Zeytinoğlu büyüme ve işsizlik oranlarını değerlendirdi
İş Dünyası, 31 Ağustos 2026 15:35KSO Başkanı Zeytinoğlu 2026 yılı ıı. çeyrek büyüme ve temmuz ayı işsizlik oranlarını değerlendirdi.
TÜİK tarafından açıklanan 2026 yılı ikinci çeyrek büyüme verilerini değerlendiren Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Ekonomimiz yılın ikinci çeyreğinde yüzde 2,3 büyüdü. Sektörel detaylarda tarımın yüzde 13,3, sanayinin yüzde 2,4 büyüdüğünü, deprem harcamalarının azalan etkisiyle inşaat sektörünün ise yüzde 1,9 daraldığını görüyoruz. İlk çeyrekte negatif seyreden imalat sanayinin büyümeye geçmesini olumlu karşılıyoruz. Tarım sektöründe ise yağışların katkısıyla gerçekleşen güçlü yükselişi, gıda arzı ve enflasyonla mücadele açısından önemli buluyoruz. Aynı zamanda kamunun nihai tüketim harcamalarının yüzde 1,8 azalmasını, bütçe açığımızın azaltılması ve mali disiplin açısından değerli buluyoruz” dedi.
Zeytinoğlu açıklamasının devamında, “Sanayicilerimizin artan finansman maliyetleri ve küresel pazarlarda Çin baskısıyla karşı karşıya olduğu bu dönemde, geçtiğimiz hafta açıklanan imalat sanayi finansman destek paketini oldukça önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Başvuruları yarın başlayacak olan 250 milyar TL büyüklüğündeki paketin, bu yılın son çeyreği ile gelecek yılın üretim, ihracat ve istihdam rakamlarına olumlu yansımasını bekliyoruz” ifadelerini kullandı.
TÜİK tarafından bugün açıklanan temmuz ayı işgücü verilerine ilişkin de değerlendirmelerde bulunan KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Temmuz ayında işsizlik oranı bir önceki aya göre 0,5 puan artarak yüzde 8,1 oldu. İstihdam edilenlerin sayısı 388 bin kişi azalarak 32 milyon 362 bine geriledi. Temmuz ayında atıl işgücü oranı 1,8 puan artarak yüzde 30,6’ya, genç nüfustaki işsizlik oranı ise 1,5 puan artarak yüzde 14,5’e yükselmiş durumda. Mevsimsel etkiler ile birlikte talepteki yavaşlamanın işgücüne yansımalarını görüyoruz. Sanayide rekabet gücü artışı ve sürdürülebilir büyüme için istihdam sayımızın 45 milyon bandına yükselmesini ve genç nüfustaki işsizlik oranının tek haneli seviyelere düşmesini temenni ediyoruz” şeklinde konuştu.
İş Dünyası, 31 Ağustos 2026 15:35
Yorumlar (0)
Hangi parti birinci?
Dilovası’nda binlerce kişi bu festivalde buluştu
MHP eski il başkanı Ünlü, Vali Aktaş’ı ziyaret etti
Halkevi’nde yeni dönem kayıtları başlıyor
Ülkücü şehit Erhan Cengiz kabri başında dualarla anıldı
Hakkında soruşturma açılan Melih Gökçek'le ilgili yeni gelişme!
Körfez’de minik futbol şenliği
Erdoğan yüzde 50+1'li sistemde seçilememe endişe içinde mi?
Açlık sınırı 37 bin lirayı aştı
İzmitli umre yolcuları kutsal topraklara uğurlandı
İşsizlikte büyük artış
Altında düşüş sürüyor!
Motorinde fiyatlar bu gece değişecek!
Binlerce kişiye istihdam!
Önce fener alayı, sonra konser
Fatma Başkan’ın 30 Ağustos mesajı İzmitlilerle paylaşıldı
Rahvan At Yarışları Gölcük Koşusu’na yoğun katılım
Kocaeli’de Türk Ocakları’nın mecmuası Genç Mergen’in ilk sayısında dikkat çeken yazı
Esnaf yeni bir borç düzenlemesi istiyor!
Büyükşehir’in tesisi fındık üreticisini rahatlattı
Marmara'da 185 sarsıntı: Büyük deprem kapıda mı?
MHP’liler Dilovası’nda stant açtı bayrak dağıttı
Eski Belediye Başkanı Cevdet Bağdat’tan üzücü haber
Gölcük’teki bu parkta önlem alınması isteniyor
İYİ Parti Kocaeli İl Başkanı Şirin: Ne mutlu Türk’üm diyene
Büyükakın, judoda göğsümüzü kabartan sporcuyu kutladı
Okullara personel alımı için İŞKUR ile protokol imzalandı
Kademeli emeklilik için tarih verildi!
Milyonlarca genç sistem dışına itildi
Kartepe’deki Ultra Trail organizasyonuna katılan sporcular bakın ne dedi!
Erdoğan'ın kafasındaki plan ne?
Derince’de konserli büyük zafer coşkusu!
Vali Aktaş’tan 30 Ağustos mesajı
Kartepe’deki yarışta kupalar sahiplerini buldu
MHP Dilovası’ndan o kütüphaneye kitap desteği
Kıbrıs gazisi Remzi Kar son yolculuğuna uğurlandı
İzmit Körfezi’nin geleceği bilimsel verilerle şekillenecek
Size 3 gün veriyorum diyerek AKP'lileri tehdit etti!
Gölcük’te Örcün Yolu Caddesi artık daha güvenli!
