Bütün sektörlerde ekonomik buhran var
Siyaset, 02 Eylul 2026 05:08Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Dikmen Pazarı’nda esnaf ve vatandaşlarla buluştu. Tezgahları tek tek gezen Özdağ, ürün fiyatları ve satışlara ilişkin pazarcılardan bilgi aldı.
Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, Ankara’da Dikmen Pazarı’nı ziyaret ederek esnaf ve vatandaşların sorunlarını dinledi. Özdağ, esnafın son iki yıldır zarar ettiğini ve satışların düştüğünü belirterek, “Vatandaşta alım gücü o kadar düşmüş durumda ki vatandaş geldiği zaman torbanın yarısını belki doldurup çıkabiliyor” diye konuştu.
'BÜTÜN SEKTÖRLERDE EKONOMİK BUHRAN VAR'
Özdağ, esnafın içinde bulunduğu ekonomik koşullara ilişkin şunları söyledi: “Hangi sektörde olursa olsun bütün esnaflar, esnaflık hayatının en zor yılından geçtiklerini söylüyorlar. Son iki yılın sürekli zararda olduğunu, bir önceki yıla göre satışların en az yüzde 50 oranında düştüğünü, kâr marjının yüzde 50’den daha fazla düştüğü bir dönemden geçtiklerini ifade ediyorlar. Bu esnafın araba satmasıyla, dolma kalem satmasıyla, domates satması arasında hiçbir fark yok. Bütün sektörlerde bu ekonomik buhran yaşanıyor. Biraz önce de bir AVM ziyareti yaptık. AVM ziyaretinde de esnafla görüştüğümüz zaman aynı tespitleri onlar da aktardılar. Özetle Türkiye’nin her yerinde bu yaşanıyor.”
'UMUDU DOĞURACAK BİR EKONOMİK YAKLAŞIM YOK'
Dikmen Pazarı’ndaki gözlemlerini de aktaran Özdağ, vatandaşların alım gücünün düştüğünü belirterek şöyle devam etti:
“Şimdi Ankara’da Dikmen Pazarı’ndayız. Dikmen Pazarı diğer pazarlara göre boş olmasına rağmen daha dolu gözüküyor. Çünkü vatandaşta alım gücü o kadar düşmüş durumda ki vatandaş geldiği zaman torbanın yarısını belki doldurup çıkabiliyor. Tamamen torbayı doldurup, arabasına doldurup buradan çıkan vatandaş ancak bir tesadüf sonucu olabiliyor. Ve işin kötü tarafı, gelecekle ilgili ‘Gelecek sene daha iyi olur’ şeklinde bir umut da yok. Çünkü ortada bu umudu doğuracak bir ekonomik yaklaşım yok.”
'ESNAF BÜYÜK BİR KAR ETMİYOR'
Pazarda kilosu 80 liradan İzmir şeker domatesi satan bir esnaf, Özdağ’a ürünün kilosundan en fazla 10 lira kazandığını anlattı. Bunun üzerine Özdağ, “Kiloda en fazla 10 lira kâr ediyor. 10 kilo satsa 100 lira ediyor. Özetle bu vatandaş için pahalı, esnaf da büyük bir kâr etmiyor ancak çevirebiliyor” dedi.
Bir başka pazar esnafı ise 20 yıldır pazarcılık yaptığını ancak hale olan borcunun hiç bitmediğini söyledi.
Özdağ’ın geçen yıla kıyasla işlerinin durumunu sorduğu başka bir esnaf da “Geçen seneye göre çok büyük bir düşüş var. Bu sene fiyatlar da düşük, işler de düşük” yanıtını verdi.
30 yıldır pazarcılık yaptığını belirten bir esnaf da işlerin “pek tadı olmadığını” belirterek, pazarcılık hayatının en zor yılını geçirdiğini söyledi.
Ahududunun kilosunu bin liradan sattığını belirten bir başka esnaf ise Özdağ’a kilo başına yalnızca 30-40 lira kâr ettiğini anlattı.
