Yandaşlara milyarlar, vatandaşa haciz ve yoksulluk!
Siyaset, 30 Haziran 2026 16:18Türkiye genelinde icra dairelerinde derdest dosya sayısının 25,5 milyona dayandığını belirten CHP Kocaeli Milletvekili Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye'de giderek derinleşen ekonomik krizin vatandaşın yaşamını her geçen gün daha da ağırlaştırdığını belirterek, icra dosyalarındaki korkutucu artışın AKP iktidarının ve Saray'ın yıllardır sürdürdüğü yanlış ekonomi politikalarının en somut göstergesi olduğunu söyledi.
Kanko, "Bu tablo ekonomik iflasın resmi belgesidir. AKP iktidarı yıllardır ülkeyi üretimden uzaklaştıran, hukuku ve ekonomiyi çökerten politikalar izledi. Bunun bedelini ise yandaşlar değil, milyonlarca vatandaş ödüyor." dedi.
Kanko yaptığı açıklamada şu değerlendirmelerde bulundu: "Saray'ın lüksünden, israfından ve yandaş müteahhitlere dağıtılan milyarlarca liralık ihalelerden asla tasarruf edilmiyor. Beşli çeteye garanti ödemeleri sürüyor, yandaş şirketler kamu kaynaklarıyla zengin ediliyor. Ancak sıra emekliye, işçiye, memura, çiftçiye ve esnafa gelince 'kaynak yok' deniliyor. İşte bugün milyonlarca insanın icra kapılarında beklemesinin temel nedeni budur."
İcra Dosyaları Patladı
2026 yılının ilk altı ayında icra dairelerine gelen yeni dosya sayısı geçen yılın aynı dönemine göre 44 bin artarak 4 milyon 926 bine ulaştı. Aynı dönemde 3 milyon 504 bin dosya sonuçlandırılmış veya işlemden kaldırılmış olmasına rağmen, icra dairelerinde bekleyen toplam dosya sayısı 25 milyon 417 bine yükseldi.
Son bir yılda derdest icra dosyası sayısı 1 milyon 569 bin arttı.
Kanko, bu rakamların yalnızca istatistik olmadığını belirterek şu ifadeleri kullandı:
"Her icra dosyasının arkasında ödeyemediği kredi borcu nedeniyle evine haciz gelen bir aile, geçinemediği için kredi kartına yüklenen bir emekli, borç batağına sürüklenen bir esnaf, tarlasını ayakta tutmaya çalışan bir çiftçi var. AKP'nin yarattığı ekonomik enkaz artık rakamlara değil, milyonlarca insanın hayatına yansıyor."
Halk üretiyor saray ve yandaşları tüketiyor!
Prof. Dr. Mühip Kanko, Türkiye'nin kaynak sorunu değil, yönetim sorunu yaşadığını belirterek şunları söyledi: "Türkiye üreten insanların ülkesi olmaktan çıkarılıp, rantın ve ayrıcalığın ülkesi haline getirildi. Kamu ihaleleri hep aynı yandaş şirketlere dağıtıldı, milyarlarca liralık garanti ödemeleriyle milletin vergileri belli çevrelere aktarıldı. Saray'ın bitmek bilmeyen israfı büyürken vatandaş her geçen gün daha fazla borçlandı. Bugün icra dairelerindeki 25,5 milyon dosya, AKP'nin ekonomi anlayışının iflas ettiğinin en açık kanıtıdır."
"Bu Düzen Değişecek"
Kanko açıklamasını şu sözlerle tamamladı: "Vatandaşın alın terini faiz lobilerine, yandaş müteahhitlere ve israf düzenine aktaran bu anlayış sürdürülemez. Türkiye, hukukla, üretimle, adaletle ve şeffaf yönetimle yeniden ayağa kalkacaktır. Halkı yoksulluğa, borca ve icra kıskacına mahkûm eden bu düzen ilk sandıkta değişecek; kamu kaynakları bir avuç ayrıcalıklı kesime değil, 86 milyon vatandaşın refahı için kullanılacaktır."
Siyaset, 30 Haziran 2026 16:18
Yorumlar (0)
DER-MEK kursları için kayıt zamanı
Bugün yaşananlar acziyettir, bir şakadan korkmaktır
İzmit Belediyesi, çocukları bilim ve teknoloji ile buluşturacak
Zeytinoğlu mayıs ayı işgücü verilerini değerlendirdi
Alışveriş Festivali’nin Gebze ayağı başlıyor
Büyükakın’dan Kabotaj Bayramı mesajı
Elektrik kesildi, esnaf kepengi açamadı
KOTO, önemli bir istişare toplantısına ev sahipliği yaptı
Bu bir beka meselesidir! Askeri hastaneler açılmalı
TÜİK, bunu hep yapıyor!
Sahillerde 66 vatandaş daha boğulmak üzereyken kurtarıldı
Saadet Partisi Körfez’de her bir sokağının çözüm haritasını çıkarıyor!
Emekli maaş zammına yeni formül!
Belediyeye sokak hayvanları soruşturması
Kocaeli’nde 7 yılda amatör spora 425 milyon lirayı aşan destek
Cübbeli Ahmet o altınlara kafayı taktı!
Güneş altında 50 dereceleri bulabilir
İzmit Belediyesi’nden konaklama tesislerine uyarı!
OYAK Çimento ve Pure Energy’den stratejik ortaklık
Medya hedef gösteriyor, yargı harekete geçiyor!
Kocaeli Büyükşehir’den futbol sahaları için yeni hamle!
Orzax halka arz oluyor
Vali Aktaş, MHP’lileri ağırladı
Erdoğan ve Gürlek bu işin tam göbeğindedir!
Trafik sigortasında indirim fırsatı!
Derince’de Yaz Sinema Günleri Hababam Sınıfı ile başladı
Gölcük’te dev spor yatırımı için kollar sıvandı
Milyonlarca işçi sıfır zam alacak
Kocaeli vekili Yargıtay binası önüne elinde tuzla gitti!
Kocaelili üreticiler maliyetlerin yarı yarıya düşmesinden çok memnun!
Bit Pazarı'na ilgi arttı
Gebze’de Adalet Nöbeti: Çocuklarımızın kömürünü verdiler
Büyük deprem ihtimali azaldı mı?
Ayakta alkışlandılar!
10 yıl içinde bu meslekler tarih olacak!
Emekliye ek zam ocak ayına sarkabilir
Kapanca Festivali’nde coşku 3’üncü günde zirveye çıktı
Gölcük Değirmendere’de Aquapark sizi bekliyor!
Kocaeli’de Saadet Partili yönetici canına kıydı!
