Bilal Erdoğan nereye koşuyor?
Siyaset, 12 Temmuz 2026 23:28Bilal Erdoğan'ın yeni AK Parti Genel Başkanı olacağı gündemdeki yerini koruyor. Gazeteci Sedat Bozkurt'un "seçim ekonomisi" ve "Bilal Erdoğan" analizi gündem oldu. Sedat Bozkurt, Bilal Erdoğan ile ilgili düşünülen planı tek tek anlattı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yeniden seçilme şansı tanıyacak olan 'yeni anayasa' tartışmaları gündemdeki yerini koruyor. Oğlu Bilal Erdoğan'ın da AK Parti'nin başına geçeceği iddiası kulislerde konuşulan konuların başında...
Gazeteci Sedat Bozkurt, kısadalga'da kaleme aldığı son analizinde AK Parti içerisindeki stratejik hazırlıklara dikkat çekti. Bozkurt, özellikle seçim ekonomisi takvimi ve parti liderliğinin geleceği üzerine çarpıcı öngörülerde bulundu.
EYLÜL'DE SEÇİM EKONOMİSİ DÖNEMİ BAŞLIYOR
AK Parti’nin Sapanca kampında öne çıkan başlıklardan biri, önümüzdeki dönemin ekonomi stratejisi oldu. Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomik sıkıntıların aşılması için 2027 yılını işaret ederken, yoksulluk riski altındaki yaklaşık 2 milyon vatandaşa yönelik finansal destek sağlayan GETAP projesinin yaygınlaştırılacağı duyuruldu. Bozkurt, seçim ekonomisinin ilk adımlarının Eylül ayında atılacağını ve hükümetin seçime kadar ciddi bir ekonomik hazırlık içerisinde olduğunu belirtti.
BİLAL ERDOĞAN İÇİN 'GEÇİŞ' PLANI MI?
Yazının en dikkat çeken kısımlarından biri Bilal Erdoğan’ın siyasetteki konumu üzerine oldu. Bozkurt, Erdoğan’ın geleceğe dair kurduğu planda Bilal Erdoğan’ın merkezi bir rolde olduğunu ifade etti.
Damatların aksine, Bilal Erdoğan’ın politik tartışmalardan uzak kalarak 'başarılı bir sessizlik' yürüttüğünü söyleyen Bozkurt, saman alevi gibi dönem dönem gündeme geldiğini sonra uzun bir süre kaybolduğunu hatırlattı. Bozkurt "Genellikle dini bir söylem ya da etkinlikte onu görüyoruz. Güncel politik tartışmalara girmiyor, bundan uzak duruyor." dedi.
Bozkurt'un "Cumhurbaşkanı’nın oğlu Bilal Erdoğan, saman alevi gibi dönem dönem gündeme geliyor, sonra uzun bir süre kayboluyor. Sonra tekrar ortaya çıkıyor. Genellikle dini bir söylem ya da etkinlikte onu görüyoruz. Güncel politik tartışmalara girmiyor, bundan uzak duruyor. Damatlar ayrı ayrı politik gelecekler üzerinden tartışılırken, Bilal Erdoğan bu tartışmalarda hiç yer almıyor. Bunu çok başarılı bir şekilde yapıyor. Çünkü bu tartışmalarda özne kim olduysa, sonrasında denklemden düşmüştür." ifadeleri dikkat çekti.
"Erdoğan’ın kafasında geleceğe ilişkin bir plan olduğu şüphesiz." diyen Bozkurt, parti içerisindeki bazı kanatların olağanüstü kurultay ile genel başkanlığın devredilmesini istediğini ancak Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu tartışmaları seçime kadar kapalı tuttuğunu vurguladı.
Bozkurt'un analizine göre, Erdoğan seçim öncesinde herhangi bir parti içi çatışma veya tartışma yaşanmasını istemiyor. 'Bilal Erdoğan'ın genel başkanlığı' planının seçim sonrası gündeme gelmesi ve seçim sürecinde bu yönde ipuçlarının belirginleşmesi bekleniyor.
Siyaset, 12 Temmuz 2026 23:28
Yorumlar (0)
Başkan Büyükakın başarılı öğrenci ve sporcuları kutladı
Altında yeni rekorlar kapıda mı?
Kocaeli Büyükşehir Ahlat’ta çadır kurdu
Okullar açılmadan bunlar yapılacak mı?
Terör örgütü liderinden müzakere eden bir siyasetçi çıkardılar
Asgari ücrete yüzde 50 zam mı yapılacak?
Av. Görkem Bora Taner, Kocaeli Barosu Yönetim Kurulu üyeliğine adayım dedi
Yemek kartından o ücreti almak yasak!
Erdoğan'ın övdüğü marketin 30 şubesi kapandı!
Gölcük’te intihar şoku! 19 yaşındaki genç canına kıydı
Başiskele Kavşağı Projesi’nde sona gelindi
Başkan Hürriyet’e iftira mı atıldı?
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan şimşekleri üzerine çekiyor!
TBMM’nin artık hiçbir kıymeti harbiyesi kalmadı
Körfez’de doğalgazlı mangal ünitelerinin sayısı artacak
Seçim barajı yüzde 5'e mi inecek?
Akaryakıtta 4 liralık indirim
OYAK Çimento’da kadın çalışanlara yönelik o programın ilk dönemi tamamlandı
Büyükakın’a dengeli yatırım çağrısı
Türkiye’nin serveti yüzde 1’in elinde
Elden ödeme yapanlara ceza
Gürcistan heyeti Gölcük’te ağırlandı
Büyükakın’dan Kocaelispor’a tam destek
Sahillerde 3 haftada 201 hayat kurtardılar
Şikayetler bir ayda yüzde 168 arttı
Kadın Elim İzmit Kooperatifi anlamlı bir iş birliği protokolüne daha imza attı
Kocaeli İl Sağlık Müdürü Pehlevan yapımı devam eden projeleri yerinde inceledi
Darıcalı aileye Muğla’da ölüm şoku
İzmit’te dolu mağduru çiftçilere destek
Dilovası’nda iş insanı Enver Yıldırım’dan iki ayrı spor kulübüne moral ziyareti
AİHM'den Kavala derhal serbest bırakılsın kararı
Kandıra sahillerinde bugünde yasak var
Başiskele’de ulaşım güvenliği artırıldı
O sektörlerde güven azaldı
Kandıra sahillerde izinsiz su sporları faaliyetlerine sıkı denetim
Tarım arazilerinden Aşevi’ne un desteği
İktidara yakın yazar erken seçim için tarih verdi
O belediye kendi betonunu da üretecek
Gölcük’teki Mavi Vatan’a 245 bin kişi böyle ulaştırıldı