Pazar fiyatlarının çok yüksek olduğunu söyleyen bir vatandaş, Özdağ’ın “Her hafta gelebiliyor musunuz” sorusuna her hafta pazara gelemediğini belirtti.
VATANDAŞTAN İTTİFAK ÇAĞRISI
Emekli olduğunu söyleyen bir kadın vatandaş da hayat pahalılığından yakınarak Özdağ’a, “Kurtarın bizi. Emekliler olarak öldük” dedi. Kadın vatandaş Özdağ’a YENİ Parti ile ittifak yapması yönünde de çağrıda bulundu. Özdağ ise bu talebe, “Atatürk’te birleşelim. Biz onun için mücadele ediyoruz. YENİ Parti’nin de Atatürk çizgisine gelmesini istiyoruz. Eşit vatandaşlık programlarından çıkartsınlar. Eşit vatandaşlık demek 66. maddenin kaldırılması demek. 66. madde kaldırılırsa Türk milleti ikiye bölünür. Avrupa Yerel Yönetimler Özerklik Şartı’ndan çekinceleri kaldıracağız diyorlar. Bu da Türkiye’yi parçalar” yanıtını verdi.
Siyaset, 02 Eylul 2026 05:08
Yorumlar (0)
Utanarak izledim, isminden bile bahsetmek istemiyorum
Seçim emareleri artıyor
Kartepe Teleferik’te bu tarihlerde hizmet yok!
Bir köklü şirketin daha kapısına kilit vuruldu
İzmit Belediyesi, KPSS sınavında geleneği bozmadı!
Kocaeli’de Turizm ve Bisiklet Festivali de başladı
Gebze’nin kilit noktasına neşter!
Gebze Ticaret Odası bünyesinde Mali Müşavirler Ofisi açıldı
Büyükşehir’den öğrencilere 80 milyonluk destek
Kredi kartı kullananlara uyarı!
Şehir Tiyatroları’nın bir oyunu daha Derince’de sahne aldı
Büyükakın’dan öğrenci ve öğretmenlere mesaj
O başkana ya AKP'ye katıl, ya hapse atıl mı denildi?
Aile Sağlığı Merkezleri’nde fahiş kira artışı
Akın Gürlek soru önergelerine yanıt vermiyor!
Zeytinoğlu cari denge verilerini değerlendirdi
İzmit’te o festivalden Başkan Hürriyet’e selam
Başkan Büyükakın, Bakan Ersoy’a yatırımları anlattı
Asgari ücretle bu yük kaldırılamaz
İzmit Alikahya’daki çöp tesisi açıklamalarına tepki
BTP Kocaeli’den üyelik çağrısı
Bakan Ersoy’un Kocaeli temasları
Derince İshakçılar’da 23. Taşköprü Hasat Sonu Festivali böyle başladı
Görev yerleri değişen iki komutandan Vali Aktaş’a ziyaret
Biz sadece 86 milyona değil, gelecek nesillere karşı da sorumluyuz
Yıl sonu dolar/TL beklentisi azaldı
Kocaeli’de Seyahat Kart Ofisleri ile ilgili yeni karar!
İmamoğlu'na iki kez beraat ettiği davada hapis cezası
İzmit Belediyesi okul önünde öğrencilere ücretsiz yiyecek dağıtacak
İzmit ile Cebeci arasında yolcu taşma dönemi sona eriyor!
İsmet Aydın vefat etti
İzmit Belediyesi’nden esnafa okul alışverişi desteği
Esnafa gürültü cezası!
Gölcük’te okul bahçeleri yıkandı
Akaryakıtta zamlar durmayacak!
Gebze Fatih Devlet Hastanesi’nde hastalar mağdur oluyor
Erdoğan memleketinde seçim dedi!
Altın fiyatlarında faiz artışı beklentisi baskısı!
O belediyeye bir operasyon daha
