültür ve alternatif turizm imkânlarının birbirini tamamlayacak şekilde değerlendirilmesi üzerinde duruldu.
Sektör temsilcileri görüşmede sahadan gelen beklentileri Bakan Ersoy’a aktarırken turizmin geliştirilmesine yönelik görüş ve önerilerini de paylaştı. Toplantı, kamu ile yerel paydaşlar arasında doğrudan istişare zemini oluşturdu.
DÖRT MEVSİM TURİZM HEDEFİ SAHADA DEĞERLENDİRİLDİ
Bakan Ersoy’un gün boyunca gerçekleştirdiği ziyaretler de toplantının turizm gündemini tamamlayan saha temasları oldu. Körfez Aqua Akvaryumu’ndan Kuzuyayla Tabiat Parkı’ndaki Kartepe Teleferiği’ne uzanan programda, Kocaeli’nin doğa ve kent turizmine katkı sağlayabilecek mevcut imkânları ile ziyaretçi deneyimini güçlendiren yatırımlar yerinde incelendi.
Gündem, 11 Eylul 2026 15:02
Yorumlar (0)
Dilovası’nda MHP’liler sık sık gençlerle bir araya gelecek
Başkan Gökçe’den Cumhuriyet mesajı: Gelecek nesillere taşıyacağız
İzmit’te Kent Lokantaları ve Halk Et noktaları 1 gün süreyle kapalı
Akça Koca’ya saygısızlık!
Saray'dan emeklilerle ilgili yeni açıklama
Akçaova Grup Yolu da yenileniyor
Başkan Söğüt’ten Cumhuriyet mesajı
Bahçem Çayırova, özel bir programa daha ev sahipliği yaptı
İzmit Sanat Galerisi’ndeki Cumhuriyet sergisi sizi bekliyor
İhtiyaç sahibi vatandaşlara sıcak yemek desteğine devam
Başkan Ömeroğlu: Cumhuriyet en kıymetli mirasımızdır
Foncu AKP'liler birbirlerini tehdit etmeye başladı!
Sucuklardan domuz eti çıktı
İnmede hızlı hareket hayat kurtarır!
Büyükakın, Fransa’da Türk heyetine başkanlık etti
Kocaeli’deki 226 bin TL ödüllü yarışmada geri sayım!
Adliye lojmanları projesinde sona yaklaşılıyor
Karamürsel’de korku dolu gece
Şehit öğretmen Fatma Nur Çelik’in adı İzmit’teki Çınar Çocuk Evi’nde yaşayacak
Uzman çavuş Outlet Center Alışveriş Merkezi'nde intihar etti
KOÜ Semahat Aracı Onkoloji Merkezi’nde erken tanıya dikkat çekildi
Körfez’de liseli gençler Cumhuriyet kupası için koştular
29 Ekim’de Kocaeli’de de ulaşım ücretsiz
İzmit’te tramvayın çarptığı kadın öldü
Kartepe’de çocuklar ve ailelerini eğlendiren oyun
Erdoğan soygunu yapan yol arkadaşlarının listesini milletten saklıyor
Kocaeli'deki o isim Adalet Bakanlığı'nda görevlendirildi
KOTO üyeleri için American Life Dil Okulları ile de indirim protokolü imzaladı
Çınar Çocuk Evleri miniklerinin gösterisi büyük beğeni topladı
Kartepe’de sürücüleri kızdıran görüntü!
Diliskelesi’ndeki çalışmalar Başkan Ömeroğlu’nun takibinde
Osmangazi Köprüsü kısmen trafiğe kapatılacak!
Başkan Büyükakın o ülkeye gitti
Körfez’in kadın ragbicileri yarı final maçını da kazandı
Yıkılma tehlikesi olan cami minareleri yenilendi
Aracı arızalanan sürücünün yardımına zabıta ekipleri koştu
Kocaeli’de Cumhuriyet coşkusu köprüden meydanlara taşacak
İşsiz sayısı artıyor
Gram altın bugüne de düşüşle başladı!
