Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Siyaset, 21 Temmuz 2026 15:54CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, TBMM Grup Toplantısı'nda partiye veda etti. Özel, yeni parti kuracaklarını ilan ederek, "Milletvekillerimiz ile birlikte yeni partiyi kuruyoruz. Yeni kuracağımız partimizle açık ara farkla TBMM'nin ana muhalefet partisi oluyoruz" dedi. Özel, yeni partinin ismini açıklamazken, "Biz siyasette gömlek çıkarmıyoruz. Biz bu ülkenin yarınları için siyasette ateşten bir gömleği hep beraber giyiyoruz" ifadelerini kullandı. Yeni partinin siyasi hattını özetleyen Özel, "Atatürk'le sorunu olmayan, Misak-ı Milli sınırlarıyla sorunu olmayan, cumhuriyetle sorunu olmayan tüm demokratları Türkiye ittifakında kucaklamaya, birlikte iktidara yürümeye davet ediyorum. Bu davetin sahibiyiz" çağrısını yaptı. Özel'in konuştuğu grup toplantısına 82 vekil katıldı.
CHP'nin seçilmiş Genel Başkanı Özgür Özel, partisinin TBMM Grup Toplantısı'nda CHP'ye veda ettiğini açıkladı ve yeni bir parti kuracaklarını ilan etti.
CHP Genel Başkanı olarak son kez grup toplantısı konuşması yapan Özgür Özel, konuşmasının başlangıcında, "Bugün bu kürsüye her zamankinden farklı duygularla, belki de vakti gelmiş bir vedanın hüznünü taşıyarak çıktım" dedi.
Konuşmasında Kemal Kılıçdaroğlu'na seslenen Özel, "İster yarıştığımız kongrenin delegesiyle, ister son kongrenin delegeleriyle, ister 2 milyon üyemizin her birisiyle sandığı koyalım ortaya, karar versinler genel başkana. Yüzde 90'ın altında oyu güvensizlik sayarım, partinin önünü açarım. Hodri meydan, var mısın" ifadelerini kullandı.
"Biz siyasette gömlek çıkarmıyoruz. Biz bu ülkenin yarınları için siyasette ateşten bir gömleği hep beraber giyiyoruz" diyen Özel, yeni partiyi ilan etti ve iktidar hedefi koydu.
Özel, "Milletvekillerimiz ile birlikte yeni partiyi kuruyoruz. Yeni kuracağımız partimizle açık ara farkla TBMM'nin anamuhalefet partisi oluyoruz" diye konuştu. Grup toplantısına 82 vekilin katıldığı görüldü.
"CHP grup kürsüsüne veda ederken ana muhalefet grup kürsüsünü asla bırakmıyoruz" ifadelerini kullanan Özel, "Ancak artık ana muhalefet grup kürsüsüne veda etmenin, iktidar partisi grup kürsüsüne kavuşmanın gününü sayıyoruz" mesajı verdi.
Özel, yeni partinin siyasi hattına ilişkin, "Atatürk'le sorunu olmayan, Misak-ı Milli sınırlarıyla sorunu olmayan, cumhuriyetle sorunu olmayan tüm demokratları Türkiye ittifakında kucaklamaya, birlikte iktidara yürümeye davet ediyorum. Bu davetin sahibiyiz" çağrısını yaptı.
Özgür Özel'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
"Bugün bu kürsüden çok önemli beklentiler var. Ona dair konuşacağız. Bugün bu kürsüye her zamankinden farklı duygularla, belki de vakti gelmiş bir vedanın hüznünü taşıyarak çıktım.
Kasım 2023'ten bu yana hep beraber yaşadıklarımızın siyasi tarihte çok önemli bir yer tutacağından hiçbirimizin şüphesi yok.
