Kocaeli itfaiyesinden AFAD ekiplerine eğitim
Gündem, 18 Temmuz 2026 17:38Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afet ve acil durumlara müdahalede kritik rol üstlenen AFAD ekiplerinin sahadaki gücünü artırmak için önemli bir eğitim programına imza attı. İtfaiye Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen “İleri Sürüş Teknikleri Eğitimi” ile personelin olay yerine daha hızlı, güvenli ve etkin ulaşması hedeflendi.
BÜYÜKŞEHİR’İN VARLIĞI HER ALANDA HİSSEDİLİYOR
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hayata geçirdiği alt ve üstyapı yatırımları, sosyal destek projeleri ve şehir genelinde sürdürdüğü kapsamlı hizmetlerin ötesinde, tüm çalışmalarının merkezine insan hayatını koyan anlayışıyla öne çıkıyor. Kentin her noktasında yaşam kalitesini artırmayı hedefleyen Büyükşehir, aynı zamanda olası afet ve acil durumlara karşı hazırlıklı bir şehir inşa etmek adına kritik adımlar atıyor. Bu doğrultuda AFAD ekiplerine yönelik düzenlenen ileri sürüş teknikleri eğitimiyle, personelin zorlu şartlarda dahi olay yerine en hızlı, en güvenli ve en etkin şekilde ulaşabilmesi sağlanırken, müdahale kapasitesinin güçlendirilmesine de önemli katkı sunuluyor.
GÜVENLİ SÜRÜŞÜN TÜM İNCELİKLERİ ELE ALINDI
Afet anlarında saniyelerin hayati önem taşıdığına dikkat çeken Büyükşehir Belediyesi, kurumlar arası iş birliği kapsamında AFAD personeline yönelik kapsamlı bir eğitim süreci yürüttü. Teorik ve uygulamalı olarak gerçekleştirilen programda, zorlu koşullarda güvenli sürüşün tüm incelikleri detaylı şekilde ele alındı.
.gif)
HEM TEORİK HEM UYGULAMALI EĞİTİM
Büyükşehir İtfaiyesi’nin uzman eğitmenleri tarafından verilen eğitimlerde; sürüş güvenliği, doğru direksiyon hâkimiyeti, ani frenleme, engelden kaçma manevraları, viraj kontrolü ve kaygan zeminlerde araç kullanımı gibi kritik başlıklar işlendi. Katılımcılar, özel olarak hazırlanan parkurda gerçekleştirilen uygulamalarla teorik bilgilerini sahada test etme imkânı buldu.
AMAÇ: HIZLI, GÜVENLİ VE ETKİN MÜDAHALE
Eğitimlerle AFAD ekiplerinin olay yerine en kısa sürede ulaşırken güvenliği ön planda tutması, personel ve araç güvenliğinin en üst seviyede sağlanması amaçlandı. Aynı zamanda müdahale süreçlerinin daha hızlı ve koordineli şekilde başlatılmasına katkı sunulması hedeflendi.
ZORLU ŞARTLARA KARŞI TAM HAZIRLIK
Gerçekleştirilen uygulamalar sayesinde AFAD personelinin zorlu yol, arazi ve hava koşullarında araç kullanma becerileri geliştirilirken, afetlere müdahale kapasitesi de önemli ölçüde güçlendirildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, afetlere hazırlık kapsamında kurumlar arası koordinasyonu artıran eğitim çalışmalarını sürdürecek.
Gündem, 18 Temmuz 2026 17:38
Yorumlar (0)
Kocaeli’deki yöresel ürünler festivalleri denetlenmeli çağrısı
Ormanya’da yetiştirilen 9 kızıl geyik daha doğaya salındı
Gölcük’te su kanalı kısmen kapatıldı, bakın sonra ne oldu!
KOTO üyeleri için temizlik ürünleri ile ilgili de indirim protokolü imzalandı
Başkan Özlü’den selzede esnafa destek sözü
Dilovası’nda MHP’liler soluğu Şehit ve Gazi Derneği’nde aldı
Gebze Ticaret Odası, Baykar Teknoloji’yi üyeleriyle buluşturdu
Vurguncular halkın haber alma hakkını gasp ediyor
Emekli maaşları ile ilgili teklif reddedildi
Vali Aktaş’tan Atatürk Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne ziyaret
Vefat eden Kıbrıs gazisi Hamit Altıntaş toprağa verildi
KOTO Fırıncılık komitesi ve Kocaeli Fırıncılar Odası sorunları masaya yatırdı
Buray, şarkıları ile Darıcalıları mest etti
Kadın üreticilerin emeğini ön plana çıkaracak festival
İzmit’te rock ve senfoni bu konserde buluşacak
Artan işlem gücü, artan soğutma ihtiyacı
Çayırova Kitap Fuarı’nda Erdim’in söyleşine büyük ilgi
Kocaeli vekilinden Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev’e tepki
Derince’de DERTAŞ’ın 11. satış noktası İshakçılar’da açılıyor
Körfez’de selde çöken köy yolu ulaşıma açıldı
O ilçede marketlerdeki ürünler tek tek incelendi
Vatandaş kurtuluşu cezaevinde arıyor!
Öğrencilere yok, tarikatlara var
Saadet Partisi’nden Kocaeli’nin ulaşım sorununa çözüm önerisi
İzmit’te doğal ve katkısız ürünlere ilgi duyanlar buraya davetli!
Savunma sanayisinin paydaşları Gebze’de buluştu
Emirates Stadyumu’ndan Türk Rivierası’na, büyük sahnelerden özel deneyimlere: Search’n Stuff’ın yeni rotası
Kocaeli’nin asırlık lezzeti uluslararası buluşmada tatlı hatırasına dönüştü
Büyükakın Kandıra’da konuştu: Büyüklerimiz bizim her şeyimiz
Azerbaycan, Kocaeli vekilini istenmeyen kişi ilan etti!
MHP’liler Dilovası’nda kapı kapı gezdi
220 milyar dolar vergi topladınız, bu milletin parası nereye gitti?
Büyükşehir’in iki numaralı ismi Osmangazi Köprüsü’ndeki büyük buluşmayla ilgili konuştu
Kocaelili o başkan Özgür Özel’le görüştü
KSO Başkanı Zeytinoğlu: Merkez Bankası’ndan faiz indirimi beklentimizi yineliyoruz
Hyundai Motor Türkiye’den Mimari Tasarım Ideathonu ile gençlere ödül kazanma fırsatı
Millet iradesinin temsilcisi milletvekillerine şantaj mı yapıyorsunuz?
Anayasa Mahkemesi'nin YENİ Parti kararı
PKK lideri Öcalan kendisi için yapılan villaya mı geçti?
