Gebze’deki bu dereyi sanayi tesisleri mi kirletiyor?
Gündem, 17 Ağustos 2026 12:16DEM Parti Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Gebze Tavşanlı’da yer alan Kocagöl Deresi’nde yaşanan çevre kirliliğine karşı tepki gösterdi. DEM Parti Gebze İlçe Eşbaşkanı Ferdi Gülkırmızı ve Nigar Doğan’la beraber dere kenarında incelemelerde bulunan Gergerlioğlu, bölgenin kimyasal atıklarla zehirlendiğine dair yoğun şikayetler aldıklarını belirterek yetkilileri acil göreve çağırdı.
YETKİLİLER BELLİ ARALIKLARLA NUMUNE ALARAK İNCELEMELİ!
Bölgenin doğal güzelliğine ve turistik önemine dikkat çeken Gergerlioğlu, İMES Organize Sanayi Bölgesi’nin alt tarafında kalan ve Ballıkayalar Tabiat Parkı gibi önemli bir doğa alanına yakın olan derede ciddi bir çevre felaketinin yaşandığını vurguladı. Çevredeki fabrikaların özellikle gece saat 00.00’dan sonra gizlice dereye kimyasal atık saldığını ve havaya duman bıraktığını ifade eden Gergerlioğlu, gündüz yapılan yüzeysel denetimlerin yetersiz kaldığına işaret etti. Görüntünün iç açıcı olmadığını belirten Gergerlioğlu; Kocaeli Valiliği, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile Kocaeli İl Müdürlüğü’nün bölgeden düzenli ve ani numuneler alarak durumu resmi olarak tespit etmesi gerektiğini kaydetti.
KİRLİLİĞİNİN SEBEBİ SANAYİ TESİSLERİ!
Dere çevresindeki sanayi yoğunluğuna değinen Ferdi Gülkırmızı ise kirliliğin kaynağının yukarıda bulunan Kirazpınar ve çevresindeki sanayi tesisleri olduğunu dile getirdi. Kocagöl Deresi’nin sanayi havzası boyunca ilerleyerek Dilovası’na ve ardından denize kadar ulaştığını belirten Gülkırmızı, yetkililerin vakit kaybetmeden kimyasal tespiti yapıp müdahalede bulunmasını istedi.
.jpg)
Dilovası Belediyesi’nin bölgeye turistik tesis yapma planlarını da eleştiren Gergerlioğlu, yerel yönetimin geçmişte halka vaat ettiği "balık tutulabilecek dere" sözüne rağmen sudaki kimyasal kirlilik nedeniyle balıkların öldüğünü ve yukarıdan gelen zehir durdurulmadıkça yapılan projelerin hiçbir anlam taşımayacağını kaydetti.
BAKANLIĞA SORU ÖNERGESİ
Gebze halkının ve çevre sakinlerinin mağduriyetini gidermek adına konunun takipçisi olacaklarını vurgulayan Gergerlioğlu, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına konuyla ilgili soru önergesi vereceğini de söyledi.
Gündem, 17 Ağustos 2026 12:16
Yorumlar (0)
Dilovası Genç Fenerbahçeliler Derneği yöneticilerinden iş insanı Yıldırım’a ziyaret
Dilovası’nda MHP’liler şehit ailesine Bahçeli’nin fotoğrafını götürdü
Vinsan’da 8 branşı buluşturacak dev kampüs yapılacak
Hızlı tren biletlerine bir zam daha
Deprem sonrası yapı stokunun yarısı yenilendi
PKK liderini her şeyin önüne koydular
Gölcük’te deprem şehitleri dualarla anıldı
Sibel Gönül kansere yenildi
Değirmendere sahiline dalga kırıcı set
Başkan Gökçe: 17 Ağustos hafızamızda derin izler bıraktı
Fabrikalar neden küçülüyor?
Büyükakın: 17 Ağustos bize sorumluluğumuzu hatırlatıyor
Bunun iktidar kanadından bir açıklaması yok mu?
Başkan Sezer: Unutmadık unutmayacağız
Saygınlar Kulübü buluşma noktası haline geldi
Et fiyatlarındaki yükseliş durdurulamıyor!
Leylek yuvalarına kamera takıldı!
Dağ başında uzaya teleskopla yakınlaştılar!
Çayırova hal bölgesindeki iki yola el atıldı
25’inci yıl kutlamaları ve görünmeyen yoksulluk
Darıca’da ayak tenisi turnuvası böyle başladı!
Kartepe Sabancı Caddesi’ni sinekler bastı!
Emekli maaşlarına ek zam açıklaması
Vali Aktaş, Kerpe muhtarını da ayağına çağırmadı, gitti!
AKUT’tan Kocaeli’nde 36 saat süren tatbikat
Geniş tabanlı ittifak mı geliyor?
Babacan o teklife bakın nasıl karşılık verdi!
Yüksek limitli kredi kartlarında ödeme şartları zorlaşıyor
Dikbayır'ın AKP'li olmasını Akşener mi engelledi?
Kocaeli’nde 8 bin haneye evde bakım hizmeti
Kocaeli Büyükşehir’den ödüllü fotoğraf yarışması
Araç kiralamada kurallar değişti!
Vali Aktaş’tan 17 Ağustos mesajı
Kocaeli’de bal üretimi artıyor
Banka kartınızı folyoya sarın!
Çayırova Devlet Hastanesi inşaatında tempo yüksek
Peş peşe iki ayrı deprem
Kandıra’nın ulaşım ağı güçleniyor
Milletin 40 yıllık ızdırabının 25 yılında AKP var
