Yine vatandaşın yastık altı altınına göz diktiler!
Ekonomi, 21 Ağustos 2026 11:49Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Merkez Bankası'nın 178,4 milyar dolarlık rezerv büyüklüğüne dikkat çekerek, vatandaşın yastık altında tuttuğu altın ve döviz miktarının bu rakamın bile üzerinde olduğunu söyledi.
Eskişehir'de düzenlenen programda ülke ekonomisine ilişkin değerlendirmelerde bulunan Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, vatandaşın elindeki kayıt dışı birikimlere dikkat çekti.
Merkez Bankası rezervlerinin 7 Ağustos verilerine göre 178,4 milyar dolar seviyesinde olduğunu hatırlatan Yılmaz, halkın yastık altında tuttuğu döviz ve altın miktarının bu resmi rakamın gerisinde kalmadığını, aksine çok daha büyük bir hacme ulaştığını ifade etti.
Vatandaşın elinde bulunan bu kaynağı "milletimizin rezervi" olarak tanımlayan Yılmaz, bu durumun küresel finans çevrelerinde farklı algılara yol açabildiğini belirtti. Birikimlerin ülke bilançolarına yansıtılamamasından dert yanan Yılmaz, bu kaynakların finansal sisteme dahil olması halinde Türkiye'nin uluslararası piyasalardaki risk priminin (CDS) çok daha aşağı seviyelere gerileyeceğini vurguladı.
DÜNYA BÜYÜME RAKAMLARI VE CARİ AÇIK KARŞILAŞTIRMASI
Konuşmasında son 6 yıllık ekonomik göstergelere de değinen Yılmaz, dünya ekonomisinin bu süreçte kümülatif olarak yüzde 19 büyüdüğünü, Türkiye ekonomisinin ise aynı dönemde yüzde 35'lik bir performans sergilediğini savundu. Pandemi döneminde izlenen politikaların bu büyümede kilit rol oynadığını ileri süren Yılmaz, geçen yıl elde edilen yüzde 3,6'lık büyümenin tarım sektöründeki olumsuzluklara rağmen sanayi ve hizmet alanlarından sağlandığını kaydetti.
Türkiye'nin cari açığının geçen yıl yüzde 1,9 seviyesinde gerçekleşerek yüzde 2 hedefinin altında kaldığını hatırlatan Yılmaz, bölgedeki savaş ortamının enerji maliyetleri üzerindeki etkilerinin cari açığı bir miktar artırabileceğini ancak mevcut tablonun yönetilebilir seviyede kalmaya devam edeceğini sözlerine ekledi.
Ekonomi, 21 Ağustos 2026 11:49
Yorumlar (0)
Uyku sırasında ortaya çıkan bu belirtilere dikkat
KOTO’ya ziyaretçi akını!
Beceriksizlik abidesi! Metro inşaatı binanın temeline zarar vermiş
Başkan yine denize daldı! Bakın neden
Bir dev şirket daha iflas etti
Kaan Dobra’dan dev akvaryuma tam not
SEDAŞ, göçmen kuşların güvenliği için harekete geçti!
Konteynerde muhtarlık hizmeti daha ne kadar sürecek?
Darıca'da 3 kardeşin cesedi denizden çıktı
Semra Demir, İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şube Başkanlığı’na adayım dedi
Markette fiyatlar 5 yılda 12 kat arttı!
Bahçeli’nin istediği oldu, Öcalan’a statü bulundu
Kocaeli’de vergi gelirleri yüzde 11 oranında arttı
İsrail'in saldırısında Türk askerleri orada mıydı?
BTP lideri Baş’tan tarım reformu önerisi
İş insanı Selvi, Kocaeli’yi uluslararası alanda temsil etti
Son anketten Erdoğan'ı üzecek sonuç çıktı!
Vali Aktaş kendisine mail atan vatandaşları makamına çağırdı
Çelik, 29 Ağustos’ta Derince’ye konser için gelecek
KSO’nun atları Kartepe Hipodromu’nda koştu!
Körfez’in gururu genç karatecilere milli davet
Beklenen depremle ilgili şaşırtan sözler!
Kocaeli’de hedef, yüzde 100 ileri biyolojik arıtma
Ekonomi yönetimi kendi hedeflerine inanmıyor mu?
İktidardan yeni bir harcama rekoru daha
Cebeci sahilinde eğlence
Siyasette yeni ittifak: 5'li masa kuruluyor
Adalar'daki sarsıntı büyük depremi tetikler mi?
Türk Donanması’ndan Kocaeli’de gövde gösterisi
Kaza geçiren anne ve üç çocuğuna ilk müdahaleyi Büyükşehir ekipleri yaptı
İktidar kendisine destek vermeyen cemaat ve tarikatları hedef alıyor
YENİ Parti'de kongreler bu tarihte yapılacak
Yumurta fiyatlarında sert yükseliş
Çayırova’daki spor sahaları yenilendi
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’ın piknik keyfi!
KOTO üyeleri için bir çok alanda indirim protokolü imzalandı
Derince Plaj Voleybolu Turnuvası’nda kayıt süreci başladı
TEKNOFEST alanına ulaşımda Büyükşehir’den kolaylık
Koruma Klor Alkali’nin o projesi tam puan aldı
