Gebze Ticaret Odası 66 firma ile o listede
İş Dünyası, 02 Temmuz 2026 16:25Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) tarafından açıklanan "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2025" araştırmasında, Gebze Ticaret Odası üyesi 66 firma yer alarak önemli bir başarıya imza attı.
Türkiye'nin üretim, sanayi ve ihracat üslerinden biri olan Gebze, güçlü sanayi altyapısı, yüksek katma değerli üretimi ve ihracat odaklı yapısıyla başarısını bir kez daha ortaya koydu. Farklı sektörlerde faaliyet gösteren 66 üye firmanın Türkiye'nin en büyük ihracatçıları arasında yer alması, Gebze'nin üretim kapasitesini, uluslararası rekabet gücünü ve ülke ekonomisine sağladığı katkıyı bir kez daha gözler önüne serdi.
ASLANTAŞ: "BU BAŞARI, GEBZE'NİN ÜRETİM VE İHRACAT VİZYONUNUN ESERİDİR"
Konuya ilişkin değerlendirmelerde bulunan Gebze Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Aslantaş, listeye giren tüm firmaları tebrik ederek şu ifadeleri kullandı: "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı listesinde 66 üyemizin yer alması bizler için büyük bir gurur kaynağıdır. Bu başarı; üreten, yatırım yapan, istihdam sağlayan ve ülkemize döviz kazandıran firmalarımızın azimli çalışmalarının sonucudur. Aynı zamanda Gebze'nin güçlü sanayi altyapısının, girişimcilik kültürünün ve ihracat odaklı üretim anlayışının en somut göstergelerinden biridir. Listeye giren tüm üyelerimizi gönülden kutluyor, başarılarının artarak devam etmesini diliyorum."
"İHRACATTA HER BAŞARIYI YENİ BİR BAŞLANGIÇ OLARAK GÖRÜYORUZ"
Gebze Ticaret Odası üyelerinin uluslararası pazarlarda daha güçlü yer alması için yoğun çalışmalar yürüttüklerini belirten Başkan Aslantaş, şunları söyledi:
"Üyelerimizin yeni pazarlara açılması ve ihracatlarını artırmaları amacıyla ticaret heyetleri, ikili iş görüşmeleri, hedef pazar toplantıları, eğitim programları ve Ticaret Bakanlığımız destekli UR-GE Projemiz başta olmak üzere birçok çalışmayı hayata geçiriyoruz. Her yeni iş bağlantısını üyelerimiz için yeni bir ihracat kapısı olarak görüyoruz. Amacımız yalnızca bugün başarılı olan firmalarımızı desteklemek değil, ihracat yapan firma sayımızı her geçen yıl artırarak Gebze'nin ihracattaki lider konumunu daha da güçlendirmektir."
Başkan Aslantaş, ihracatın sürdürülebilir büyümenin temel unsurlarından biri olduğuna dikkat çekerek, Gebze Ticaret Odası'nın ihracat odaklı projeler, uluslararası iş birlikleri ve Ticaret Bakanlığı destekli programlarla üyelerinin küresel pazarlardaki rekabet gücünü artırmaya devam edeceğini ifade etti.
GEBZE, TÜRKİYE'NİN İHRACAT ÜSSÜ OLMAYI SÜRDÜRÜYOR
Sanayi üretimi, teknoloji, otomotiv, kimya, makine, metal, lojistik ve daha birçok stratejik sektörde faaliyet gösteren firmalarıyla Gebze, Türkiye ekonomisinin en önemli üretim ve ihracat merkezlerinden biri olmayı sürdürüyor.
TİM'in açıkladığı "Türkiye'nin İlk 1000 İhracatçısı 2025" listesinde 66 Gebze Ticaret Odası üyesinin yer alması, bölgenin yüksek üretim kapasitesini, ihracat potansiyelini ve uluslararası pazarlardaki güçlü konumunu bir kez daha tescilledi. Ülkemizin ihracatına değer katan Gebze Ticaret Odası üyelerini yürekten tebrik eder, başarılarının artarak devam etmesini dileriz.
İş Dünyası, 02 Temmuz 2026 16:25
Yorumlar (0)
Başkan Hürriyet'in eski sağ kolu neden gözaltına alındı?
Yeniden Refah’ta yeni hedef! 1 milyon üye
O ili deprem salladı
Cübbeli'nin altınlar çalındı iddiası yalanlandı!
Akaryakıtta önce bindirim, sonra indirim!
İkinci el otomobil piyasası çöküşte
Espri yaptı diye gözaltına alındı!
Darıca Huzurevi için somut adım atıldı!
KOTO üyeleri için bir indirim protokolü daha imzalandı!
Kocaelililere unutulmaz bir yaz keyfi
Kandıra’da aşure ziyafeti!
Karayolları Genel Müdürlüğü'nü de zabıtalar kovalayacak mı?
Erdoğan seçime gitmeden önce bunu yapacak!
Böyle giderse çocuk doktoru mumla aranacak!
Gölcüklü Ahmet Eren döne döne bir hal oldu!
Dört asgari ücretli bir aile bile yoksulluk sınırının altında
Körfezli ragbiciler milli takımla Avrupa sahnesine çıkacak!
Vali Aktaş’tan TCG Fırtına Hücumbotu’na ziyaret
BTP üye sayısını 6 ayda yüzde 263,49 artırdı
BBP lideri Destici, Deniz Göktaş'ı tehdit etti
Çayırova’da 250 öğrenci kitaplarla buluştu
Bankalar emekli maaş promosyonlarını güncelledi
Başkan Büyükakın şampiyonları kutladı
Kocaeli vekili Kanko TBMM'de isyan etti!
Derince’deki mahalle şenliklerinde renkli görüntüler
Gölcük Belediyespor yağlı güreş takımı Kırkpınar’a uğurlandı
Kocaeli’nde çiftçilerin yüzü gülüyor! Kekik hasadına başlandı
İmamoğlu: Akılalmaz bir yalan, iftira ve saldırıyı organize şekilde yürütüyorlar
Aile Hekimlerine yeni çalışma modeli!
Fuar Park’taki dev akvaryum yeni buluşma noktası
Dilovası'ndaki facia ile ilgili şok sözler!
Köprü ve otoyollara Yap-İşlet-Devret zammı!
Hürriyet: Bu bahçe hepimizin, üretmeye ve paylaşmaya devam edeceğiz
Gebze Ticaret Odası’ndan bir uluslararası işbirliği toplantısı daha
SEDAŞ, orman yangın riskini böyle azaltmaya çalışıyor
DER-MEK kursları için kayıt zamanı
Bugün yaşananlar acziyettir, bir şakadan korkmaktır
İzmit Belediyesi, çocukları bilim ve teknoloji ile buluşturacak
Zeytinoğlu mayıs ayı işgücü verilerini değerlendirdi