Size söz veriyorum; her şey bittiğinde asla unutkan olmayacağız. Her şey bitecek ama hep birlikte hatırlayacağız. Bugüne kadarki tutumlarınızdan, bugüne kadarki duruşlarımızdan birileri gelir geçer, unutulur, yapanın yaptığı yanına kâr kalır diye kimse düşünmesin. Her son bir başlangıçtır. Zalimi zalim, mazlumu mazlum olarak, sinip kaçanı korkak, sorumluluk alanı birer kahraman olarak, dost olanı dost, olmayanı bugünlerdeki tutumunu unutmayarak bizzat anacağız.Tarih herkesi bugünlerde nasıl duruyorsa öyle yazacak!
Yarıştık, kazandık, tarihte ilk kez mevcut genel başkanı bir yarış sonu seçimle değiştirdik. İşte biz değişmeyen aktörleri millete dayatan, düzenin tekellerine ilk çomağı birlikte soktuk. O gün partide genel başkan değişti, yöneticiler değişti. Ama esas o gün partide ve ülkede, bir yönetim anlayışı değişti. O gün 'tıpış tıpış oy verecekler', 'benim dediğimi yapacaklar', 'CHP'liler zaten, başka nereye gidecekler' diyen bir ankayış yerine; sokağı dinleyen, il başkanını dinleyen bir anlayış partide yönetime geldi.
"BİZ BİR BÜTÜNÜZ, ASLA BOZAMAZLAR"
Partinin adı değişir, partinin logosu değişir, gün gelir devran değişir, ayrı düşenler birleşir ama bizi bölemezler. Biz bir bütünüz, bu bütünü asla bozamazlar. Çünkü bu bütün, 103 yıllık bir gelenekle birbirinden ayrı durmayan, düşünmeyen bir bütündür.
Belediye başkanlarımıza art arda operasyonlar başladı. Partinin adaysızlaştırılma, kurumsuzlaştırılma ve lidersizleştirilme sürecinin düğmesine Recep Tayyip Erdoğan tarafından basıldı.
Arkadaşlarımıza yapılan kumpaslara karşı 'Bağımsız yargıya güvenimiz tamdır. Yargı süreçlerinin tamamlanmasını bekleyeceğiz, arkadaşlarımızın aklanması lazım, partimizin bunlardan arınması lazım' diyecek genel başkan; iki emekli öğretmenin evladı, 10 yaşından beri yatılı okulda arkadaş satmamış Özgür Özel olamazdı, olmadı, olmayacak!
Kurultayı kaybedip hazmedemeyenler ile yerel seçimleri kaybedip hazmedemeyenlerin, büyük kurguyu yapıp içinde bir memur çocuğuna, bir parasız yatılı öğrenciye, arkasında lobilerin olmadığı, arkasında çıkar gruplarının olmadığı, geçmişinde bağlantıları, geleceğe yönelik taahhütleri olmayan birine yarının iktidarını verecek miyiz yoksa derin devletin kirli hesabına uyacak bir işbirliği mi yapacağız sorusuna cevaptır bizim yürüyüşümüz.
Kadının iradesine karar veren erkekler. Yetki nereden, butlandan. Butlan yetkisi nereden, Saray'dan. Kadının seçtiğine karşı, Saray'ın seçtirdikleri karar verecek.
KILIÇDAROĞLU'NA SESLENDİ
CHP'liyim diyebilene söylüyorum; ister yarıştığımız kongrenin delegesiyle, ister son kongrenin delegeleriyle, ister 2 milyon üyemizin her birisiyle sandığı koyalım ortaya, karar versinler genel başkana. Yüzde 90'ın altında oyu güvensizlik sayarım, partinin önünü açarım. Hodri meydan, var msın!
YENİ PARTİYİ AÇIKLADI
Bugün mecbur bırakılmış, vakti gelmiş, hüzünlü bir vedanın hemen eşiğindeyiz. Ancak yeni bir başlangıcın sarsılmaz umudunu içimizde taşıdığımızı da milletimizle paylaşmak isterim.
Artık partimiz butlanla, yargı kollarıyla, Saray duvarları arasına sıkışmış bir esaretin ve bir işgalin altındadır. İşgal altındaki İstanbul'da saray kuklası bir paşa olmak yerine; ölümü gözü alıp, Anadolu'ya geçip kurtuluş mücadelesini veren Mustafa Kemal Atatürk'ün gösterdiği yol, bizim yolumuzdur.
