Kandıra’nın ulaşım ağı güçleniyor
Gündem, 15 Ağustos 2026 06:20Kandıra’da yaz sezonuyla birlikte artan nüfus ve araç yoğunluğuna karşı ulaşım altyapısı güçlendiriliyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Kandıra Belediyesi ile koordineli şekilde yürüttüğü çalışmalar kapsamında mahalle yollarında asfaltlama ve yenileme çalışmalarını sürdürüyor.
Yaz aylarında nüfusu önemli ölçüde artan Kandıra’da ulaşım altyapısının güçlendirilmesi amacıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülen çalışmalar ilçenin farklı noktalarında devam ediyor. Özellikle sahil bölgelerinde artan araç ve ziyaretçi yoğunluğunun ulaşımda oluşturduğu yükün azaltılması amacıyla mahalle yollarında kapsamlı çalışmalar gerçekleştiriliyor.
Talepler sahaya yansıyor
Kandıra’nın ulaşım ihtiyaçlarının ve mevcut yol sorunlarının belirlenmesinde Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ile Kandıra Belediyesi koordineli bir çalışma yürütüyor. Sahadaki incelemelerin yanı sıra vatandaşlar ve mahalle muhtarlarından gelen talepler de değerlendirmeye alınarak ihtiyaç duyulan güzergâhlar belirleniyor.
Belirlenen güzergâhlarda Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından yol yapım, asfaltlama, bakım ve onarım çalışmaları gerçekleştiriliyor. Böylece vatandaşların talepleri doğrudan sahadaki çalışmalara yansıtılırken, ilçenin ulaşım altyapısının ihtiyaçlara göre güçlendirilmesi sağlanıyor.
.jpeg)
Kefken, Akçabeyli, Potlar ve Gürgenpınarı’nda çalışma
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından Kefken, Akçabeyli, Potlar ve Gürgenpınarı mahalle yollarında sürdürülen asfaltlama çalışmalarında sona yaklaşıldı.
Özellikle yaz döneminde yoğun araç trafiğinin yaşandığı bu güzergâhlarda gerçekleştirilen çalışmalarla yolların daha güvenli, konforlu ve dayanıklı hale getirilmesi hedefleniyor. Yenilenen yolların mahalleler arasındaki ulaşımı kolaylaştırmasının yanı sıra sahil bölgelerine ulaşım sağlayan güzergâhlarda trafik akışına da katkı sağlaması bekleniyor.
Kandıra’nın geniş bir coğrafyaya sahip olması ve yaz aylarında özellikle sahil kesimlerinde nüfusun katlanarak artması, ulaşım yatırımlarını ilçenin öncelikli ihtiyaçları arasında tutuyor.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen yol yatırımlarıyla ilçe genelindeki ulaşım ağının daha modern ve güvenli hale getirilmesi amaçlanırken, Kandıra Belediyesi de kendi sorumluluk alanındaki yol ve altyapı çalışmalarını sürdürüyor.
Kandıra’da vatandaşların ve muhtarların sahadan ilettiği talepler doğrultusunda belirlenen ihtiyaçların Büyükşehir Belediyesi ile koordineli şekilde değerlendirilerek çalışmaların önümüzdeki süreçte de farklı mahallelerde devam edeceği belirtildi.
Gündem, 15 Ağustos 2026 06:20
Yorumlar (0)
KOÜ’de lojman yüzsüzü Sezer’e konutu boşalt denildi!
Hidro-Gen Enerji, GTO üyeleriyle Tedarikçi Günleri’nde buluştu
Bu bir erken seçim sinyali değil
Zeytinoğlu: Ağustos ayında bütçenin fazla vermesini olumlu buluyoruz
Büyükakın, Kartepe’ye de giden tramvayda iddialı konuştu
Gölcük’te dev spor kompleksi inşaatında durum ne?
Kartepe’de Ulus Pazarı yoluna el atıldı
MHP Dilovası’ndan Çolakoğlu’na teşekkür
Başiskele’de 1963 öğrenciye kırtasiye seti
Gölcük’ten yetkililere bir çağrı daha
Patronların ucuz emek dayatmasına karşı işçilerin birliğini büyüteceğiz
İzmit’teki 3 okulda öğrencilere ücretsiz yiyecek dağıtıldı
Yarım asırlık 3 şirket daha iflas etti
Zabıta ekipleri okul önlerinde yerlerini aldı
Kocaeli vekilinden 136 soru önergesi, 32 insan hakları başvurusu
Tehdit edildim demişti, koruma talebini geri çekti
SEDAŞ Genel Müdürü Danacı ve bölge müdürleri Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Körfezim Eğitim Kurumları’nda mezunlar buluştu
Terbiyesizce açıklamaları Allah'a havale ediyorum
Körfez Belediyesi adına ortaya atılan o iddia yalanlandı
Yürüyen merdivenler duracak!
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı’nda yeni görevlendirme
Saadet Partisi Kocaeli’den dikkat çeken açıklama
Emeklilere yönelik yeni planlar
Başkan Ömeroğlu: Eğitim camiasına başarılar diliyorum
Kocaeli’nin çocukları COP31 sahnesinde
KSO’dan öğrencilere çanta ve kırtasiye malzemesi
Kartepe Evleri’nde 144 aile yeni yuvalarının anahtarlarını teslim aldı
İlk ders zilinde Başkan Bıyık’tan öğrencilere destek
Büyükakın’a davullu karşılama
İzmit’teki o festival renkli etkinlerle tamamlandı
Kocaeli’nde çiftçiye yüzde 50 hibeli tohum desteği
Nikâh törenini siyaset kürsüsüne çevirmek ne nezaketle bağdaşır ne de devlet adamlığıyla
Körfez’de şehit aileleriyle anlamlı buluşma
Çayırova’ya yakışmıyor!
Öğretmene önlük, velilere randevu şartı!
Gram ve çeyrek altın ne kadar oldu?
Yüz binlerce çocuk eğitimden koptu
Körfezli yazarın o kitabının ikinci baskısı yapıldı
