Dünya şampiyonu Havva Alyurt’u sevindiren kutlama
Spor, 11 Ağustos 2026 02:17Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Kağıtspor’un milli boccia sporcusu Havva Alyurt, Mısır’ın başkenti Kahire’de düzenlenen 2026 World Boccia Challenger Turnuvası’nda dünya şampiyonu olarak büyük gurur yaşattı. Antrenmanlarını gerçekleştirdiği Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde sürpriz bir kutlamayla karşılanan milli sporcunun şampiyonluğu, pasta kesilerek coşkuyla kutlandı.
TÜRKİYE’YE ALTIN MADALYAYLA DÖNDÜ
Serebral palsi tanısı bulunan sporcuların mücadele ettiği, strateji ve yüksek isabet oranı gerektiren boccia branşının BC3 Bireysel Kategorisi’nde rakiplerini geride bırakan Havva Alyurt, altın madalyanın sahibi olarak Türkiye’ye büyük gurur yaşattı. Ay yıldızlı forma ile sergilediği üstün performansla dünya şampiyonluğuna ulaşan milli sporcu, Kocaeli’nin de gururu oldu.
“ANTRENMANLARIMI GONCA’DA GERÇEKLEŞTİRDİM”
Şampiyonluk sürecini değerlendiren Havva Alyurt: “2026 World Boccia Challenger Turnuvası’nda dünya şampiyonu oldum. Bu süreçte antrenmanlarımı Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’nde gerçekleştirdim. Olimpiyat yolunda çalışmalarımı sürdürüyorum. İnşallah ülkemize daha nice şampiyonluklar kazandıracağım” dedi.
.gif)
“FİZYOTERAPİ DESTEĞİ PERFORMANSIMI ARTIRIYOR”
Boccia branşının ağır engelli sporcuların mücadele ettiği bir spor dalı olduğunu belirten Alyurt, “Sürekli hareketsiz kaldığımız için kasılmalar yaşayabiliyoruz. Antrenmanlarımızı daha verimli sürdürebilmek adına Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’ndeki fizyoterapistlerimizden danışmanlık ve gözlem desteği alıyorum. Bu sayede antrenmanlarımı daha konforlu bir şekilde gerçekleştirebiliyorum” ifadelerini kullandı.
DESTEK VERENLERE TEŞEKKÜR ETTİ
Başarısında emeği bulunan herkese teşekkür eden Alyurt, “Olimpiyat yolunda ilerleyen bir sporcu olarak bana her zaman destek olan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanımız Tahir Büyükakın’a, kulübüm Kağıtspor’a, her türlü ulaşımımı sağlayan Engelsiz Taksi’ye ve antrenmanlarımı konforlu bir ortamda sürdürmemi sağlayan Gonca Engelsiz Yaşam Merkezi’ne teşekkür ediyorum. Dokuz yıldır hayallerimi kendi hayali gibi benimseyen ve her zaman yanımda olan annem ve babama da sevgi ve saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
Spor, 11 Ağustos 2026 02:17
Yorumlar (0)
Gönül Bahçem Davet Evi, kapılarını en özel anlara açıyor
Dolar 60 TL olacak mı?
Şiddetli fırtına uyarısı!
İzmit’ten uluslararası alana uzanan kadın dayanışması projelere dönüşecek
Meme kanseri taramasının yapılacağı mobil araç devrede
Eski bakan Fatma Betül Sayan Kaya bu iddialara cevap verir mi?
Karamürselli esnaf intihar etti
MHP’den talimat geliyor, Türk Sağlık-Sen başkanları görevden alınıyor
İzmit’teki o mahalleye yeni sosyal yaşam alanı
Mehmet Sönmezoğlu veda etti
İSU’nun Çayırova’daki altyapı çalışmaları sürüyor
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi’ne 12 yataklı yoğun bakım ünitesi
Polisler neden intihar ediyor?
Bu hafta da binlerce öğrenciye ücretsiz yiyecek dağıtıldı
Millet Bahçesi’nde Şehit Yakınları ve Gazi Evi açıldı
Vali Aktaş, Kocaeli’nin eski ve yeni Emniyet müdürlerini ağırladı
Santral rampası yenilendi
Başkan adam mı öldürdü dedirten hapis talebi!
KOÜ Teknopark A.Ş. Yönetim Kurulu KOTO’da toplandı
Bu genç futbolcunun ismini bir kenara not edin!
Hayatının 87 yılında 3 kitap yazdı, resimlerini de sergiye çıkaracak
İstanbul'da simit 30 TL oldu
Erbakan seçimde yine adaylıktan çekilecek mi?
Gölcük’te ticareti canlandıran festival
Başiskele Kavşağı’nda trafik kontrollü sağlanacak
Ford Otosan ve Vehbi Koç Vakfı’ndan Gölcük’e kalıcı eğitim yatırımı
Belediyenin yetiştirdiği aronyalar vatandaşa ücretsiz dağıtıldı
Sigara yasakla değil irade gücüyle bırakılır!
İzmit Belediye Tiyatrosu kursiyer seçmeleri için başvuru süresi uzatıldı
Hüseyin Baş: Kötü günler geride kaldı, daha kötü günler geliyor
Merkez Bankası'nın eski başkan yardımcısı hapse atıldı
Kocaeli’nde afet risklerine karşı ortak mücadele
MHP Dilovası KAÇEP Başkanlığı yeni dönemi planlıyor
Başkan Ömeroğlu muhtarları dinledi
Çayırova’da okul kantinlerine denetim
Kocaeli vekili Gergerlioğlu açıkladı: 15 Temmuz’la ilgili çarpıcı veri
Kandıra’nın büyükleri Saygınlar Kahvaltısı’nda bir araya geliyor
Kaçak hafriyata 9,3 milyon liralık ceza
Emekliye ayrılan Gebzeli eğitimci Tonyalı böyle uğurlandı