Biz siyasette gömlek çıkarmıyoruz. Biz bu ülkenin yarınları için siyasette ateşten bir gömleği hep beraber giyiyoruz.
Milletvekillerimiz ile birlikte yeni partiyi kuruyoruz. Yeni kuracağımız partimizle açık ara farkla TBMM'nin anamuhalefet partisi oluyoruz.
CHP grup kürsüsüne veda ederken ana muhalefet grup kürsüsünü asla bırakmıyoruz. Ancak artık ana muhalefet grup kürsüsüne veda etmenin, iktidar partisi grup kürsüsüne kavuşmanın gününü sayıyoruz.
Atatürk'le sorunu olmayan, Misak-ı Milli sınırlarıyla sorunu olmayan, cumhuriyetle sorunu olmayan tüm demokratları Türkiye ittifakında kucaklamaya, birlikte iktidara yürümeye davet ediyorum. Bu davetin sahibiyiz."
Siyaset, 21 Temmuz 2026 15:54
Yorumlar (0)
KOTO üyeleri için temizlik ürünleri ile ilgili de indirim protokolü imzalandı
Başkan Özlü’den selzede esnafa destek sözü
Dilovası’nda MHP’liler soluğu Şehit ve Gazi Derneği’nde aldı
Gebze Ticaret Odası, Baykar Teknoloji’yi üyeleriyle buluşturdu
Vurguncular halkın haber alma hakkını gasp ediyor
Emekli maaşları ile ilgili teklif reddedildi
Vali Aktaş’tan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret
Vefat eden Kıbrıs gazisi Hamit Altıntaş toprağa verildi
KOTO Fırıncılık komitesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası sorunları masaya yatırdı
Buray, şarkıları ile Darıcalıları mest etti
Kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak festival
İzmit’te rock ve senfoni bu konserde buluşacak
Artan işlem gücü, artan soğutma ihtiyacı
Çayırova Kitap Fuarı’nda Erdim’in söyleşine büyük ilgi
Kocaeli vekilinden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e tepki
Derince’de DERTAŞ’ın 11. satış noktası İshakçılar’da açılıyor
Körfez’de selde çöken köy yolu ulaşıma açıldı
O ilçede marketlerdeki ürünler tek tek incelendi
Vatandaş kurtuluşu cezaevinde arıyor!
Öğrencilere yok, tarikatlara var
Saadet Partisi’nden Kocaeli’nin ulaşım sorununa çözüm önerisi
İzmit’te doğal ve katkısız ürünlere ilgi duyanlar buraya davetli!
Savunma sanayisinin paydaşları Gebze’de buluştu
Emirates Stadyumu’ndan Türk Rivierası’na, büyük sahnelerden özel deneyimlere: Search’n Stuff’ın yeni rotası
Kocaeli’nin asırlık lezzeti uluslararası buluşmada tatlı hatırasına dönüştü
Büyükakın Kandıra’da konuştu: Büyüklerimiz bizim her şeyimiz
Azerbaycan, Kocaeli vekilini istenmeyen kişi ilan etti!
MHP’liler Dilovası’nda kapı kapı gezdi
220 milyar dolar vergi topladınız, bu milletin parası nereye gitti?
Büyükşehir’in iki numaralı ismi Osmangazi Köprüsü’ndeki büyük buluşmayla ilgili konuştu
Kocaelili o başkan Özgür Özel’le görüştü
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklentimizi yineliyoruz
Hyundai Motor Türkiye’den Mimari Tasarım Ideathonu ile gençlere ödül kazanma fırsatı
Millet iradesinin temsilcisi milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
Anayasa Mahkemesi'nin YENİ Parti kararı
PKK lideri Öcalan kendisi için yapılan villaya mı geçti?
Gebze’de 4 kişi öldü, ortada iddianame yok
Sigara tütününden plastik çıktı
Başkan Söğüt, Çamlıtepe’de esnaf ve vatandaşları dinledi
