KOTO, Almanya’da stant açtı
İş Dünyası, 03 Temmuz 2026 05:13Kocaeli Ticaret Odası (KOTO), Almanya'nın Düsseldorf kentinde düzenlenen ALZ Düsseldorf Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı'na stant açarak katıldı.
Sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren KOTO üyesi hastane ve kliniklerin tanıtım videoları ile tanıtım broşürlerinin yer aldığı KOTO standı, fuar boyunca uluslararası ziyaretçilerin yoğun ilgisini gördü. Kocaeli'nin modern sağlık altyapısı, nitelikli sağlık hizmetleri ve uluslararası hasta kabul kapasitesi yabancı sektör temsilcilerine kapsamlı şekilde tanıtıldı.
KOTO'DAN GÜÇLÜ TEMSİL
Sağlık turizmi alanında yurt dışında düzenlenen 17'nci, Almanya'da ise 7'nci kez gerçekleştirilen ALZ Düsseldorf Uluslararası Sağlık Turizmi Fuarı, sağlık sektörü temsilcilerini, kamu kurumlarını ve uluslararası paydaşları bir araya getirdi. Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Meclis Başkanı Hüseyin Gezer, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Volkan Yılmaz ve Araştırma ve Dış Ticaret Servisi Müdürü Oğuz Çağıl'dan oluşan KOTO heyeti, fuar boyunca çok sayıda temas gerçekleştirdi.
KOTO STANDINA YOĞUN İLGİ
Fuar süresince KOTO standı; T.C. Düsseldorf Başkonsolosu Ali İhsan İzbul, Ticaret Ataşeleri Pınar Aslan ve Dilara Zümreoğlu Tek, Düsseldorf Ekonomik Kalkınma Ajansı Başkan Vekili Annette Klerks, Düsseldorf Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Kerstin Rapp Schwan, TOBB Türkiye Fuarcılık Sektör Meclisi Başkanı Cihat Alagöz, Visit Düsseldorf Yöneticisi Jens Ihsen ile Avrupa Sağlık Turizmi Derneği Başkanı Ivan Rendulic tarafından ziyaret edildi. KOTO standında ayrıca Oda üyesi Konak Hastanesi temsilcisi N. Şahin Gündoğdu da yer alarak uluslararası ziyaretçiler ve sektör temsilcileriyle görüşmeler gerçekleştirdi.
YENİ İŞ BİRLİKLERİ İÇİN ÖNEMLİ TEMASLAR
Fuar kapsamında KOTO heyeti, daha önceden planlanan ikili iş görüşmeleri çerçevesinde sağlık turizmi alanında faaliyet gösteren yabancı firma, acente ve sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Gerçekleştirilen görüşmelerde Kocaeli'nin sağlık turizmi potansiyeli, ilimizde sunulan sağlık hizmetleri ve KOTO'nun yürüttüğü uluslararası çalışmalar hakkında bilgi paylaşılırken, bu yıl dokuzuncusu düzenlenecek Co-Matching İkili İş Görüşmeleri Etkinliği de yabancı katılımcılara tanıtıldı.
.gif)
FUAR SOMUT KAZANIMLAR SAĞLADI
Fuar yalnızca tanıtım faaliyetleriyle sınırlı kalmadı. Gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, yaz döneminde Türkiye'ye gelecek yurt dışında yaşayan Türk vatandaşlarından görüşme yapılan beş hastadan üçünün KOTO üyesi Konak Hastanesi için randevu oluşturması, organizasyonun somut çıktıları arasında yer aldı.
BULUT: "KOCAELİ'Yİ SAĞLIK TURİZMİNDE MARKA ŞEHİR YAPMAKTA KARARLIYIZ"
Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, sağlık turizminin Kocaeli için stratejik öneme sahip olduğunu vurgulayarak şunları söyledi: "Kocaeli Ticaret Odası olarak Sağlık Turizmi Fuarlarına üç yıldır kesintisiz katılım sağlıyoruz. Bu süreklilik, sağlık turizmini geçici bir çalışma alanı olarak değil, ilimizin geleceği açısından stratejik bir sektör olarak gördüğümüzün en önemli göstergesidir. Her yıl daha güçlü temaslar kuruyor, uluslararası paydaşlarla ilişkilerimizi geliştiriyor ve üyelerimizi yeni pazarlara taşıyacak iş birliklerinin temelini atıyoruz. Bu yıl da gerçekleştirdiğimiz görüşmelerde önemli geri dönüşler aldık. Somut iş birliklerinin temelleri atılırken, üyelerimizin uluslararası hasta potansiyeline ulaşmasına katkı sağlayacak bağlantılar kurduk. Bu sonuçlar, doğru bir vizyonla ilerlediğimizi ortaya koyuyor. Kocaeli; güçlü sağlık kuruluşları, nitelikli insan kaynağı, teknolojik altyapısı ve ulaşım avantajlarıyla sağlık turizminde Türkiye'nin yükselen merkezlerinden biridir. Biz de Kocaeli Ticaret Odası olarak bu potansiyeli uluslararası platformlarda tanıtmaya, üyelerimizin küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmaya ve ilimizi sağlık turizminde marka şehirlerden biri haline getirmek için kararlılıkla çalışmaya devam edeceğiz."
