AKP'liler bu sefer üyeleri Yeniden Refah'a kaptırdı!
Siyaset, 23 Ağustos 2026 16:46Siyasette sular "rozet" ve "transfer" tartışmalarıyla ısınıyor. YRP'li bir yöneticinin sosyal medyada paylaştığı "AK Partili vatandaşı üye yapma" videosu eski iki dost partiyi karşı karşıya getirdi. AK Partili isim, YRP'li isme "Paralel AK Parti" suçlamasında bulundu.
Son zamanlarda diğer partilerden AK Parti'ye transfer geçişleri dikkat çekiyor. Ancak Yeniden Refah Partisi (YRP) yöneticisinin trafikte bir AK Partiliyi üye yapıp sosyal medyada paylaşması ise gündeme damga vurdu.
Bu transfere ise AK Parti'den çok sert yanıt geldi. YRP'yi "Paralel AK Parti" olmakla suçlayan AK Partili yönetici, "Emanet oylarla tabela büyütürsünüz, dava değil" sözleriyle fitili ateşledi.
"AK PARTİ' DEDİKTEN 2 DK SONRA"
Son cumhurbaşkanlığı ve genel seçimlerde AKP ile ortak hareket eden YRP, AKP'ye karşıt politikalar gütmeye devam ediyor. YRP'nin Ankara İl Başkanı Muhammet Mürsel Kaya üye çalışmaları kapsamında trafikte rastladığı bir AK Partili vatandaşı üye yapıp sosyal medya hesabından şu ifadelerle paylaştı:
" Bir partiye üyelik var mı ?
- Valla Ak Parti abim ya …
Dedikten 2 dk sonra”
AKP'Lİ İSİMDEN "PARALEL AK PARTİ" SUÇLAMASI
AKP İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Muhammet Mürsel Kaya ise, YRP'li ismin sosyal medyadaki videosunu alıntılayıp 'paralel AK Parti' suçlamasında bulundu.
Siyaseti böyle yapılmayacağını söyleyen Kaya, "Rozet takmak kolaydır. Mesele, o rozeti taşıyacak siyasi iradeyi ve sadakati inşa edebilmektir" dedi.
“SİYASET BÖYLE YAPILMAZ”
Kaya'nın paylaşımında kullandığı ifadeler şu şekilde:
“AK Parti’den kopan birkaç isimle 'paralel AK Parti' kurabileceğinizi sandınız. Bazı yerlerde emanet oylarla seçim kazanınca bunu siyasi başarı zannettiniz. Sonra AK Parti’den size geçenlerin tekrar AK Partimize geri döndüğünü gördünüz. Çünkü başkasının tabanından devşirdiğiniz insanlarla tabela büyütürsünüz; dava büyütemezsiniz. Şimdi de kamerayı açıp bir AK Partiliyi sıkıştırarak üyelik devşirmeyi marifet diye servis ediyorsunuz.
Siyaset böyle yapılmaz. Teşkilat böyle kurulmaz. Dava böyle büyümez. Hâlâ anlamadıysanız bir kez daha hatırlatalım: AK Parti’nin taklidini yaparak AK Parti’yi yenemezsiniz. Taklitler gelir geçer, aslı yerinde durur.
Rozet takmak kolaydır. Mesele, o rozeti taşıyacak siyasi iradeyi ve sadakati inşa edebilmektir. Siz filmi yeniden oynatmaya çalışıyorsunuz. Biz finalini çoktan gördü.”
AKP’DE TRANSFER HAREKETLİLİĞİ
14 Mayıs 2023 yerel seçimlerinden bu yana AK Parti'ye katılan toplam milletvekili sayısı 16, belediye başkanı sayısı ise 84'ü aştı.
En son AK Parti'nin 25. kuruluş yıl dönümünde toplu katılım ve transferlerde partiye 3 milletvekili ve 7 belediye başkanı katılmıştı.
ERDOĞAN’DAN CHP’Lİ BAŞKANA: GELMEK İSTİYORSAN KAPIMIZ AÇIK
AK Parti’deki transfer hareketliliği sürerken geçtiğimiz günlerde CHP’li Marmaris Belediye Başkanı Acar Ünlü, Erdoğan’ı ziyaret etmişti.
Ziyaret sırasında Erdoğan’a “Hoş geldiniz” ifadelerinde kullanan Ünlü’ye Cumhurbaşkanı Erdoğan "Gelmek istiyorsan kapımız açık" yanıtını vermişti.
Siyaset, 23 Ağustos 2026 16:46
Yorumlar (0)
Son anketten dikkat çeken sonuçlar çıktı
TEKNOFEST Mavi Vatan’a Gölcük Belediyesi’nden kesintisiz destek
İzmit’in tanınan ismi Adil Kaya vefat etti
Genel af mı geliyor?
İğneci İsmail hayatını kaybetti
Kışın zamlar cep yakacak!
Muhalefetin ortak liste çıkarması zorlaştırılacak!
Dilovası’na dev yatırım
Başkan Büyükakın Mevlid Kandili’ni kutladı
Benzine dev zam
Dilovası faciası davasında yeni karar
Ahmet Davutoğlu siyasete noktayı koydu!
Özgür Özel, Tayyip Erdoğan'a bakın nasıl seslendi!
Çayırköy Göleti’nde çalışmalar sürüyor
Dilovası’nda iş insanı Yıldırım Karslıların da kapısını çaldı
Sigara kullanımında dünya lideri olduk!
Koruma altındaki çocukların eserleri Symbol AVM’de görücüye çıktı
Unutulan şüpheli çantadan kopya düzeneği çıktı
Lütfü Obuz: Ne alkol ruhsatı? Bizim işimiz gücümüz İzmit
Büyükşehir’in bu uygulamasından haberdar olmayan var mı?
Antikkapı’dan piknik keyfine pratik dokunuş!
Suriye Hama Valisi Es-Seheyen’den KOTO’ya ziyaret
Gölcüklülerden yetkililere çığlık! Bu çileye son verin
Başkan Hürriyet'i cezaevinde ziyaret etti
İşsizlik fonu işverene akıyor
Sahillerde sıkı denetim
Kartepe’deki bu caddede yürünmüyor!
Erken seçimin ayak sesleri
Rakı keyfi koltuğundan etti!
Erdoğan CHP'li başkanı AKP'ye davet etti
Derince’yi 30 Ağustos coşkusu saracak!
Çayırova’da Atığın Sıfır Noktası, hediye kazandırmaya devam ediyor
GTO Başkanı Aslantaş: Bu faizlerle sanayicinin yatırım yapması mümkün gözükmüyor
Sucuklardan at ve eşek eti çıktı
Bu hafta da Cumhuriyet mahallesinde spor yaptılar!
Kocaeli sanayi kapasite anketi ve endeksi değerlendirmesi
Emekli ve memur maaş düzenlemesi için tarih verildi!
Sanatsal yetenekli vatandaşlar bu habere dikkat!
İkinci el otoda hareketlilik bekleniyor
