68 kişiyi daha boğulmak üzereyken kurtardılar
Gündem, 21 Temmuz 2026 20:06Kocaeli Büyükşehir Belediyesi bünyesinde görev yapan KOSKEM ekipleri, 13-19 Temmuz tarihleri arasında Kocaeli sahillerinde boğulma tehlikesi yaşayan 68 vatandaşı zamanında müdahaleyle kurtardı. Yaz sezonunun başlamasından bu yana hayata tutunan kişi sayısı ise 259’a ulaştı.
Kocaelililerin yanı sıra çevre illerden gelen vatandaşların da ilk tercihleri arasında yer alan ilimizin gözde plajları, yazın keyfini çıkarmak isteyen misafirlerini ağırlamayı sürdürüyor. Hafta içi yoğunluğun yaşandığı plajlar, hafta sonu ise adeta dolup taşıyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de vatandaşların plajlardan en iyi şekilde faydalanabilmesi için çalışmalarını titizlikle sürdürüyor. Mavi bayraklı plajlarda hizmetler eksiksiz devam ederken, cankurtaran ekipleri de gün boyu görev yaparak vatandaşların güvenliğini sağlıyor.
EKİPLERDEN HIZLI VE ETKİN MÜDAHALE
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Dairesi Başkanlığı bünyesinde hizmet veren Kocaeli Sahilleri Su Kazalarını Engelleme Merkezi (KOSKEM), yaz sezonu boyunca vatandaşların güvenli bir şekilde denizin keyfini çıkarabilmesi için görevini aralıksız sürdürüyor. Deneyimli cankurtaran ekipleri, 13-19 Temmuz tarihleri arasında görev yaptıkları sahillerde boğulma tehlikesi yaşayan 68 vatandaşı hızlı ve etkin müdahaleyle kurtardı.
EN FAZLA KURTARMA CEBECİ’DE
Haftalık verilere göre en fazla kurtarma operasyonu Cebeci sahilinde gerçekleşti. Ekipler; Cebeci’de 29, Bayramoğlu’nda 18, Kumcağız’da 13, Darıca’da 4, Ereğli Kumyalı’da 3 ve Bağırganlı’da 1 vatandaşı boğulma tehlikesinden kurtararak güvenli şekilde kıyıya ulaştırdı.
.gif)
SEZON TOPLAMI 259’A ULAŞTI
KOSKEM ekiplerinin özverili çalışmaları sayesinde yaz sezonunun başlamasından bu yana Kocaeli sahillerinde boğulma tehlikesi yaşayan toplam 259 vatandaş hayata tutundu. Olası su kazalarına karşı görev bölgelerinde teyakkuz halinde çalışan ekipler, vatandaşların güvenliği için anbean nöbet tutmaya devam ediyor.
GÜVENLİ PLAJLAR TERCİH EDİLMELİ
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların güvenli bir deniz sezonu geçirebilmesi için cankurtaran hizmetlerini kesintisiz sürdürürken, yalnızca cankurtaran bulunan plajlarda denize girilmesi ve ekiplerin uyarılarının dikkate alınması gerektiğini bir kez daha hatırlattı.
Gündem, 21 Temmuz 2026 20:06
Yorumlar (0)
Başiskele’de 3 yeni okul projesinde çalışmalar sürüyor
Derince’deki Acil Durum Hastanesi inşaat alanında inceleme ziyareti
İzmit Belediyesi soruşturması siyasidir
Sokak Basketbolu Turnuvası için Değirmendere sahilinde gün sayılıyor!
Özgür Özel'den CHP'ye veda! Yeni parti kuruluyor
Gebze’de 41 GTO üyesi, İSO ikinci 500 listesine girdi
Motor tutkunları bir kez daha Kocaeli’de buluşuyor
O belediye vergi borcu için camiyi satıyor
Çayırova Belediyesi’nden serebral palsi tanısı konulan minik Lina’ya destek
Dilovası'ndaki facia ile ilgili 22 yıla kadar hapis cezası talep edildi
Hayat Kimya, milyon dolarlık enerji bütçesini yapay zekâyla yönetiyor
144 dairelik Kartepe Evleri’nde sona gelindi
KOTO üyelerine Polonya ve Macaristan’da yüzde 20 indirimli eğitim!
Başkan Hürriyet’ten haber var!
Kağıtspor’dan bir başarı daha
Dolar yükseldi, euro geriledi
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
Gölcük’te bu durak trafik akışını olumsuz etkiliyor
Kıbrıs Barış Harekatı İzmit’te konuşuldu
ATM paranızı bloke edebilir!
