Başiskele sahilinde trafik tek yönlü oluyor!
Genel, 02 Temmuz 2026 22:27Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Başiskele sahilinde trafik akışını düzenlemek, yaya güvenliğini artırmak ve otopark sorununa çözüm üretmek amacıyla kapsamlı bir üstyapı çalışması yürütüyor. ‘Başiskele Sahil Dolaşım Planı’ kapsamında hazırlanan yeni ulaşım düzenlemesi hayata geçirildi.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Yol ve Bakım Dairesi tarafından Başiskele sahilinde sürdürülen çalışmalar kapsamında, Körfez Mahallesi sınırlarında yer alan Cevher Dudayev ve Eski Bağdat Caddeleri ile Liman (Sahil) Caddesi’nde ve bu caddelere ulaşım sağlayan ara sokaklarda trafik akışı tek yönlü olarak yeniden planlanıyor. Sahil hattında araç trafiği tek şeride düşürülerek daha düzenli bir akış hedefleniyor.
OTOPARK VE PARKLANMA KAPASİTESİ ARTIRILIYOR
Yeni trafik düzenlemesiyle birlikte güzergâh boyunca araç park kapasitesi de artırılıyor. Bu kapsamda yaklaşık 100’er araç kapasiteli 4 ayrı otopark alanı planlandı. Ayrıca mevcutta yaklaşık 500 araçlık düzensiz parklanma alanları, yeni dolaşım planı kapsamında getirilen tek yön uygulamasıyla birlikte yeniden düzenlenerek 850 araçlık düzenli park kapasitesine çıkarıldı. Böylece sahil bölgesindeki otopark sorununun azaltılması hedefleniyor.
.gif)
BİSİKLET YOLU DA YAPILACAK
Proje kapsamında sahil kısmında yürüyüş yolu bitişiğindeki bisiklet yolu yayalar için risk oluşturuyordu. Bu sebeple tek yöne çevrilen Sahil Caddesi’nde, yeni bisiklet yolu araç ve yaya trafiğinden bağımsız olarak sağlanacak. Bu düzenleme ile hem alternatif ulaşım desteklenecek hem de sahil hattı daha konforlu ve güvenli hale gelecek.
ÇALIŞMALAR BÜYÜK ÖLÇÜDE TAMAMLANDI
Proje dahilindeki Cevher Dudayev Caddesi ile Eski Bağdat Caddesi arasındaki asfalt serimi tamamlanırken yol çizgileri büyük ölçüde bitirildi. Yaya geçidi çizim çalışmaları ise devam ediyor.
SAHİLE ERİŞİM KOLAYLAŞACAK
Liman Caddesi, İzmit istikametinden Gölcük yönüne doğru tek yönlü olarak düzenlendi. D-130 Karayolu Başiskele Kavşağı Koridor Projesi bağlantı yolları sayesinde sahil şeridine daha güvenli ve kesintisiz ulaşım sağlanacak. Yeni açılan alternatif yolların devreye alınmasıyla birlikte bölgede yaşanan trafik yoğunluğunun önemli ölçüde azaltılması hedefleniyor.
Genel, 02 Temmuz 2026 22:27
Yorumlar (0)
Organize kötülük
Ahmet Çalık: Hukukun temel kuralları hiçe sayılıyor
SEDAŞ, bir Bölge Müdürlüğü daha açtı
Başkan Hürriyet'le ilgili altın iddiası
Bu tutuklamalar suç!
Sürücüler dikkat! O yolda çalışma var
Seka Kültür Alanı’ndaki Teknoşehir Projesi’nde işin yarısı tamam
Gölcük’te açık havada film keyfi
Kandıra sahillerinden 64 tır dolusu çöp çıktı
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha
Başkan Hürriyet'e operasyona sert tepki
Darıca’da boşaltılan Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin akıbeti ne olacak?
Adalet denildi, adil olunamadı, adalet gelmedi!
Altın fiyatları sınırlı yükseldi
Başkan Hürriyet gözaltına alındı
7-8 büyüklüğünde yeni deprem beklemiyorum
Savaştaki İran'da fiyatlar Türkiye'den ucuz
İYİ Parti Akşener'i savunmak zorunda değildir
Bakan Çiftçi’den gençlere: Yeter ki siz okuyun, çalışın
Pastacılık ve aşçılık eğitimini başarıyla tamamladılar
Gölcük’te bu durak trafik akışını olumsuz etkiliyor
Kıbrıs Barış Harekatı İzmit’te konuşuldu
ATM paranızı bloke edebilir!
O psikologdan Ana Kafe’de terapi gibi sözler!
Erdoğan iktidarda kalmak için parlamenter sistem diyecek!
Sarayda 43 saniyede bir emekli maaşı harcanıyor
Karamürselli esnaf Erdal Erciyes vefat etti
Alikahya’da da Gülümse Kafe açılıyor
Kocaelispor’un hafızası bu müzede
Gazanfer Bilge Bulvarı 7 gün trafiğe kapatılacak
Deprem profesörü Üşümezsoy ters köşe yaptı!
İçişleri Bakanı Çiftçi, Vali Aktaş’tan Kocaeli ile ilgili bilgi aldı
Emekli askerden PKK uyarısı
Kartepe’de o park bakım istiyor
AKP artık hiçbir şeyi kontrol edemiyor
Sağlık raporunda bir devir kapandı!
Akaryakıta büyük zam yolda
İzmitli iş insanı Nazmi Ertuğral, Çanakkale’de hayır lokması dağıttı
Yeni anayasa açıklaması