GEZER: "KOCAELİ SAĞLIK TURİZMİNDE GÜÇLÜ BİR MERKEZ OLMAYA HAZIR"
Kocaeli Ticaret Odası Meclis Başkanı Hüseyin Gezer ise sağlık turizminin yalnızca sağlık hizmeti sunmakla sınırlı olmadığını, aynı zamanda şehirlerin uluslararası marka değerini artıran stratejik bir alan olduğunu belirterek şunları söyledi: "Kocaeli; güçlü sağlık altyapısı, nitelikli hekim kadroları, teknolojik donanımı yüksek hastaneleri ve ulaşım avantajlarıyla sağlık turizminde önemli bir merkez olmaya hazırdır. İstanbul ve Sabiha Gökçen Havalimanı'na yakınlığı, gelişmiş ulaşım ağı ve kaliteli sağlık hizmeti sunan kuruluşlarıyla ilimiz, uluslararası hastalar için önemli bir destinasyon olabilecek potansiyele sahiptir. Bizler de Kocaeli Ticaret Odası olarak bu potansiyelin daha görünür hale gelmesi için çalışmalar yürütüyor, üyelerimizin uluslararası pazarlarda daha etkin yer almasını destekliyoruz. Düsseldorf'ta gerçekleştirdiğimiz temaslar, Kocaeli'nin sağlık turizmi alanındaki güçlü konumunu anlatmak ve yeni iş birliklerinin temelini atmak açısından son derece kıymetli oldu. Önümüzdeki süreçte ilimizin sağlık turizminden aldığı payı artıracak çalışmaları kararlılıkla sürdüreceğiz."
İş Dünyası, 03 Temmuz 2026 05:13
Yorumlar (0)
İzmitli Diyetisyenden israf uyarısı: Gıdayı korumak geleceğimizi korumaktır
Gölcüklüler afet risklerinin azaltılması konulu bu panele davetli
İktidarın korktuğu İmamoğlu'nun kitabında ne yazıyordu?
Kazım Dinç, Vali Aktaş’ın kapısını çaldı
Derince’de yeni araçlar tanıtılacak
Canan Çakar’ın ilk eseri Kitap Fuarı’nda
Çayırovalılardan Spor Kompleksi’ne tam not
Kocaeli’nde toplu ulaşım güvenli mi?
Cinsel saldırı ile suçlanmıştı, delil bulunamadı
Toplu ulaşımda ortak havuz dönemi başladı
Kaya hakkında 6 ayrı suçlamayla suç duyurusu
Zeytinoğlu: 26 milyar dolar ihracat rakamına ulaşılmasını sevindirici buluyoruz
KOTO ile Türker Sosyal Hizmetler arasında da indirim protokolü imzalandı
Muhtar buluşmaları bu yıl da devam ediyor
MHP’liler Darıca’da buluştu!
Safiport kimyasallarla denizi kirletiyor, yetkililer açıklama yapmıyor!
Başkan Söğüt bu hafta da o lisedeki törene katıldı
Çayırova’da elektronik atıklarla hediye kazanabilirsiniz!
Darıca Gençlerbirliği yöneticisi Ürper’den çağrı!
Kira zam oranı belli oldu
En yüksek artış eğitimde
SSK ve BAĞ-Kur emeklileri yüzde 5,49 zammı garantiledi
Kulağı çekilince ağız değiştirdi!
Bunun adı sansür
Nadir eserler için teklifler havada uçuştu
Büyükşehir’den öğrencilere 30 bin TL destek
Kitap Fuarı’nda söyleşiler yoğun ilgi görüyor
İki il sallandı: Büyük deprem bekleniyor mu?
İzmit’te tiyatro seçmeleri tamamlandı
Fon vurguncuları tutuklanacak mı?
Kaldırım yok ve yolda çamurla kaplı
İzmit’te BTP’liler pazarda stant açtı
PKK lideri ile ilgili DEM'lilerden al haberi!
Sahaflara büyük ilgi
Basketbol takımı bu yıl Glint Çayırova Belediyesi adıyla mücadele edecek
Tahir başkana vefa çağrısı: Numan Gülşah’ın adını verin
Erdoğan partiyi kapatsa daha çok oy alır
Vali Aktaş, Göç İdaresi Başkanı Yazıcı’yı ağırladı
Gazeteci Hakan Çelik’ten Kitap Fuarı övgüsü
