Öğrencilerin barınma sorununa birlikte çözüm bulalım
Siyaset, 07 Eylul 2026 19:12Yeniden Refah Partisi Ekonomik İşlerden Sorumlu Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocaman, ilimize okumaya gelen öğrencilerin barınma sorununa dikkat çekti.
Kocaeli İl Başkan Yardımcısı Mehmet Kocaman şöyle konuştu:
Üniversiteler kapılarını açıyor. Anadolu’nun her köşesinden Kocaeli’ ye eğitim için gelen binlerce gencimiz ve evlatlarını okutma derdindeki aileler, şehre ayak basar basmaz barınma kriziyle yüzleşiyor. Kiralar asgari ücreti aşmış durumda. Öğrenci yurt bulamıyor, aileler ise çocuklarını nasıl okutacağım diye endişeleniyor. Ne acıdır ki; lüks plazaların, görkemli kulelerin yükseldiği Kocaeli, bugün kendi öğrencisine kucak açamıyor.
Merhum Erbakan hocamız bir milletin asıl gücü; topu, tüfeği, tankı değil; inançlı ve eğitimli gençliğidir derdi. Biz ilme ve gence değer veren bir medeniyetin evlatlarıyız. Ama bugün yerel yönetimlerdeki zafiyet, gençlerimizi kapitalist piyasanın insafsız çarklarına itmiş ve ailelerimizi çaresiz bırakmıştır. Yurt kapasiteleri göz boyuyor, sosyal konut projeleri ise yetersiz.
Bu çileye son vermek için yerel yönetimleri göreve çağırıyor ve acil çözüm reçetemizi sunuyoruz:
1. Belediyeler piyasayı denetlemeli, ev sahipleriyle öğrenciler arasında köprü olmalıdır. Öğrenciler tarafından kiralanan evlerde “Belediye Garantörlüğünde Kira Üst Sınırı” uygulaması başlatılmalıdır.
2. Belediye bütçelerindeki gereksiz reklam, konser gibi harcama kalemleri kısıtlanmalı, şehirde okuyan dar gelirli her öğrenciye aylık “Barınma ve Yaşam Bursu” olarak aktarılmalıdır.
3. Kocaeli ilimizde var ise atıl vaziyetteki binalar hızla modern, güvenli ve ücretsiz ya da sembolik ücretli yurtlara dönüştürülmelidir. Kocaeli’ de tek bir gencimiz bile barınma sorunu yüzünden eğitimini bırakmamalıdır.
4. Öğrencilerin şehre ilk geldiği Eylül-Ekim aylarında, kapalı spor salonları, kültür merkezleri ve belediye tesisleri, geçici olarak sıcak yemek ve yatak sunan konteyner-kampüs veya çok yataklı acil barınma ünitelerine dönüştürülmelidir.
5. Depozito ve ilk kira bedelini ödeyemeyen öğrenciler ve aileler için belediye garantörlüğünde, öğrenim süresi boyunca geri ödemesiz avans desteği sağlanmalıdır.
Bu sorunun üstesinden gelmek için yerel yönetimlerimizi, sivil toplum kuruluşlarımızı ve tüm Kocaeli halkını ortak bir akıl ve dayanışma ruhuyla harekete geçmeye davet ediyoruz. Gelin, bu meseleyi bir çıkmaz değil, hep birlikte çözebileceğimiz bir fırsat olarak görelim.
Siyaset, 07 Eylul 2026 19:12
Yorumlar (0)
Bugün seçim olsa hangi parti yüzde kaç oy alır?
DERTAŞ’ın 11'inci şubesi İshakçılar’da hizmete açıldı
Bahçeli'nin sözünün önemi yok mu?
Tuvaletsiz kafe olur mu? Yıkılan Vergi Dairesi binasının olduğu noktada var
Osmangazi Köprüsü’nde binlerce kişi koşarken trafik akışı devam edecek
Ulaşlı sahiline korkuluk isteniyor
Pazar günü bu hatlara KPSS sınavı için ek seferler konuldu
Başkanvekili Obuz, İzmitlileri Bıçkıdere’deki bu tesise davet etti
Sigaranın kimlikle satışı için kanun teklifi
Büyükakın, KOTO yönetimini ağırladı
Dilovası’nda parklara el atıldı
Derince’yi Cumhuriyet coşkusu saracak
Çayırova Atatürk Mahallesi’nde üstyapı mesaisi
İzmitli muhtarlara yemekli kutlama
AKP Kocaeli İl Başkanı Talus’tan KSO’ya tebrik ziyareti
Binlerce personelin katılımıyla afet senaryolarına karşı dev tatbikat
Körfez’deki kızların futbol maçında 4-0’lık net skor
İlimtepe bağlantı yolunda 2. etap başladı
Kocaeli’de ağır tonajlı araçlara yeni yasaklar!
Kandıra Sapağı’na kapalı durak yapılsın çağrısı
Muhtar Karaosmanoğlu vefat etti
Fon mağdurlarına milletin kesesinden mi ödeme yapılacak?
Kocaeli halkı artık yeni vaatler değil, sonuç görmek istiyor
Kocaeli’deki yöresel ürünler festivalleri denetlenmeli çağrısı
Ormanya’da yetiştirilen 9 kızıl geyik daha doğaya salındı
Gölcük’te su kanalı kısmen kapatıldı, bakın sonra ne oldu!
KOTO üyeleri için temizlik ürünleri ile ilgili de indirim protokolü imzalandı
Başkan Özlü’den selzede esnafa destek sözü
Dilovası’nda MHP’liler soluğu Şehit ve Gazi Derneği’nde aldı
Gebze Ticaret Odası, Baykar Teknoloji’yi üyeleriyle buluşturdu
Vurguncular halkın haber alma hakkını gasp ediyor
Emekli maaşları ile ilgili teklif reddedildi
Vali Aktaş’tan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret
Vefat eden Kıbrıs gazisi Hamit Altıntaş toprağa verildi
KOTO Fırıncılık komitesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası sorunları masaya yatırdı
Buray, şarkıları ile Darıcalıları mest etti
Kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak festival
İzmit’te rock ve senfoni bu konserde buluşacak
Artan işlem gücü, artan soğutma ihtiyacı
